Aan het laden...
Sinds 2002 altijd voordelige energie voor jou.

In Amsterdam wordt er veel energie verbruikt. Denk maar aan alle rondvaartboten op de grachten, musea, de negen straatjes, de Arena en grote evenementen als Koningsdag en de Gaypride. Alles kost energie. De stad die als bijnaam Mokum heeft, heeft een imposant verleden, maar kijkt nu vooral naar de toekomst. Duurzame energie speelt dan een belangrijke rol.

Bekijk onze energieproducten en tarieven in Amsterdam.

Je woont in Amsterdam. De stad waar dag en nacht wat te doen is. Dat betekent ook dat er veel energie wordt verbruikt. Zeker met zo’n 820.000 inwoners. Dan is handig om te kijken hoe je kan zorgen voor een lagere energierekening.

Duurzame energie in Amsterdam.

De gemeente Amsterdam streeft er naar om een duurzame stad te worden. Zo heeft de stad Amsterdam een groot aantal doelen voor hun duurzame energie. Hieronder lees je een aantal van deze plannen:

  • de goede positie behouden in elektrisch rijden
  • het aantal oplaadpunten voor elektrisch rijden van 1000 naar 4000 vergroten
  • het aantal woningen vergroten die op stadswarmte zijn aangesloten vergroten
  • elektriciteit van zonnepanelen van 5000 naar 80.000 huishoudens
Als inwoner draag je eenvoudig een steentje bij door thuis energie te besparen.

Zelf energie besparen in Amsterdam.

Een Amsterdammer verbruikt per jaar gemiddeld 2300 kWh stroom en 1150 m³ gas (CBS 2013). Daar bespaar je bijvoorbeeld op door je huis goed te isoleren. Maar ook met kleine maatregelen bespaar je eenvoudig. Denk dan aan minder lang douchen, je kleren minder heet wassen en de verwarming een graad lager zetten.

Overstappen naar energiedirect.nl.

Naast minder energie verbruiken, kun je ook minder voor je energie in Amsterdam betalen. Energiedirect.nl levert energie in Amsterdam tegen lage tarieven. Onze duurzame energie is afkomstig van natuurlijke bronnen zoals water, wind of zon. Dan bespaar je eenvoudig en snel en draag je bij aan een schoner milieu. Bovendien stap je zonder gedoe over naar onze energie, ook in Amsterdam.

Bekijk onze producten en tarieven