Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Het zal je maar gebeuren, dat je wordt gevraagd om de plek van een profspeler in te nemen bij het maken van de PSV-selectiefoto. Niet veel later zie je jezelf terug op de teamfoto van het PSV-elftal in de seizoensgids van de Voetbal International. Het overkwam PSV-fan Erol Aksoy een aantal jaar geleden. Het werd een ervaring om nooit meer te vergeten…

Erol Aksoy, Security Coördinator bij het Van Abbemuseum, vertelt zijn verhaal regelmatig aan nieuwsgierige buurtkinderen. En ook op verjaardagen zorgt zijn avontuur standaard voor ongelovige gezichten. “Het blijft een supergrap natuurlijk”, vertelt Erol. “Mijn onbekende gezicht tussen al die profvoetballers. Het is een verhaal dat altijd scoort.”

Erol en Cláudio in het jaar 2000.

Erol werkte in de Philips personeelswinkel waar regelmatig belangrijke PSV-mannen bij de afhaalbalie langskwamen. “Op een ochtend was het Peter Westelaken die naar mij toe kwam om te vragen of ik misschien als stand-in wilde fungeren op de jaarlijkse teamfoto van PSV. Eén van de spelers, de Braziliaan Cláudio, kon niet komen en ik had een vergelijkbaar postuur, vandaar. Natuurlijk vond ik dit geen probleem, ook niet toen meneer Westelaken mij vertelde dat mijn hoofd weg gephotoshopt zou worden.”

Samen op pad.

Een aantal weken later vertrekt Erol richting landgoed De Rosep in Oisterwijk. “De zon scheen. Het was een mooie dag om met al mijn idolen op de foto te mogen staan”, herinnert Erol zich. “De spelers, waaronder Ruud van Nistelrooy, Mateja Kezman, Jan Heintze, Ronald Waterreus en huidig PSV-coach Mark van Bommel, stonden al klaar voor de fotograaf, toen ik mij er subtiel bij voegde. Grappig genoeg werd er door de spelers van PSV niets van gezegd. Ik vraag me af of ze het überhaupt wel in de gaten hadden, dat ik erbij stond. Niemand keek er raar van op. Enkele uren later was ik weer thuis en genoot ik nog na van mijn bijzondere uitje.”

Dé teamfoto.

Een paar maanden na de shoot liep Erol op Utrecht Centraal en viel zijn oog op de seizoensgids van Voetbal International. Erol: “Ik was nieuwsgierig naar het resultaat, dus ik bladerde snel door naar dé teamfoto. Maar wat schetste mijn verbazing? Ik stond nog steeds als mezelf op de foto; niks photoshop! Ik heb het blad natuurlijk meteen gekocht en thuis laten zien. We hebben er samen erg om moeten lachen. De desbetreffende seizoensgids heb ik uiteraard nog steeds en voor zover ik weet, zijn er ook nog UEFA Champions League Panini kaarten van PSV in omloop waar ik op sta.”

Een PSV-fan blijf je altijd.

De security coördinator uit Eindhoven komt al sinds 1987 bij PSV en stond indertijd op de staantribune (L-side). Erol: “Het toenmalige elftal met spelers, zoals Jan Heintze, Gerald Vanenburg en Sören Lerby, was geweldig. Ik ging altijd met plezier kijken. Eind jaren 80 bezocht ik ook regelmatig de uitwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Tegenwoordig ga ik met mijn schoonvader naar PSV. We hebben fantastische plaatsen op de hoofdtribune. Lekker dicht op het veld. Ik geniet extra van spelers zoals Angeliño, Dumfries en De Jong. Stuk voor stuk jongens die een stevig duel niet uit de weg gaan en de beuk erin gooien als het nodig is. Soms gaan we na de wedstrijd nog naar de skybox van Jan Heintze. Daar drinken en kletsen we nog wat. Grappig om bij één van je favoriete spelers van toen langs te gaan. Fijne man ook die Jan. Altijd gewoon gebleven. Daar houd ik wel van.”

Bekijk alle fanverhalen.

Lees nog meer bijzondere verhalen van PSV-fans. En over de rol die PSV in hun leven speelt.