Aan het laden...
Sinds 2002 altijd voordelige energie voor jou.

Energiedirect.nl is ontstaan na de liberalisering van de energiemarkt. We bestormden de markt met een simpel en duidelijk doel: energie voor een lage prijs. In 11 jaar tijd groeiden we uit van een klein groepje pioniers naar een bedrijf met ruim 300 mensen. Nu zijn we de 4e energieleverancier van Nederland, direct na de grote 3. De ondernemende mentaliteit van de start is er nog altijd. We zijn flexibel, voeren verbeteringen snel door en gaan met de tijd mee. Zo zijn we samen in staat om grote plannen te realiseren.

Hoe we werken.

We voorzien ruim 350.000 mensen van energie. Een grote verantwoordelijkheid die we met trots dragen. We zijn de betrouwbare leverancier met scherpe tarieven. Klanten regelen hun energiezaken zoveel mogelijk zelf online in Mijn energiedirect.nl. Zo houden ze makkelijk grip op hun energiekosten.

In onze werkwijze staan onze kernwaarden centraal: we zijn nuchter, sympathiek, zelfverzekerd en transparant. Bij ons praat je mee over beleid, draag je ideeën aan en doen we een beroep op je eigen verantwoordelijkheid.

Nieuwste vacatures.


Marketing Communicatie adviseur energiedirect.nl met de focus op Content

Als Marketing Communicatie adviseur energiedirect.nl ben je verantwoordelijk voor commerciele communicatie met een focus op BTL campagne-ontwikkeling, online communicatie, content en trade marketing communicatie. Of makkelijk gezegd met off/online commerciele communicatie en storytelling.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Je schrijft en redigeert vlotte, directe wervende teksten en publiceert deze via diverse kanalen zelfstandig.
 • Je vertaalt het merk en campagnes naar aantrekkelijke wervende online teksten.
 • Je versterkt de positionering van het merk in spraakmakende content.
 • Je test en monitort zelfstandig je projecten vooraf en achteraf en initieert verbetervoorstellen.
 • Je bent verantwoordelijk voor contact en samenwerking met interne en externe partijen op alle niveaus.

Als Marketing Communicatie adviseur bij energiedirect.nl maak je deel uit van het Marketing Communicatie & Customer Journey team. Dit team is verantwoordelijk voor de totale merkbeleving, marketing communicatie, klantbeleving en klantcommunicatie van energiedirect.nl. Energiedirect staat voor de kortste weg naar een lage prijs. Dit doen wij op een lekker directe en challenging manier. Het marketing communicatie deel van het team is verantwoordelijk voor de regie op commerciële contacten en het ontwikkelen en uitvoeren van alle communicatieve concepten en uitingen.

Om je te onderscheiden als Marketing Communicatie adviseur bij energiedirect.nl zijn wij op zoek naar kandidaten die voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • HBO werk- en denkniveau, opleidingsrichting Communicatie.
 • Minimaal 3-5 jaar track-record in Marketing/Online communicatie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Ervaring met het werken met bureaus.
 • Ervaring in het schrijven van wervende vlotte teksten, met de focus op online, social en eDM.
 • In staat om ook complexe vraagstukken op te pakken.
 • Bekend met het werken binnen een grote organisatie.
 • Ervaring op het gebied van project management.
 • Competenties: proactief, zelfstandig, resultaatgericht, creatief, kritisch en accuraat.
 • Persoonlijkheid: nuchter, direct en hands-on.

Wij zoeken het best passende talent voor energiedirect.nl. Dat betekent dat je naast inhoudelijke kennis en vaardigheden beschikt over drive, ambitie en passie om samen het beste resultaat te leveren. Pas dan zullen we in staat zijn om de nummer 1 directe prijs challenger op de energiemarkt te blijven.

