Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Meeste klanten zien energierekening per 1 januari 2020 dalen.

Energierekening omlaag voor merendeel van energiedirect.nl klanten.

De variabele tarieven en het vastrecht van energiedirect.nl blijven gelijk aan de tarieven van 2019. De belastingen op energie vanuit de overheid en netbeheerkosten veranderen wel. De belasting op gas stijgt, en voor stroom daalt. Hierdoor daalt voor 76% van de klanten de energierekening met meer dan 50 euro op jaarbasis. Alleen klanten die geen of heel weinig stroom verbruiken en wel veel gas, zullen meer gaan betalen.

Wat verandert er in 2020 aan de belastingen?


Energiebelasting.

De overheid wil het gebruik van aardgas beperken. Er vindt daarom een verschuiving plaats binnen de energiebelasting. Dit betekent dat de energiebelasting op stroom daalt met € 0,0011 per kWh, terwijl de belasting op gas stijgt met € 0,0483 per m3.

Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie.

De Opslag Duurzame Energie, vanaf 1 januari 2020 Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ook wel ODE genoemd), is de belasting die wordt gebruikt door de overheid voor duurzame energieprojecten. De ODE op stroom stijgt met € 0,0102 per kWh en op gas met € 0,0304 per m3.

Vermindering energiebelasting.

Iedereen in Nederland krijgt van de overheid korting op energie, omdat het een eerste levensbehoefte is. Per 1 januari 2020 wordt de vermindering energiebelasting (korting) verhoogd met € 215,55 per jaar. De vermindering energiebelasting wordt € 527,17 per jaar, inclusief btw.

Disclaimer: Alle cijfers zijn gebaseerd op de voorgenomen wijziging van de belasting en toeslagen. Deze wijziging is onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de overheid.

Lees hier verder over de energiebelasting of onze energieprijzen

Perscontact.

Stuur een mailtje als je contact wil met de persvoorlichting van energiedirect.nl.

Klantenservice.

Wil je contact met de klantenservice? Dat kan op verschillende manieren!