Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Met het programma PSV FITfans werken PSV-supporters in en rondom het Philips Stadion aan een gezondere levensstijl. Een schot in de roos voor deelnemers en fans Robèr en Jurgen. “Mijn liefde voor PSV is alleen maar groter geworden.”

Al twintig jaar lang neemt de 47-jarige Robèr bij elke thuiswedstrijd plaats op zijn vaste stekkie: vak C, rij 5, stoel 5. De Eindhovenaar volgt de club op de voet en met alles wat hij plant, houdt hij rekening met de wedstrijden. “PSV is een way of life”, bekent hij. “Naar thuiswedstrijden ga ik toe, uitwedstrijden kijk ik thuis. Vrijwel zonder uitzondering.” Voor Robèr gaat er niets boven de Eindhovense club. Hij is een fanatieke, maar ook een kritische supporter. “Als ze te weinig inzet tonen, raakt me dat echt”, zegt hij. “Dat schrijf ik op Facebook dan weleens van me af. Het PSV-gevoel is juist de vechtersmentaliteit, dáár zijn we trots op! Ze noemen ons een provincieclubje, wij laten zien dat we dé club zijn.”

Fitfans sporten PSV
Fitfans opdrukken PSV

Veertien kilo.

Aan inzet ontbrak het bij Robèr zelf de laatste drie maanden in ieder geval niet. Als deelnemer van PSV FITfans werkte hij keihard aan zijn gezondheid. “Ik wilde al langere tijd gezonder gaan leven, ik wist alleen niet hóe”, vertelt hij. “Op de website van PSV las ik over een speciaal programma in samenwerking met de club: beter kon niet.” De afgelopen tijd leerde Robèr alles over voeding en bewegen en veranderde hij zijn levensstijl volledig. Met resultaat: in twaalf weken raakte hij bijna veertien kilo kwijt. “Ik ben razend enthousiast. En mijn liefde voor PSV is alleen maar groter geworden.”

Squats in de kleedkamer.

Supporter Jurgen (46) deelt dat enthousiasme. Ook hij gooide zijn leven om met FITfans. “Na allerlei dieet- en sportpogingen heeft dit mijn leven echt veranderd”, durft hij te beweren. “En als PSV-fan is het ook gewoon heel leuk om te doen. Je krijgt een PSV-shirt om in te sporten en je komt op plekken waar je anders niet mag komen. In een sportschool op de lopende band staan of oefeningen doen in de kleedkamers van PSV? Dan weet ik het wel. Dat PSV-shirt zorgt er bovendien voor dat je je onderdeel voelt van de club. Van het team, bijna. Die elf man op de mat gaan ervoor, dan ik ook!”

Fitfans PSV
Fitfans PSV portret

Winnen van Ajax.

Want net als Robèr is ook Jurgen al zijn hele leven fan; hij heeft een seizoenkaart sinds 1985. “Het is moeilijk uitleggen wat PSV voor mij betekent”, zegt hij. “Het is een gevoel van trots en saamhorigheid. En alles wat PSV uitstraalt, vind ik zelf ook belangrijk; van de Brabantse gezelligheid tot het fanatisme.” Jurgen is getrouwd en heeft twee zoons - beide ook met rood-wit DNA – dus leidt een druk gezinsleven. Op zondag wil hij een mindere wedstrijd weleens laten schieten voor de familie. Ténzij PSV tegen Ajax speelt. “Dan kan mijn vrouw op haar kop gaan staan”, lacht Jurgen.

Onvergetelijk.

De rivaliteit tussen PSV en clubs uit de Randstad is immers groot. “Winnen is leuk, winnen van Ajax nóg leuker”, besluit Jurgen. “Vooral op maandagochtend, als ik mijn Ajax-collega’s bij de koffieautomaat tref.” Dat kan Robèr volmondig beamen. En ook over de allermooiste PSV-momenten zijn de heren het eens: het kampioenschap in 2007 (Jurgen: “Stuivertje wisselen tussen Ajax, AZ en PSV, fantastisch.”) en de Europacup 1 finale in ’88 (Robèr: “Het legendarische vingertje van Van Breukelen”), ze zullen het nooit vergeten.

Bekijk alle fanverhalen.

Lees nog meer bijzondere verhalen van PSV-fans. En over de rol die PSV in hun leven speelt.