Stroom en gas.
Zelf goed geregeld.
 

We zijn bezig met onderhoud.

Onze energiedeals zijn even niet zichtbaar. Laat je e-mailadres achter. Je krijgt een seintje als je energiedeal klaarstaat.

Alles over energieprijzen.

Bij energiedirect krijg je een voordelige energiedeal voor groene stroom en gas. De opbouw van de energieprijzen hiervan kan ingewikkeld zijn. Dit roept natuurlijk vragen op over de tarieven en het termijnbedrag. We geven je dus graag meer duidelijkheid, wel zo fijn!

Snel naar.

Energieprijzen
Termijnbedrag 

Wij krijgen een 8.2 uit ruim 2500 beoordelingen 

Ons aanbod voor groene stroom en gas.

Op zoek naar een voordelig aanbod mét hoge kwaliteit? Dan hebben we meerdere opties voor jou. Met een vast contract heb je de zekerheid van een vast tarief. Slim bezig. Heb je liever meer vrijheid? Met de Flex Deal kun je maandelijks je contract op zeggen. Check het zelf! 


Overstappen is zo gepiept.

Het enige wat je hoeft te doen is het afsluiten van een nieuw energiecontract en de rest regelen wij. Tijdens de overstap word je per e-mail en sms op de hoogte gehouden. Je hebt 14 dagen bedenktijd bij het overstappen van energie. Dat was ‘m. 

  • Je ontvangt een welkomstmail. In de bijlage vind je je nieuwe energiecontract en tarievenoverzicht.
  • Heb je een slimme meter? We lezen je meterstanden op afstand uit. Geen slimme meter? Dan ontvang je een verzoek om je meterstanden door te geven. 
  • De manier waarop je betaalt, blijft zoals het was. Je vindt dit ook terug in je energiecontract.
  • Vanaf de ingangsdatum leveren wij je energie! Je komt dus nooit zonder te zitten.

Opbouw termijnbedrag.

De opbouw van je termijnbedrag kan ingewikkeld zijn. We geven je dus graag meer uitleg hierover. Je termijnbedrag bestaat uit drie onderdelen:

  • Leveringskosten voor stroom en/of gas. Heb je zonnepanelen? Dan houden we rekening met je teruglevering.
  • Vaste netbeheerkosten voor het gebruik en onderhoud van het netwerk.
  • Belastingen van de overheid (opslag duurzame energie- en klimaattransitie, energiebelasting en btw).

Hoe we het termijnbedrag berekenen hangt af van je situatie.

Nieuwe klant: we schatten in hoeveel energie je gemiddeld per maand gaat verbruiken. Als je zelf je jaarverbruik hebt doorgegeven, dan nemen we dat mee in onze berekening.

Verlenging contract: op basis van je verbruik van het afgelopen jaar schatten we je nieuwe jaarverbruik in. Het termijnbedrag bestaat uit de nieuwe tarieven en je nieuwe verbruik.

Nieuw contractjaar: we berekenen je termijnbedrag opnieuw. We kijken dan naar je verbruik van het afgelopen jaar, de energieprijzen en belastingen.

Verhuizen: we bereken je termijnbedrag opnieuw. We kijken naar je eerdere verbruik en nieuwe woning.

Ook handig om te weten over gas en stroom van energiedirect.

Heb je nog vragen, of op zoek naar meer informatie over ons gas en stroom aanbod? Hier vind je antwoorden waarmee we onze klanten vaak helpen.

In 2022 stegen de energieprijzen flink. De overheid heeft maatregelen getroffen om de hoge kosten te compenseren. Vanaf 1 januari 2024 wijzigt een aantal van deze maatregelen. Dat geldt ook voor het prijsplafond.  
 
Door het prijsplafond betaalde je in 2023 een maximale prijs voor stroom en gas, tot een bepaald verbruik. In 2024 stopt het prijsplafond en betaal je weer de tarieven uit je contract.  

We zetten alle wijzigingen van 2024 voor je op een rij. Wel zo handig. Lees alles over de wijzigingen op de energierekening in 2024.  
 

Bij je aanmelding als nieuwe klant ontvang je een e-mail. Hierin staat de datum waarop je contract start.

Na je aanmelding ontvang je binnen 24 uur een e-mail van ons. Hierin bevestigen we je aanmelding.

Geen mail ontvangen? Neem contact met ons op. Dan kijken we met je mee.

Ja, dat kan! Ligt de startdatum verder dan 2 dagen in de toekomst? Dan pas je de startdatum eenvoudig zelf aan in Mijn Energiedirect. Neem contact met ons op als de levering binnen 2 dagen start. Dan helpen we je om dit snel te regelen.

Pas de startdatum van mijn contract aan

Soms verander je van gedachten. Daarom kun je bij ons je contract altijd annuleren binnen de bedenktijd van 14 dagen. Lees hier hoe het annuleren van je energiecontract werkt. Heb je vóór je annulering al wel energie van ons verbruikt? Dan betaal je alleen voor de geleverde energie.

Contract annuleren

Regelneef is beschikbaar voor alle klanten van energiedirect (met max. 1 leveringsadres).

Als je twijfelt of het verstandig is om over te stappen, is energie vergelijken slim. Je kunt bijvoorbeeld vergelijken op prijs, duurzaamheid en service. Besluit je om over te stappen? Dan merk je er zelf vrijwel niets van. Je blijft namelijk gewoon aangesloten op het gas- en stroomnet. Lekker geregeld!

Lees hier meer over energie vergelijken.

Groene stroom en gas. Goed bezig!

Bereken binnen 1 minuut welk aanbod we voor je klaar hebben staan.

Online klantenservice.

Chat met ons.

Onze klantenservice is volledig digitaal. Stel je vraag in onze chatbot. Supersnel antwoord en altijd bereikbaar. Handig!

Stroom en gas.

Bij energiedirect vinden we duurzame energie belangrijk. Kies je voor ons dan weet je dat je goed bezig bent. Je krijgt namelijk voordelige groene stroom en gas. En dat zonder extra kosten. Vinden we wel zo netjes. We hebben verschillende opties voor een energiecontract. Vast of flexibel. Zo houden we het overzichtelijk, maar blijft er voor jou wel wat over om uit te kiezen. Wil je overstappen van energieleverancier? Je overstap is zo geregeld. Zelf heb je er weinig omkijken naar. We zeggen je vorige contract voor je op. Doen we gewoon.

We weten dat je niet te veel wil betalen voor je energieverbruik. Dan is gas en stroom besparen een goed idee. Energie besparen is namelijk ook geld besparen. We vinden goed inzicht in je verbruik belangrijk. We helpen je graag verder met onze energierapport of onze Regelneef app. Met de gratis app ben je altijd en overal op de hoogte van je energiezaken. Zo vanuit je broekzak. Da's handig!