Alles over de energieprijzen.

Wat kun je doen?

Je energierekening in 2023.

Per januari 2023 stijgen onze variabele tarieven. Dit komt door de hoge inkoopprijzen en doordat de belastingen omhooggaan. Heb je een variabel contract, dan ontvang je hierover uiterlijk 2 december een e-mail of brief. Je nieuwe tarieven gelden voor 3 maanden. Zo kunnen we sneller inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Het prijsplafond.  

Daarnaast gaat volgend jaar het prijsplafond in. Hierdoor betaal je een maximale prijs voor het basisverbruik. Voor alles wat je meer verbruikt, betaal je je contractprijs. Het loont dus om energie te besparen. Maar waar begin je? Check onze bespaartips!

Samen met de overheid en andere energiebedrijven werken we aan de laatste details van het prijsplafond. Zodra we meer weten, ontvang je hierover een e-mail.

We werken deze pagina regelmatig bij. Laatste update: 23-11-2022

Reken uit wat het prijsplafond voor jou betekent.

Vul je jaarverbruik en tarieven in en schat in 5 minuten in wat het prijsplafond betekent voor jouw energierekening. Da’s handig!

Hoe kan het dat je variabele tarieven stijgen?

Tegemoetkoming van € 190.

Je ontvangt in november en december een tegemoetkoming van € 190 per maand. We verrekenen € 190 met je termijnbedrag en andere bedragen die nog open staan. 

Hoe werkt het?
  • In Mijn energiedirect.nl en in de Regelneef staat vanaf 15 november/15 december de post Compensatie Energieprijzen 2022 onder Facturen & Betalen.
  • Staat er ‘verrekend’ bij? Dan is het bedrag verrekend met je termijnbedrag van deze maand. Blijft er na de verrekening met je termijnbedrag nog een bedrag over, dan ontvang je dit op je rekening. 
  • Staat er ‘uitbetaald’ bij? Dan staat het bedrag binnen een paar dagen op je bankrekening. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je bank.

Hulp bij betalen.

De hoge energieprijzen kunnen het moeilijker maken om je energierekening te betalen. Check in de Vooruitkijker of je termijnbedrag nog matcht met je verbruik en pas zo nodig je termijnbedrag aan. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Bespaarklaar.

Het is slim om je verbruik goed in de gaten te houden en bewust met je energie om te gaan. De verwarming een graadje lager of iets minder lang douchen kan al verschil maken op je energierekening. Bekijk onze slimme energiebesparende tips.

Moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Je termijnbedrag is gebaseerd op onze tarieven en je verwachte jaarverbruik. In onze berekening houden we rekening met de stijging van de energieprijzen. 

Met de Vooruitkijker in de Regelneef app of in Mijn energiedirect.nl check je of je termijnbedrag nog klopt. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening. Op dit moment is het termijnbedragadvies voor veel klanten hoog. We leggen het uit.

Ook handig om te weten over de energieprijzen.

Nog meer vragen over de energieprijzen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Wil je een seintje wanneer je kunt verlengen met gunstige tarieven?

Zet de bespaarwekker aan! Vul je gegevens in en je krijgt van ons een seintje als de tarieven gunstig zijn, zodat je kunt besparen. Handig!