Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Energierekening de komende jaren lager.

Je energierekening wordt de komende jaren gemiddeld 4 tot 5 procent lager. De netbeheerders verlagen de tarieven. Dit levert consumenten en bedrijven een besparing op van 2,1 miljard euro.

Radioreclame energiedirect.nl.

Vanaf 21 oktober is onze nieuwe radiocommercial te horen. Zo laten we nog meer mensen weten dat je bij energiedirect.nl altijd de beste deal krijgt.

Transportkosten worden lager.

Je energierekening is opgebouwd uit 4 onderdelen:

  1. de kosten voor stroom en gas – dit zijn de tarieven die je met je energieleverancier afspreekt,
  2. de transportkosten – de netbeheerder in je regio bepaalt deze tarieven: dit zijn de kosten voor het leveren van je energie en voor het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van kabels en leidingen van het energienetwerk,
  3. de belasting op energie – de overheid bepaalt hoeveel je hiervoor betaalt,
  4. de btw – ook dit percentage bepaalt de overheid.

Voor een doorsnee huishouden bestaat een vijfde deel van de totale energierekening uit transportkosten. Deze kosten, de netwerktarieven, worden de komende jaren een stuk lager. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) pakt de verlaging nog voordeliger uit dan gedacht. Dat blijkt uit de besluiten die zijn genomen over de energietarieven voor de periode van 2014-2016.

Voordeel voor consument groter dan gedacht.

Consumenten en bedrijven besparen samen de komende 3 jaar in totaal zo’n 2 miljard euro. “De netbeheerders kunnen goedkoper geld lenen om te investeren, want de rente staat laag. Daardoor kunnen de tarieven dalen”, zegt Henk Don, ACM-bestuurslid. ”De consument gaat dus minder betalen. En de netbeheerders kunnen toch genoeg investeren in het netwerk. Zo kan de energielevering in Nederland ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar blijven.”

Een goede ontwikkeling, vinden we bij energiedirect.nl. Combineer dit met onze voordelige energietarieven en je zit de komende jaren extra goed.

Perscontact.

Stuur een mailtje als je contact wil met de persvoorlichting van energiedirect.nl.

Klantenservice.

Wil je contact met de klantenservice? Dat kan op verschillende manieren!