Tips om energie te besparen.
Slim bezig.

Natuurlijk wil je besparen op energie. Dat scheelt in je portemonnee én je helpt het milieu. En daarmee ben je niet alleen groen maar ook slim bezig. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij maken het je makkelijk. Met slimme energiebesparende oplossingen. Katsjing!

Gratis besparen.

Tip 1.

Doe ’s morgens meteen de gordijnen open, zodat de ochtendzon je huis kan verwarmen.

Tip 2.

Door een gesloten gordijn kan radiatorwarmte niet goed de ruimte in. Staat de verwarming uit? Dan houden gordijnen de warmte juist binnen en kunnen ze beter dicht blijven.

Tip 3.

Oudere apparaten verbruiken ook energie op stand-by. Zet de tussenschakelaar uit of haal de stekker eruit om sluipverbruik te voorkomen.

Tip 4.

Laat de verwarming in de slaapkamer uit en gebruik eventueel een kruik of elektrische deken voor het slapengaan.

Regel jij je energiezaken liever via een app?

Ook dat kan bij energiedirect. Met onze handige app Regelneef ben je altijd op de hoogte van je energiezaken én regel je alles zo vanuit je broekzak.

Regelneef brengt alle relevante informatie over je energiecontract uit het verleden, heden én toekomst overzichtelijk samen op je persoonlijke tijdlijn. En heb je vragen? Dan kom je via de chat eenvoudig in contact met een van onze medewerkers.

Naar Google Play Naar de App Store

Besparen met een kleine investering.

Deurdranger.

Je bespaart een hoop als je alleen de kamer verwarmt waar je bent. Een deurdranger zorgt ervoor dat deuren automatisch sluiten, zodat er nooit warmte ontsnapt naar lege kamers.

Tochtstrip.

Houd tocht en vocht buiten met een tochtstrip. Breng deze aan bij de naden rondom ramen en deuren, en je huis wordt een stuk warmer zonder extra te hoeven stoken.

Radiatorfolie.

Heb je een buitenmuur zonder isolatie? Breng daar radiatorfolie aan achter de radiator en zorg ervoor dat er minder warmte naar buiten ontsnapt.

Waterbesparende douchekop.

Jouw douchecomfort blijft hetzelfde, maar je verbruikt wel minder water én gas om het water te verwarmen. Door de toevoeging van lucht merk je niet dat er minder water wordt gebruikt.

Nog meer handige bespaartips.

Isoleer je spouwmuur en bespaar gas.

Met spouwmuurisolatie bespaar je tot wel 30% op je stookkosten. Geïsoleerde muren houden de warmte veel beter binnen. Dus hoef je minder te stoken. Dat klinkt goed; voor zowel het milieu als je portemonnee. Je verdient je investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. Dat is pas slim besparen op energie.

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen.

Profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen? Dat kunnen wij voor je regelen. Je hebt dan minder stroom van ons nodig en je helpt het milieu een handje. Plaats je 10 panelen, dan leveren die een voordeel op van ruim € 500,- per jaar op. Je verdient je investering vaak al in zo'n 6 tot 8 jaar terug. Laat de zon maar schijnen.

Bespaar in de keuken met slim warm water.

Het milieu én je portemonnee minder belasten? Dat kan door je water in de keuken slimmer en efficiënter te verwarmen. Kijk daarom goed naar het type installatie in je keuken. Een ouderwetse waterkoker is bijvoorbeeld energiezuiniger dan een kokendwaterkraan. En heb je een boiler? Stel dan een tijdklok in en zet de temperatuur niet te hoog, dat scheelt energie! Meer tips over waterbesparing vind je op de website van MilieuCentraal.

Inzicht in je verbruik in Mijn energiedirect.

  • Dagelijks inzicht in je energieverbruik.
  • Voorkom verrassingen achteraf.
  • Bewuster omgaan met je energie.