Energiedirect.nl is als dochteronderneming van Essent, onderdeel van RWE, actief in een dynamische markt die voortdurend verandert. We zijn een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. De werksfeer is open en informeel, het werkklimaat dynamisch en inspirerend. We hechten grote waarde aan de juiste werk-privébalans en bieden ruime faciliteiten om jou daarin te ondersteunen. Je start met een jaarcontract met de intentie tot verlengen. De functie van Marketing Communicatie adviseur bij energiedirect.nl is ingedeeld is schaal L die loopt van €3130 - €4472 bruto per maand exclusief vakantiegeld en bonus.

Meer informatie
Voor meer informatie, neem contact op met Dominique Rooswinkel - van den Broek, Senior Talent Recruiter, via dominique.rooswinkel@rwe.com. Interim oplossingen behoren niet tot de mogelijkheden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en de vacatures is beschikbaar totdat deze niet meer zichtbaar is op werkenbijessent.nl. De selectieprocedure bestaat doorgaans uit een kort telefonisch gesprek, twee selectieronden op locatie, eventueel een schrijfopdracht en uiteindelijk een arbeidsvoorwaardengesprek. Voor meer informatie over RWE en haar kernwaarden klik hier!

Senior Online Channel Manager Energiedirect.nl met focus op sales

In jouw functie als senior online channel manager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de salesdoelstellingen van Energiedirect.nl. Je doet dit door het opzetten en doorontwikkelen van (online) campagnes (zoals SEA, SEA, display, social media, e-mail) en partnerships (affiliates) Je bent voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en probeert het maximale rendement uit je sales budget te halen. Je gaat werken in een team met specialisten (conversie, content, webmanagement) en werkt je nauw samen met je collega’s van andere afdelingen zoals Marketing en Sales. Je stuur externe bureaus aan en hebt intensief contact met onze partners.

Kerntaken

 • het vertalen van marketingdoelstellingen naar online marketing strategie.
 • het uitdenken, monitoren en managen van campagnes op het gebied van:
 • Aansturing van extern bureau voor SEA / Paid Search (Google AdWords, Bing Ads) en Display Advertising (RTB).
 • Aansturing Affiliates kanaal.
 • Social media advertising (o.a. Facebook, Twitter, LinkedIn).
 • het analyseren van campagne- en web analytics gegevens om je campagnes continu te verbeteren.
 • het proactief adviseren op basis van deze analyses
 • het continue onderhouden en doorontwikkelen van je expertise door je te specialiseren of juist te verbreden.

De afdeling
Je komt te werken binnen de afdeling Digital Delivery Energiedirect.nl, een jong en dynamisch team met veel uitdagingen. Je rapporteert aan de Team Manager Digital Delivery. Het team is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van het Online Platform, mobiele pagina’s en online tools. Daarnaast is het team bezig met het behalen van commerciële doelstellingen binnen het Online kanaal. De nadruk ligt op performance based campagnes. Hard werken, maar ook plezier maken, staan hoog in het vaandel. Persoonlijke groei en ontwikkeling worden gestimuleerd.

Om je te kunnen onderscheiden als Senior Online Channel Manager energiedirect.nl zijn we op zoek naar kandidaten die voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding en 5+ jaar werkervaring.
 • Je hebt aantoonbare operationele kennis van performance based kanalen waaronder SEA, Display, Affiliate en RTB.
 • Ervaring met Double Click is een Pré.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je bent klantgericht en beschikt over goede projectmanagementvaardigheden.
 • Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen.
 • Je bent ondernemend en proactief.
 • Je bent zelfstandig en hebt een hands-on-mentaliteit.
 • Je beschikt over helikoptervisie, maar hebt ook oog voor detail.
 • Je bent enthousiast en resultaatgericht.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).

Wij bieden
Energiedirect.nl is als dochteronderneming van Essent, onderdeel van RWE, actief in een dynamische markt die voortdurend verandert. We zijn een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. De werksfeer is open en informeel, het werkklimaat dynamisch en inspirerend. We hechten grote waarde aan de juiste werk-privébalans en bieden ruime faciliteiten om jou daarin te ondersteunen. De functie van Senior Online Channel Manager energiedierect.nl is ingedeeld is schaal M en loopt van € 3468 met een maximum salaris van € 4472 bruto per maand exclusief vakantiegeld en bonus.

