Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Topvoetballer in Irak en nu trotse speler van het PSV Dutch Street Cup team.

Rimon Sto vluchtte uit Irak naar Nederland en nam noodgedwongen afscheid van zijn droom om profvoetballer te worden. Tot hij op school in Eindhoven gescout werd en de kans kreeg mee te spelen in het PSV Dutch Street Cup team. In 2015 won hij met zijn team het Nederlands kampioenschap.

Voetbal is mijn alles.

Het leven van Rimon Sto is getekend. Gevlucht voor de oorlog in Irak. Hij zag verschrikkelijke dingen en is vrienden en familie kwijtgeraakt. Het heeft hem hard gemaakt. Zijn liefde voor voetbal bleef en bood hem een kans.

Bekend in Irak.

Rimon speelde bij profclubs in Irak en Syrië en werd zelfs geselecteerd voor het Nationale elftal voor spelers onder de 17 jaar. Dat liet hij allemaal achter toen hij in 2011 in Nederland kwam. Dat hij werd gevraagd voor het PSV Dutch Street Cup team was een droom die uitkwam.

Trots om voor PSV te spelen.

Dutch Street Cup is een initiatief dat mensen door middel van voetbal helpt beter te participeren in de samenleving. PSV faciliteert het team in Eindhoven. Voor Rimon Sto was het een manier om de taal te leren, mensen te ontmoeten en op niveau te voetballen. PSV kende hij al voordat hij naar Nederland kwam. Hij was onder de indruk van alle grote spelers die de club heeft voortgebracht. En nog steeds. Zijn favoriet uit het huidige team is Guardado. Geweldige techniek. Met grote trots speelt Rimon voor het PSV Street Cup team. Zo trots dat hij een aanbieding om met het nationale Street Cup Team aan de wereldkampioenschappen deel te nemen afsloeg. Hij wilde zijn team na al het harde trainen niet in de steek laten en samen met hen strijden voor de titel Nederlands kampioen. En dat is maar goed ook, want die wonnen ze. Door een penalty van Rimon!

Bekijk alle fanverhalen.

Lees nog meer bijzondere verhalen van PSV-fans. En over de rol die PSV in hun leven speelt.