Slim energie besparen loont.

Ben jij al bespaarklaar?

Klein beginnen met energie besparen maakt écht verschil.

Wij begrijpen dat energie besparen niet altijd leuk of makkelijk, maar wel nodig is in deze dure tijden. Misschien was je tot nu toe niet bewust bezig met je energieverbruik. Toch loont het om er eens goed naar te kijken. Maar waar begin je? Gas en stroom besparen kan op verschillende manieren; klein, groot, voordelig of met een investering. Wij maken het overzichtelijk. Met praktische tips die je vandaag nog kunt uitproberen en duurzamere oplossingen waarmee je je energierekening verlaagt. Aan jou de keus! 

Gas besparen.

Bij de meeste huishoudens bestaat het grootste deel van de energierekening uit kosten voor gas. Gemiddeld 80% van je gasverbruik gaat naar het verwarmen van je huis. De overige 20% procent gaat naar warm water, vooral warm douchen en maar een heel klein beetje naar koken. De gasprijzen zijn momenteel erg hoog, dus als er bij jou thuis mogelijkheden zijn om je gasverbruik te verlagen en je huis en water zoveel als mogelijk elektrisch te verwarmen, dan is dit een slimme investering.  

Stroom besparen.

De hoeveelheid stroom die je verbruikt wordt beïnvloed door de grootte van je gezin en de apparaten in huis. Logischerwijs bespaar je energie door minder apparaten te gebruiken, maar ook door hier slimmer mee om te gaan. Koop je nieuwe apparaten, let dan altijd op het energielabel. Voorkom sluipstroom door stekkers uit stopcontacten te halen als je oude apparaten niet gebruikt of gebruik hiervoor zo'n handige stekkerdoos met aan/uit schakelaar. En wees je bewust van grote energieslurpers zoals airco’s, elektrische kachels en de wasdroger. 

Check jouw bespaartips met de Bespaarklaar Test.

Hoe bespaarklaar ben jij? Doe de test en check welke bespaartips passen bij jouw persoonlijke situatie.


Of bekijk het overzicht van alle tips hieronder.

Gas besparingstips.

Gratis.

Kleine investering.

Grote investering.

Stroom besparingstips.

Gratis.

Kleine investering.

Grote investering.

Klaas toont Regelneef app

Inzicht in je verbruik met Regelneef.

Heb je onze slimme bespaartips toegepast? Natuurlijk wil je dan weten of je dit terugziet in een lager energieverbruik. Met onze handige app Regelneef krijg je dagelijks inzicht in je gas- en stroomverbruik. Is je verbruik anders dan verwacht? Geen probleem, de Vooruitkijker adviseert je over het juiste termijnbedrag. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.  

Energierapport: vergelijk je verbruik.

Slimme meter in huis? Fijn, dan ontvang je maandelijks het Energierapport. Een persoonlijk overzicht van je verbruik en kosten van die maand. Deze vergelijk je eenvoudig met voorgaande maanden én jaren. Daarbij zie je ook wat jij verbruikt ten opzichte van soortgelijke huishoudens en woningtypes. Handig.

Bespaarwekker: de wekker waar je wél blij van wordt.

Op dit moment zijn de energieprijzen nog erg hoog. Wil je weten wanneer de tarieven weer gunstig zijn om je contract te verlengen of over te stappen naar energiedirect.nl. Schrijf je vrijblijvend in voor de bespaarwekker en ontvang een seintje. Zo geregeld!

Alle investeringen en besparingen zijn gemiddelden en afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en actuele energieprijzen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Bron: Milieu Centraal