Voor meer informatie, neem contact op met Dominique Rooswinkel – van den Broek, Sr. Talent Recruiter, dominique.rooswinkel@rwe.com. Interim oplossingen behoren niet tot de mogelijkheden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en de vacature is beschikbaar totdat deze niet meer zichtbaar is op werkenbijessent.nl. De selectieprocedure bestaat doorgaans uit een kort telefonisch gesprek, twee selectiegesprekken op locatie en een afrondend gesprek.

Frontend Developer Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is per direct op zoek naar een enthousiaste ervaren front-end webdeveloper. In jouw functie werk je mee aan de doorontwikkeling van onze website en onze mijn-omgeving. Je bent kritisch, creatief en je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op je vakgebied. Je werkt samen met onze designers en online marketeers en je bouwt mee aan een strakke, intuïtieve en moderne user interface. Oog voor detail en aandacht voor usability is een must. Je bent een belangrijke speler in een scrum-team van ontwikkelaars.

Een functie met veel uitdagingen, vrijheid en ruimte voor eigen invulling. Je hebt een werkweek van 40 uur (32 uur is bespreekbaar) en de mogelijkheid flexibel te zijn in je werkomgeving.

Kerntaken

 • Ontwikkelen en uitbouwen van Energiedirect.nl en de Mijn-omgeving.
 • Doorontwikkeling van gestructureerde opzet van HTML, CSS en JS.
 • Reviewen van de code van je collega's.
 • Bijhouden van front end gerelateerde ontwikkelingen en het delen van kennis met je collega's.

De afdeling
Je komt te werken binnen de afdeling Digital Delivery Energiedirect.nl, een jong en dynamisch team met veel uitdagingen. Je rapporteert aan de Team Manager Digital Delivery. Het team is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van het Online Platform, mobiele pagina’s en online tools. Daarnaast is het team bezig met het behalen van commerciële doelstellingen binnen het Online kanaal. De nadruk ligt op performance based campagnes. Hard werken, maar ook plezier maken, staan hoog in het vaandel. Persoonlijke groei en ontwikkeling worden gestimuleerd.

Om je te kunnen onderscheiden als Frontend Developer energiedirect.nl zijn we op zoek naar kandidaten die voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante front-end ervaring.
 • Je bent bekend met SCRUM of hebt ervaring met het werken binnen SCRUM-teams.
 • Je bent HTML5, CSS3, Javascript.
 • Git, SASS en Grunt zijn geen onbekend terrein voor jou.
 • Het is een pré als je kennis hebt van Angular, UX en SEO technieken.
 • Je weet wat er speelt binnen ons vakgebied en weet het team te inspireren met de nieuwste feiten en technologieën.
 • Ervaring met Sitecore is een pré.
 • Je bent enthousiast en resultaatgericht.

Wij bieden
Energiedirect.nl is als dochteronderneming van Essent, onderdeel van RWE, actief in een dynamische markt die voortdurend verandert. We zijn een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. De werksfeer is open en informeel, het werkklimaat dynamisch en inspirerend. We hechten grote waarde aan de juiste werk-privébalans en bieden ruime faciliteiten om jou daarin te ondersteunen. De functie van Frontend Developer Energiedirect.nl is ingedeeld is schaal K en loopt van € 2876met een maximum salaris van € 4109 bruto per maand exclusief vakantiegeld en bonus.

Voor meer informatie, neem contact op met Dominique Rooswinkel – van den Broek, Sr. Talent Recruiter, dominique.rooswinkel@rwe.com. Interim oplossingen behoren niet tot de mogelijkheden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en de vacature is beschikbaar totdat deze niet meer zichtbaar is op werkenbijessent.nl. De selectieprocedure bestaat doorgaans uit een kort telefonisch gesprek, twee selectiegesprekken op locatie en een afrondend gesprek.

