Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Kezza Mateja. Niemand anders in Nederland die zo heet.

De vijfjarige PSV-fan is vernoemd naar Mateja Keẑman, topscorer van PSV van 2000 tot 2004. Dat zoon of dochter Kezza zou gaan heten was voor Sandra en Martijn Schrok al snel na hun eerste ontmoeting duidelijk. Negen jaar later werd zoon Kezza Mateja geboren.

Bijzondere naam en momenten.

Sandra bedacht de naam. Martijn was direct enthousiast en nog steeds. Ze moeten wel altijd uitleggen waar die vandaan komt. Er zijn ook voordelen. Kezza heeft al veel mooie PSV-momenten beleefd.

Mateja Keẑman meets Kezza Mateja.

Hoogtepunt was de ontmoeting met Mateja Keẑman. Als bewijs pronkt er een foto van de twee Kezza’s aan de muur van Kezza’s kamer.

Met de paplepel ingegoten.

Met zo’n naam en PSV-fan als vader kan het natuurlijk niet anders dat Kezza groot PSV-fan is. PSV is hem met de paplepel ingegoten. Dat was niet zo vroeger bij Martijn thuis. Daar speelde voetbal geen grote rol. Voor Martijn was PSV een hele bewuste keuze. Sympathiek, gezellig en gewoon normaal dat maakt PSV voor hem anders dan andere clubs. Door zijn werk en drukke gezinsleven met drie kids heeft hij niet altijd tijd om naar alle wedstrijden te gaan. Maar voor de buis is er geen wedstrijd die wordt gemist. Kezza kan niet wachten om ook te gaan voetballen. Dat mag zodra hij zijn zwemdiploma heeft. Grote droom is natuurlijk om bij PSV te spelen als aanvaller. Favoriete speler is Jeroen Zoet. Op de vraag of hij dan niet liever Jeroen had geheten, reageert hij heel stellig: ‘Mijn papa en mama hebben mij Kezza genoemd. En ik vind dat het een hele mooie naam’.

Bekijk alle fanverhalen.

Lees nog meer bijzondere verhalen van PSV-fans. En over de rol die PSV in hun leven speelt.