Energie besparen.
Doe je zo.

Energie besparen is geld besparen.

Bespaar je energie, dan kun je ook flink wat geld besparen. Dat is nog eens lekker voor je portemonnee. Gas en stroom besparen kan op verschillende manieren; groot, klein, voordelig of met een investering. Maar waar begin je? Wij maken het makkelijk. Met overzichtelijke energiebesparende oplossingen. En daarmee ben je niet alleen slim, maar ook groen bezig. Want je helpt het milieu. Katsjing!

Direct besparen met deze tips.

Besparen doe je het liefst meteen. Dat begrijpen we. Daarom hebben we bespaartips opgesteld die je vandaag nog kunt uitproberen. Tips waar je misschien zelf niet zo snel op komt, maar die wél makkelijk zijn. Dat is besparen in een handomdraai. Slim bezig!

Solar panel

Je eigen energie met zonnepanelen.

Stroom besparen doe je met zonnepanelen. Want hiermee wek je zélf energie op. Zo heb je minder stroom nodig van je energieleverancier. En je spaart het milieu. Vaak heb je de investering van je zonnepanelen al in zo’n 6-8 jaar terugverdiend. Zeker met de € 250 korting die je nu krijgt. Daarna profiteer je nog jarenlang van gratis zelf opgewekte groene stroom. Zonnig vooruitzicht!

Gas besparen met spouwmuurisolatie.

Wist je dat je met een goed geïsoleerd huis veel energie kan besparen? Een huis zonder isolatie verliest veel m3 gas aan de verwarming. Niet goed voor het milieu en ook niet voor je portemonnee. Op gas besparen en toch een comfortabel thuis hebben? Check spouwmuurisolatie bij energiedirect. Voor spouwmuurisolatie kun je de winst vergelijken met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Dat is makkelijk verdiend! En het is nog goed voor de waarde van je woning ook.

Duurzaamheid, dat loont.

Duurzame energieoplossingen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening. Ze  leveren ook geld óp. Want de overheid beloont hiervoor met subsidies. Bij de gemeente kun je vragen waar je precies recht op hebt. Handje helpen? Check energiesubsidiewijzer voor de details.

Een vaste prijs met scherpe tarieven. Check je deal.

Voor jou geen hogere tarieven tijdens de dure wintermaanden. Met een vast contract heb je de zekerheid van een vast tarief. Nu met scherpe tarieven voor 100% groene stroom én gas. Je hoeft pas volgend jaar zomer (of 3 zomers) weer aan je energiecontract te denken. Da’s fijn! De deal is er voor iedereen. Of je net klant wordt of al jaren bent. Check snel de deals en mis ze niet.

Energiezaken altijd goed geregeld met Regelneef.

Met onze Regelneef app heb je je energiezaken altijd bij de hand. En regel je alles zo vanuit je broekzak. Zo heb je dagelijks inzicht in verbruik en pas je gemakkelijk zelf je termijnbedrag aan. Is je verbruik anders dan verwacht? Geen probleem, de handige Vooruitkijker adviseert je over je termijnbedrag. Zo sta je nooit voor verrassingen en voorkom je onnodige kosten. Slim geregeld met Regelneef!

Slim bezig met inzicht in je energieverbruik.

Met inzicht in verbruik zie je per maand je stroomverbruik en/of gasverbruik. Met deze handige functie in onze Regelneef app en Mijn Energiedirect maken we het nog makkelijker om slim bezig te zijn met energie. En dat merk je direct in je portemonnee.

Touwtjes in handen met het Energierapport.

Slimme meter in huis? Handig, dan ontvang je maandelijks het Energierapport. Een persoonlijke overzicht van je verbruik en kosten van die maand. Deze vergelijk je eenvoudig met voorgaande maanden én jaren. Zo ben je altijd bewust van je verbruik en waar je op kunt besparen. Goed bezig!

Probeer ook deze energiebespaarders.

  • Douch maximaal 5 minuten per keer. Hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaart je gemiddeld 130 euro per jaar.
  • Zet de thermostaat een graad lager dan je gewend bent. Merk je niets van en scheelt gemiddeld 200 euro per jaar aan stookkosten.
  • Zonnig weer? Droog je was buiten in plaats van in de droger. Levert je 100 euro gemiddeld per jaar op en je was is zo droog. Goede deal!

goedzitters

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen.

Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Denk aan kortingen op energiebesparende producten. Waar wacht je nog op?

Ook handig om te weten over energie besparen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over energiebesparing? Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen!

Door energie te besparen verlaag je je energierekening. En het is goed voor het milieu. Bij de productie van energie komen er namelijk stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast raken fossiele brandstoffen langzaam op. Dat vraagt dus om slimme energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of spouwmuurisolatie. Daarmee verbeter je vaak ook nog het energielabel van je huis. Een win-win situatie dus.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 30% besparen op je stookkosten. Hoeveel kuub gas je bespaart met muurisolatie is afhankelijk van het soort huis waarin je woont. Met een rijtjeshuis bespaar je gemiddeld 320 m3 gas. Met een 2-onder-1-kap huis loopt je besparing al op naar gemiddeld 850 m3. En met een vrijstaande woning bespaar je al snel 1300 m3 gas per jaar.

Doe de Isolatiecheck en zie hoeveel jij kunt besparen met spouwmuurisolatie.

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Daardoor hoef je geen, of minder stroom af te nemen van je energieleverancier. Hoeveel stroom je bespaart hangt onder andere af van hoeveel zonnepanelen je neemt. Doe onze Dakcheck en zie in 3 stappen hoeveel stroom jij kunt besparen met zonnepanelen.

Jazeker! Check onze 10 slimme bespaartips waar je zelf niet zo snel aan denkt. Daarmee bespaar je eenvoudig energie én geld.

Onze bron is Milieu Centraal. Dat is een onafhankelijke, betrouwbare voorlichtingsorganisatie op het gebied van duurzaamheid.