Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Vrouwen hebben net zoveel verstand van voetbal.

“Ik merk geen verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke supporters. Vrouwen gaan net zo hard te keer als mannen hoor! En misschien dat de mannen daar anders over denken, maar vrouwen hebben ook net zo veel verstand van voetbal. We lopen er misschien wat minder mee te koop. 15 jaar geleden zag je niet zo veel vrouwelijke supporters. Nu is de verdeling man vrouw echt wel gelijk. Zeker in het vak waar ik met mijn zoon Arjen zit, de Family Corner.”

PSV is echt van ons samen. Dat is zo mooi.

Ook de liefde voor de club gaat bij vrouwen net zo ver als bij mannen. Dat bewijst de Veghelse Marcia wel. Al van kinds af aan houdt ze van PSV. En dat gaat volgens haar ook nooit meer over. “Eenmaal in je hart, gaat het er nooit meer uit”, aldus Marcia. Er is geen thuiswedstrijd die ze overslaat samen met zoon Arjen. Als alleenstaande moeder en met een kwakkelende gezondheid heeft Marcia het niet gemakkelijk. PSV is dan ook een uitlaatklep en steun. Even geen zorgen aan het hoofd en gezellig samenzijn met vrienden.

Hechte vriendenclub door liefde voor PSV.

Marcia is al van jongs af aan PSV-fan. Thuis keek ze samen met haar vader naar Studio Sport. Haar vader was voor de ‘verkeerde’ club, maar toch denkt Marcia met plezier terug aan die tijd. Waarom ze als een blok voor PSV viel kan Marcia niet uitleggen. “Het is een gevoel. En ja Brabant hè. Dat is toch allemaal wat gemoedelijker.” De mensen die Marcia via PSV heeft leren kennen zijn nu vrienden voor het leven. Het is een hechte vriendenclub die elkaar ook buiten de wedstrijden ziet. En nee dan wordt er niet alleen over PSV gepraat.

“Kei leuk om dit samen met Arjen allemaal mee te maken.”

Buiten de wedstrijden om is Marcia ook druk met PSV. Ze probeert een paar keer per maand naar de Herdgang te gaan. Met een aantal vrienden beheert ze de facebookpagina PSV vrienden, waarop wedstrijdverslagen en nieuws rond PSV, jong PSV en PSV vrouwen te lezen zijn. Marcia probeert Arjen aan alle activiteiten die door en rondom PSV worden georganiseerd mee te laten doen. Dat is soms best lastig als je niet zo veel te besteden hebt, maar ze wil Arjen die ervaring geven.

“De ontmoeting met Arjen Robben was onvergetelijk.”

Arjen en Marcia staan zowat met alle spelers op de foto. Maar de meest dierbare is toch wel die met Arjen Robben. Marcia vernoemde haar zoon niet voor niets naar de oud PSV-er. “Voorafgaand aan de Champions League wedstrijd thuis tegen Bayern München, dacht ik: het is nu of nooit. Ik wist dat de uitploeg op maandag altijd traint in het PSV-stadion. Ik ben er toen op goed geluk met Arjen naar toe gegaan. Ik ben de steward die de ontmoeting toen heeft geregeld eeuwig dankbaar.”

Bekijk alle fanverhalen.

Lees nog meer bijzondere verhalen van PSV-fans. En over de rol die PSV in hun leven speelt.