Opzegvergoeding voor nieuwe klanten.

Stap je over naar energiedirect.nl? Slim bezig! Vraagt je huidige leverancier een opzegvergoeding? In sommige gevallen betalen wij deze boete tot maximaal 250 euro aan je terug.

Illustratie opzegvergoeding ontvangen

Betalen jullie de opzegvergoeding die ik aan mijn vorige leverancier moet betalen aan mij terug?

Ja. dat doen we als je een meerjarig contract afsluit nadat je door ons benaderd bent, bijvoorbeeld aan de telefoon of bij je thuis. Sluit je een PSV-contract af? Kijk dan in je actievoorwaarden of we de opzegvergoeding aan je terugbetalen.

Heb je recht op een terugbetaling? Vraag het dan aan binnen 3 maanden nadat we gestart zijn met het leveren van energie. We storten het bedrag binnen 4 maanden nadat we gestart zijn met het leveren van energie direct op je rekening. 

Ook belangrijk om te weten.

  • Je vindt de hoogte van de opzegvergoeding die je moet betalen op de eindrekening van je vorige leverancier. Dit bedrag heb je nodig om de terugbetaling bij ons aan te vragen.
  • We vergoeden geen misgelopen kortingen en/of kosten die je vorige leverancier in rekening brengt voor een cadeau dat je al ontvangen hebt.
  • Zeg je je contract met ons op voor de einddatum? Dan moet je het bedrag dat wij je terugbetaalden voor de opzegvergoeding weer aan ons terugbetalen.
  • Wij betalen de opzegvergoeding niet aan je terug als je een contract hebt voor onbepaalde tijd en wanneer je een betalingsachterstand hebt op het moment dat we de terugbetaling willen uitkeren.

Opzegvergoeding betalen als je eerder opzegt.

Ga je energiedirect.nl verlaten voor het einde van de looptijd van je contract? Dan kan het zijn dat je hiervoor een opzegvergoeding aan ons moet betalen. Bekijk of je een opzegvergoeding moet betalen.

Wanneer moet ik een opzegvergoeding aan jullie betalen?

Je betaalt een opzegvergoeding als je een contract hebt met een vaste looptijd en je dit vóór de einddatum opzegt. Hoeveel je betaalt, hangt af van de looptijd die nog over is en of je een contract voor alleen stroom of gas hebt of voor allebei. In mijn energiedirect.nl staat wanneer je contract afloopt.

Opzegvergoeding als je stroom én gas afneemt.

Overgebleven looptijd Je betaalt
Minder dan 1,5 jaar € 100,-
Tussen 1,5 en 2 jaar € 150,-
Tussen 2 en 2,5 jaar € 200,-
Langer dan 2,5 jaar € 250,-

Opzegvergoeding als je stroom óf gas afneemt.

Overgebleven looptijd Je betaalt
Minder dan 1,5 jaar € 50,-
Tussen 1,5 en 2 jaar € 75,-
Tussen 2 en 2,5 jaar € 100,-
Langer dan 2,5 jaar € 125,-

Je betaalt geen opzegvergoeding als je verhuist en je je contract meeneemt naar je nieuwe adres.

Weet je zeker dat je wilt opzeggen? Ook voor bestaande klanten hebben we altijd een scherpe deal. Bel direct voor ons beste bod: 0900-3347328 (gebruikelijke belkosten).

Illustratie opzegvergoeding betalen

Kom je er zelf echt niet uit?
Neem contact met ons op.