Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Trouwen? Dat hoefde voor Yvonne niet per se. Totdat Marco in haar leven kwam. En Marco? Die wilde wel trouwen, maar alleen als dat in het stadion van PSV kon. Tot hun grote verrassing wees de gemeente Eindhoven, nu zo’n negen jaar geleden, het Philips Stadion inderdaad aan als officiële trouwlocatie. Dat Marco en Yvonne zouden gaan trouwen was dus een uitgemaakte zaak, maar wie zou wie dan gaan vragen?

In hun examenjaar aan de opleiding Werktuigbouwkunde werd het hen ineens duidelijk: ze hoorden bij elkaar. Sinds die tijd zijn de Eindhovense Marco en de Veldhovense Yvonne officieel een setje. Met Marco aan haar zijde, dacht Yvonne stiekem wel eens aan trouwen. Ze sneed het onderwerp zo nu en dan aan en kreeg steevast hetzelfde antwoord van PSV-fan Marco: “Als we op de middenstip van het stadion van PSV kunnen trouwen, dan doen we het.” Helaas bleef het bij dagdromen, totdat Yvonne op een dag een verrassend nieuwsbericht onder ogen kreeg…

Ja ik wil!

“Ik las een artikel op een nieuwssite dat een grote glimlach op mijn gezicht toverde”, vertelt Yvonne. “Want wat las ik daar? Het Philips Stadion werd een officiële trouwlocatie! Ik kon niet wachten om Marco dit grote nieuws te vertellen. Zodra hij thuiskwam, schoof ik het artikel onder zijn neus.” En ook Marco zag het helemaal zitten. Nu maar wachten op dé vraag. Yvonne: “Ik ken mijn man, toen nog vriend, aardig goed en weet dat hij de neiging heeft zaken uit te stellen. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen. Op de dag dat we vijf jaar samen waren, gaf ik hem een hanger met daarin onze initialen. Op de achterkant had ik de vraag laten graveren: ‘Wil je met me trouwen?’. Gelukkig zei hij ja. We namen een jaar de tijd om alles te regelen.”

Rood-wit feest.

Het aanstaande bruidspaar maakte een afspraak met een van de managers van PSV en plande samen met hem de ceremonie. “Wij gaven onze wensen aan; zo wilden we de aankleding graag in wit- en champagnetinten versierd met rode details”, beschrijft Yvonne. “PSV zorgde voor een mooie tent, welke werd opgezet aan de oostkant van het stadion. Voor de tent lag een vlonderterras. Van hieruit had je zicht op het gehele stadion. Om bij de tent en het terras te komen, liep je over een meterslange rode loper.”

Dé dag.

Omdat het de dag ervoor ontzettend had geregend, was trouwen op de middenstip uitgesloten. Het bruidspaar en haar gasten week uit naar de vlonder, waar dankzij stoelen en een tafel voor het bruidspaar, leren banken voor de naaste familie en statafels voor de overige genodigden, een intieme sfeer was gecreëerd. Yvonne: “Eerst liepen Marco en de neefjes via de spelerstunnel naar de vlonder. Er werd net als bij een echte wedstrijd afgeteld van tien naar nul. Ondertussen galmde het nummer ‘You’re simply the best’ van Tina Turner door de stadionspeakers.

Vervolgens waren ik en de nichtjes aan de beurt. Ook voor mijn opkomst werd afgeteld van tien naar nul en niet veel later legde ik de vele meters af richting de vlonder. Ik keek naar de bruidskinderen, allemaal gekleed in een PSV-tenue en met een PSV-bal onder de arm, en genoot enorm van dit moment. Uiteindelijk stond ik met mijn witte jurk met rode borduursels naast mijn knappe aanstaande, die er prachtig uitzag in zijn wit linnen pak met rode details.”

Kers op de bruidstaart.

Nadat de trouwambtenaar Marco en Yvonne in de echt verbond, kregen de kersverse meneer en mevrouw Marco Neuijen, een PSV-stadiontour mét fotoshoot. “Dat was een ontzettend leuke toegift”, vertelt Yvonne enthousiast. “We mochten overal komen. De fotograaf heeft ons op verschillende plekken in het stadion vastgelegd, zoals in de kleedkamers. Het is nu een tijd geleden dat we zijn getrouwd, maar onze gasten hebben het er nog steeds over. Trouwen in het Philips Stadion is met recht een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Bekijk alle fanverhalen.

Lees nog meer bijzondere verhalen van PSV-fans. En over de rol die PSV in hun leven speelt.