UX Designer Energiedirect.nl (24 uur per week)

Als UX Designer Energiedirect.nl ben je verantwoordelijk voor de creatie van optimale flows zodat gebruikers altijd het beoogde doel bereiken bij het gebruik van de website en Mijn omgeving. Deze hoogst mogelijke succes rate is een van de belangrijkste factoren in het behalen van een optimale klanttevredenheid en loyaliteit, en daarmee het realiseren van de (commerciële) doelstellingen. Je werk is gericht op het optimaliseren van de gebruikservaring

Een uitdagende functie met veel uitdagingen, vrijheid en ruimte voor eigen invulling. Je hebt een werkweek van 24 uur en de mogelijkheid flexibel te zijn in je werkomgeving.

 • Analyseren van gebruikerservaringen, -wensen en -knelpunten middels het opzetten en uitvoeren van user experience tests.
 • Opstellen van verbeteringsplannen gericht op de customer journey.
 • Actief bijdragen aan conversie-optimalisatie en het genereren van leads.
 • Adviseren van bijvoorbeeld developers en visual designers op het gebied van user experience.
 • Coördineren van user experience-initiatieven van concept tot implementatie.
 • Uitwerken van voorstellen in prototypes en/of wireframes.

De afdeling
Je komt te werken binnen de afdeling Digital Delivery Energiedirect.nl, een jong en dynamisch team met veel uitdagingen. Je rapporteert aan de Team Manager Digital Delivery. Het team is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van het Online Platform, mobiele pagina’s en online tools. Daarnaast is het team bezig met het behalen van commerciële doelstellingen binnen het Online kanaal. De nadruk ligt op performance based campagnes. Hard werken, maar ook plezier maken, staan hoog in het vaandel. Persoonlijke groei en ontwikkeling worden gestimuleerd.

Om je te kunnen onderscheiden als UX Designer Energiedirect.nl zijn we op zoek naar kandidaten die voldoen aan de volgende eigenschappen:

 • Afgeronde hbo-opleiding richting HMI, IO, Multimedia & Design, Digitale communicatie of interactieve media.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Ruime ervaring in het maken van wireframes, flowcharts (bv. Balsamiq) en prototypes (bv. Axure, Keynote).
 • Kennis van (X)HTML(5), CSS(3), Javascript (jQuery) Photoshop en Illustrator en cross-browser gedrag.
 • Aantoonbare ervaring in responsive en adaptive design en mobile development.
 • Ervaring met het opzetten van A/B en Multivariate testen en gebruiken van Google (Universal) Analytics.
 • Kennis over wat er speelt binnen ons vakgebied en kunt het team te inspireren met de nieuwste feiten en technologieën.
 • Ervaring met Sitecore is een pré.
 • Je bent enthousiaste en resultaatgericht.

Wij bieden
Energiedirect.nl is als dochteronderneming van Essent, onderdeel van RWE, actief in een dynamische markt die voortdurend verandert. We zijn een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. De werksfeer is open en informeel, het werkklimaat dynamisch en inspirerend. We hechten grote waarde aan de juiste werk-privébalans en bieden ruime faciliteiten om jou daarin te ondersteunen. De functie van UX Designer Energiedirect.nl is ingedeeld is schaal L en loopt van € 3130 met een maximum salaris van € 4472 bruto per maand exclusief vakantiegeld en bonus.

Voor meer informatie, neem contact op met Dominique Rooswinkel – van den Broek, Sr. Talent Recruiter, dominique.rooswinkel@rwe.com. Interim oplossingen behoren niet tot de mogelijkheden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld en de vacature is beschikbaar totdat deze niet meer zichtbaar is op werkenbijessent.nl. De selectieprocedure bestaat doorgaans uit een kort telefonisch gesprek, twee selectiegesprekken op locatie en een afrondend gesprek.