Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Vijf coole tips bij tropische temperaturen.

Het wordt heet. En daar zijn wij heel blij mee. Om er voor te zorgen dat jij tijdens deze hete dagen ook blij blijft, hebben we vijf tips om cool te blijven voor jou op een rijtje gezet

 1. Chill!
  Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Chill en geniet van dit weer! Hoe rustiger je blijft, hoe koeler het aanvoelt. Vermijd intensieve inspanning zo veel mogelijk. Als het echt niet anders kan, probeer dan de schaduw op te zoeken.

 2. Houd je huis koel.
  Heb je een airco, dan is het een fluitje van een cent. Moet je het zonder airco stellen, dan zijn er gelukkig heel veel goedkope, simpele en duurzame alternatieven.
  • Sluit overdag alle deuren en ramen en doe je gordijnen dicht. Zo blijft de warmte zoveel mogelijk buiten. ’s Avonds als het weer afkoelt, zet je juist alle ramen en deuren wagenwijd open zodat het lekker kan luchten.
  • Schakel elektrische apparaten zoveel mogelijk uit. Stiekem produceren die bij elkaar toch best wel wat warmte.
  • Heb je een plat dak? Spuit er met de tuinslang een grote plas water op. Dat houdt de ruimte onder het dak een stuk koeler.
  • Zet een ventilator aan. Het wordt niet echt koeler, maar door het windje krijg je wel een verkoelend gevoel. Zet er een fles met bevroren water voor en je hebt een soort duurzame airco.

 3. Water works!
  Het is heel simpel. Wil je cool blijven dan drink je water. En veel! Gemiddeld twee liter per dag. Maar met deze temperaturen mag dat best wat meer zijn. Let op dat je geen ijskoud water drinkt. Dat zorgt er juist voor dat je lichaam opwarmt. Hetzelfde geldt voor een ijskoude douche. Heel verleidelijk, maar niet doen. Je poriën sluiten door het koude water, waardoor de warmte in je lichaam niet weg kan.

 4. Zonnige outfit
  Het is logisch dat je met deze temperaturen geen warme coltrui draagt. Maar het kan nooit kwaad om dat hier nog extra te benadrukken. Draag luchtige, lichte kleding. Zwart trekt warmte aan, terwijl witte, lichte kleuren de warmte juist afstoten. Hoe minder kleding, hoe koeler. Pas wel op dat je je goed insmeert.

 5. Lekker pittig! Nu even niet.
  Doe even rustig aan met spaanse pepers en ander pittig voedsel. Ook met alcohol en cafeïne. Deze laatste onttrekken vocht aan je lichaam, terwijl je dat nu juist zo nodig hebt.