Aan het laden...
 

Administratiekosten.

Bij dit aanbod worden administratiekosten (€ 3,- per factuur) in rekening gebracht. Omdat je per automatische incasso betaalt, verrekenen we dit op je jaarafrekening met een korting van € 3,- per factuur. Dat scheelt.

Toelichting tarieven

Omdat er geen adres en/of goedkeuring voor raadpleging van centrale registers is opgegeven of omdat we de aansluiting niet kunnen vinden, baseren wij de leverings- en netbeheerkosten op: enkeltarief voor elektriciteit, een elektriciteitsaansluiting t/m 3 x 25 A van een object met een verblijfsfunctie, regio 4 voor gas, een standaard jaarverbruik gas tussen 500 en 4.000 m3 en de netbeheerkosten van Enexis. De daadwerkelijke leverings- en netbeheerkosten kunnen in dat geval dus afwijken.

De jaarkosten zijn gebaseerd op het verbruik dat is opgegeven. Deze staan vermeld in het overzicht.

De vermelde tarieven zijn geldig vanaf de ingangsdatum van de overeenkomst zoals vermeld in Mijn Energieovereenkomst. De tarieven van teruglevering boven verbruik, netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie en btw kunnen periodiek wijzigen. Variabele tarieven wijzigen meestal tweemaal per jaar, in de regel per 1 januari en 1 juli.

De variabele leveringskosten per kWh inclusief overheidsheffingen gelden voor een verbruik van 1 - 10.000 kWh. Voor het meerdere verbruik gelden lagere tarieven voor de energiebelasting en opslag duurzame energie. Overheidsheffingen betreft energiebelasting, opslag duurzame energie en btw. Overheidsheffingen in het overzicht voor zakelijke klanten betreft uitsluitend energiebelasting en opslag duurzame energie.

Bij enkeltarief is het tarief altijd gelijk. Het maakt niet uit op welk tijdstip de stroom wordt verbruikt. Bij dubbeltarief gebruiken we twee tarieven: voor stroomverbruik tijdens daluren is het tarief lager dan tijdens normaaluren. Het daltarief geldt op werkdagen van {{ e2Text }}, en in alle uren in het weekeinde en op Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en eerste en tweede Kerstdag. Het normaaltarief is van toepassing op het verbruik in alle overige uren.

Zelf stroom opwekken

Wij salderen de duurzame stroom die wordt opgewekt tegen hetzelfde tarief als de stroom die van ons wordt afgenomen, namelijk het leveringstarief inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw. Indien meer wordt terug geleverd dan verbruikt, dan geldt voor het meerdere het teruglevertarief boven verbruik.