Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

De antwoorden op al je vragen over energieverbruik vind je bij energiedirect.nl. Én we geven je tips om je energieverbruik te verlagen. Slim bezig.

Wat is energieverbruik?

Je energieverbruik berekenen.

Bij energiedirect.nl begrijpen we dat je niet te veel wil betalen voor je energieverbruik. Daarom maken we energie voor jou graag makkelijker én goedkoper. Weet je niet hoeveel energie je verbruikt? Gebruik dan onze Energie berekenaar en klik op ‘verbruik inschatten’. We maken dan een berekening met het gemiddeld verbruik en je ziet daar direct onze voordelige prijzen bij. Wel zo handig.
 
illustratie energieverbruik berekenen

Zo zit het met het gemiddeld energieverbruik in Nederland.

Het gemiddelde stroomverbruik.

Gemiddeld heeft een huishouden een stroomverbruik van 2.990 kWh per jaar. Hieronder zie je het gemiddelde stroomverbruik naar de grootte van het huishouden.

Aantal personen Gemiddeld
verbruik
Gemiddelde kosten
1.925 kWh € 36 /mnd
3.005 kWh € 57 /mnd
3.605 kWh € 68 /mnd
4.155 kWh € 78 /mnd
4.375 kWh € 82 /mnd
4.385 kWh € 83 /mnd
gemiddeld 2.990 kWh € 56 /mnd

Bron: Milieu Centraal en RVO (berekening Nibud, 2019)

kosten besparen met isolatie energiedirect.nl

Het gemiddeld gasverbruik.

Gemiddeld heeft een huishouden een gasverbruik van 1.470 m³ per jaar. Hieronder vind je het gemiddelde gasverbruik per type woning.

Woningtype Gemiddeld verbruik Gemiddelde kosten
1000 m³/jaar € 87
1350 m³/jaar € 110
1580 m³/jaar € 125
1800 m³/jaar € 139
2410 m³/jaar € 179
gemiddeld alle woningen 1570 m³/jaar € 118

Bron: Milieu centraal en RVO (berekening Nibud, 2019)

illustratie energieverbruik apps

Inzicht in je energieverbruik? Regelen we voor je.

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat jij inzicht hebt in je energieverbruik. Als je klant bent bij energiedirect.nl dan helpen we je daar mee. Met ons overzichtelijke Energierapport bijvoorbeeld. Daarin zie je precies hoeveel energie je verbruikt en ontvang je tips om energie te besparen.

Heb je liever een energieverbruik app? Dan is onze handige Regelneef app voor jou dé uitkomst. Daarmee check je niet alleen eenvoudig je energieverbruik, maar ben je ook altijd en overal op de hoogte van je energiezaken. Zo vanuit je broekzak.

Hoe verminder ik mijn energieverbruik?

Drie tips waarmee je direct energie bespaart.

  1. Uit = uit. Voorkom sluipverbruik en zet je apparaten helemaal uit als je er geen gebruik van maakt. Niet op stand-by dus.
  2. Laat de zon het werk doen. Open ’s ochtends je gordijnen en verwarm je huis met de zon. Of doe je was niet in de droger, maar hang het op een wasrek in de zon. Ruikt nog lekker ook!
  3. Niet thuis? Zet ‘m op 15! Zet je thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Heb je vloerverwarming, dan is 17 tot 18 graden de ideale temperatuur.

Alles geprobeerd, maar betaal je voor je gevoel nog steeds te veel voor je stroom en gas? Grote kans dat wij een voordelig aanbod voor je hebben. Laat ons je energiekosten berekenen en zie direct wat je kan besparen.

illustratie bespaartips energieverbruik