Slim omgaan met energieverbuik.
Dat scheelt.

Wat is energieverbruik?

Energieverbruik is de energie die je verbruikt in huis. Bijvoorbeeld om te koken, tv te kijken, de verwarming aan te zetten en om warm water te hebben. Aan je energieverbruik hangt een prijskaartje. Dit zijn je energiekosten.

Je energieverbruik berekenen.

Bij energiedirect begrijpen we dat je niet te veel wil betalen voor je energieverbruik. Daarom maken we energie voor jou graag makkelijker én goedkoper. Weet je niet hoeveel energie je verbruikt? Gebruik dan onze Energie berekenaar en klik op ‘verbruik inschatten’. We maken dan een berekening met het gemiddeld verbruik en je ziet daar direct onze voordelige prijzen bij. Wel zo handig.

Zo zit het met het gemiddeld energieverbruik in Nederland.

We drukken je energieverbruik uit per m3 gas en kWh stroom. Er zijn verschillen in het energieverbruik per jaar per huishouden. Het energieverbruik van een gezin met drie kinderen dat woont in een vrijstaande woning zal anders zijn dan dat van een student in een kleine studio. Maar een ding staat vast: hoe minder energie je verbruikt, hoe voordeliger je uit bent. Daarom is inzicht krijgen in je energieverbruik altijd slim.

Het gemiddelde stroomverbruik.

Je stroomverbruik hangt van verschillende zaken af. Bijvoorbeeld met hoeveel personen je in huis woont, welke apparaten je hebt en hoe lang je in de douche staat. Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden een stroomverbruik van 2.479 kWh per jaar. Bron: Milieu Centraal, 2022.

Het gemiddeld gasverbruik.

Ook het gasverbruik is niet voor iedereen hetzelfde. Dit hangt bijvoorbeeld af van je type woning, het aantal bewoners en de staat van de isolatie. Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden een gasverbruik van 1.169 m³ per jaar. Bron: Milieu centraal, 2022. 

Inzicht in je energieverbruik? Regelen we voor je.

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat jij inzicht hebt in je energieverbruik. Als je klant bent bij energiedirect dan helpen we je daar mee. Met ons overzichtelijke Energierapport bijvoorbeeld. Daarin zie je precies hoeveel energie je verbruikt en ontvang je tips om energie te besparen.

Heb je liever een energieverbruik app? Dan is onze handige Regelneef app voor jou dé uitkomst. Daarmee check je niet alleen eenvoudig je energieverbruik, maar ben je ook altijd en overal op de hoogte van je energiezaken. Zo vanuit je broekzak.

Hoe verminder ik mijn energieverbruik?

Slim omgaan met energie doe je niet alleen door te kiezen voor een energieleverancier met scherpe stroomprijzen, maar ook door zelf je energieverbruik te verminderen. Met deze tips breng je meteen je energierekening omlaag.

Drie tips waarmee je direct energie bespaart.

  1. Uit is Uit. Voorkom sluipverbruik en zet je apparaten helemaal uit als je er geen gebruik van maakt. Niet op stand-by dus.
  2. Laat de zon het werk doen. Open ’s ochtends je gordijnen en verwarm je huis met de zon. Of doe je was niet in de droger, maar hang het op een wasrek in de zon. Ruikt nog lekker ook!
  3. Niet thuis? Zet ‘m op 15! Zet je thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Heb je vloerverwarming, dan is 17 tot 18 graden de ideale temperatuur.

Alles geprobeerd, maar betaal je voor je gevoel nog steeds te veel voor je stroom en gas? Grote kans dat wij een voordelig aanbod voor je hebben. Laat ons je energiekosten berekenen en zie direct wat je kan besparen.