Alles over de energieprijzen.

Wat kun je doen?

1 of 3 jaar vaste prijs onder prijsplafond. Wij hebben ze allebei.

Een vast contract van 1 of 3 jaar met extra scherpe tarieven voor 100% groene stroom en gas ónder het prijsplafond. Voor jou geen hogere tarieven tijdens de dure wintermaanden. Je hoeft pas volgend jaar zomer (of 3 zomers) weer aan je energiecontract te denken. Da’s fijn! De deal is er voor iedereen. Of je net klant wordt of al jaren bent. Check snel de deals  en mis ze niet.

Veelgestelde vragen over vaste contracten.

De gasprijs is onvoorspelbaar. Met variabele tarieven profiteer je van verdere dalingen. Maar de gasprijs kan ook hard stijgen. Met een vast contract heb je tot volgende lente zekerheid. Aan jou de keus!

Binnen 14 dagen kun je nog een ander contract afsluiten.

  • Bel ons op 073-850 18 05 (ma. t/m vr. van 9.00 tot 14.00 uur). Dit telefoonnummer kun je alleen gebruiken voor het annuleren van je contract.
  • We annuleren het contract voor je
  • We maken het nieuwe contract in orde.

Zo geregeld! 

Meer over annuleren.

In 2023 geldt het prijsplafond.

Van 1 januari tot en met 31 december 2023 betaal je tot een bepaald verbruik een maximale prijs voor je energie. Dit komt door het prijsplafond. Dit zijn de prijsplafondtarieven en verbruiksplafonds:

Gas: € 1,45 per m³ tot 1.200 m³
Stroom: € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh
inclusief btw en energiebelasting

Er staat een nieuw termijnbedragadvies voor je klaar in Mijn energiedirect.nl of de Regelneef app. Hierin hebben we de korting door het prijsplafond verwerkt. Neem je dit advies over, dan weet je zeker dat je termijnbedrag past bij je tarieven en je verbruik.

Lees meer over het termijnbedrag

Ja, het prijsplafond geldt ook voor mensen met een vast contract.

We delen het verbruiksplafond in 2023 op in 2 delen: de periode van 1 januari 2023 tot aan je jaarrekening en de periode vanaf je jaarrekening tot en met 31 december 2023. Binnen die periodes kun je compenseren. Dus blijf je in een maand onder het verbruiksplafond? Dan neem je wat overblijft automatisch mee naar de volgende maand.

Voorbeeld als je op 1 april je jaarrekening krijgt:

1 januari t/m 31 maart

Je kunt in deze periode in totaal 569 m3 gas en 887 kWh stroom verbruiken voor het tarief van het prijsplafond.

 

1 april

JAARREKENING

 

2 april t/m 31 december

Je kunt in deze periode nog 631 m3 gas en 2.013 kWh stroom verbruiken voor het tarief van het prijsplafond. Het maakt niet uit hoe hoog je verbruik was vóór de jaarrekening.

 

Dit is een voorbeeld. Je kunt er dus geen rechten aan ontlenen. 

In totaal kun je dus 1.200 m3 gas en 2.900 kWh stroom gebruiken voor het tarief van het prijsplafond.

Is je verbruik in een of beide periodes hoger? Dan geldt daarvoor het tarief uit je contract.

De energiekosten zijn hoog. Hierdoor lukt het misschien niet om je energierekening te betalen. Het Tijdelijk Noodfonds Energie kan je helpen. Kom je voor het Noodfonds in aanmerking? Dan wordt je energierekening tijdelijk lager. Lees hier hoe je je aanmeldt voor het Noodfonds.

Hulp bij betalen.

De hoge energieprijzen kunnen het moeilijker maken om je energierekening te betalen. Check in de Vooruitkijker of je termijnbedrag nog matcht met je verbruik en pas zo nodig je termijnbedrag aan. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Bespaarklaar.

Het is slim om je verbruik goed in de gaten te houden en bewust met je energie om te gaan. De verwarming een graadje lager of iets minder lang douchen kan al verschil maken op je energierekening. Bekijk onze slimme energiebesparende tips.

Moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Je termijnbedrag is gebaseerd op onze tarieven en je verwachte jaarverbruik. In onze berekening hebben we de korting door het prijsplafond verwerkt. 

Met de Vooruitkijker in de Regelneef app of in Mijn energiedirect.nl check je of je termijnbedrag nog klopt. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Ook handig om te weten over de energieprijzen.

Nog meer vragen over de energieprijzen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
De energiebelasting is in 2023 weer omhoog gegaan. Voor zowel stroom als gas geldt dat de Opslag Duurzame Energie volledig naar de Energiebelasting is verschoven. Daarnaast zijn de belastingen gestegen. Voor gas geldt dat de belastingen met ongeveer 4,8 cent per m3 zijn gestegen en voor stroom ongeveer 7,1 cent per kWh, inclusief 21% btw. Daarnaast is de vermindering energiebelasting (heffingskorting) verlaagd met ongeveer € 228 per jaar inclusief 21% btw.
Voor huishoudens met een laag inkomen is de eenmalige energietoeslag van € 1.300 beschikbaar om de hoge rekening te betalen. Dit krijg je via je gemeente, niet via ons. Als je huishouden een inkomen heeft rond het sociaal minimum, kom je mogelijk in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Je krijgt het automatisch als je nu een bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering ontvangt. Je hoeft hiervoor dus niets te doen.