Sjaal om, handschoenen aan en hup naar buiten!

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat je met je vrienden barbecuede, buitenfeestjes had tot diep in de nacht en heerlijk op het strand lag in Spanje, Frankrijk, Griekenland of Bali. Maar helaas, de zomer is écht voorbij. En hóe! Ineens was de eerste vorst aan de grond al gesignaleerd. Maar kom op, het is natuurlijk niet realistisch om de komende maanden binnen te schuilen voor al dat wintergeweld. Aan de andere kant van de voordeur is namelijk nog genoeg leuks te beleven. Ja, vooral buiten! Kortom: leuke dingen doen terwijl je wel grip op je knip houdt. Soms kun je je portemonnee zelfs thuis laten.

1. GLOW Eindhoven (7-14 november)

Ga niet in het weekend, tenzij je getackeld wilt worden door camerastatieven van hysterische fotografen. Kies dus een doordeweekse dag om je te vergapen aan alle lichtkunst tijdens GLOW in Eindhoven. Een avond topvermaak voor helemaal niks. Haal een glühwein bij een van de kraampjes onderweg en loop de route met een groepje vrienden. Enthousiast en wil je meer? Bezoek dan ook de side events tijdens GLOW in de Lichtstad.
Lees meer: www.gloweindhoven.nl

2. Turn on the lights (19 november)

Je wist het misschien nog niet, maar elk jaar trapt de Bijenkorf het feestseizoen af met een lichtspektakel. Dit jaar op 19 november om 19.00 uur in Amsterdam, Maastricht, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam. Duizenden ledlichtjes verlichten de panden en straattheaters vullen de straat. Leuk om met vrienden of je gezin te gaan kijken en om meteen met korting wat Sinterklaas- en Kerstcadeaus in te slaan tijdens de speciale koopavond. Twee vliegen in één klap dus.
Lees meer: www.debijenkorf.nl/totl

3. Kerstmarkt Valkenburg (13 november 2015 t/m 3 januari 2016)

Valkenburg is dé kerststad van Nederland. Vorig jaar stond deze Zuid-Limburgse stad zelfs in de ‘CNN Top 10 World Christmas Destinations’. Zeker een bezoekje waard als je van de ultieme kerstsfeer houdt. Je kunt er kerstmarkten bezoeken, kijken naar een kerstparade en Santa’s Village bezoeken. Genoeg te doen om je hier een winterse dag te vermaken. Als je je tickets via de VVV Zuid-Limburg bestelt, betaal je maar 11 euro per persoon. Ho ho ho!
Lees meer: www.vvvzuidlimburg.nl