Energie besparen.

Doe je zo.

Energie besparen is geld besparen.

Bespaar je energie, dan kun je ook flink wat geld besparen. Dat is nog eens lekker voor je portemonnee. Gas en stroom besparen kan op verschillende manieren; groot, klein, voordelig of met een investering. Maar waar begin je? Wij maken het makkelijk. Met overzichtelijke energiebesparende oplossingen. En daarmee ben je niet alleen slim, maar ook groen bezig. Want je helpt het milieu. Katsjing!

Direct besparen met deze tips.

Besparen doe je het liefst meteen. Dat begrijpen we. Daarom hebben we 10 bespaartips die je vandaag nog kunt uitproberen. Tips waar je misschien zelf niet zo snel op komt, maar die wél makkelijk zijn. Dat is besparen in een handomdraai. Slim bezig!

Je eigen energie met zonnepanelen.

Stroom besparen doe je met zonnepanelen. Want hiermee wek je zélf energie op. Zo heb je minder stroom nodig van je energieleverancier. En je spaart het milieu. Vaak heb je de investering van je zonnepanelen al in zo’n 6-8 jaar terugverdiend. Daarna profiteer je nog jarenlang van gratis zelf opgewekte groene stroom. Zonnig vooruitzicht!

Gas besparen met spouwmuurisolatie.

Wist je dat je met een goed geïsoleerd huis veel energie kan besparen? Een huis zonder isolatie verliest veel m3 gas aan de verwarming. Niet goed voor het milieu en ook niet voor je portemonnee. Op gas besparen en toch een comfortabel thuis hebben? Check spouwmuurisolatie bij energiedirect.nl. Je bespaart daarmee tot wel 30% op je stookkosten. En je investering is gemiddeld binnen 4 jaar terugverdiend. Da’s pas slim energie besparen.

Duurzaamheid, dat loont.

Duurzame energieoplossingen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening. Ze  leveren ook geld óp. Want de overheid beloont hiervoor met subsidies. Bij de gemeente kun je vragen waar je precies recht op hebt. Handje helpen? Check energiesubsidiewijzer voor de details.

Bespaarwekker: de wekker waar je wél blij van wordt.

Met de bespaarwekker ben je altijd op de hoogte van voordelige tarieven. Want de bespaarwekker stuurt jou een seintje als de tarieven dalen. Zo weet je als eerste wanneer het gunstig is om een nieuw contract af te sluiten. En bespaar je direct. Handig!

Energiezaken altijd bij de hand met Regelneef.

Met onze Regelneef app heb je je energiezaken altijd bij de hand. En regel je alles zo vanuit je broekzak.  Zo heb je dagelijks inzicht in verbruik en pas je gemakkelijk je termijnbedrag aan. Is je verbruik anders dan verwacht? Geen probleem, de handige Vooruitkijker adviseert je over je termijnbedrag. Zo sta je nooit voor verrassingen en voorkom je onnodige kosten. Slim geregeld met Regelneef!

Slim bezig met inzicht in je energieverbruik.

Met inzicht in verbruik zie je per maand je stroomverbruik en/of gasverbruik. Met deze handige functie in onze Regelneef app en Mijn energiedirect.nl maken we het nog makkelijker om slim bezig te zijn met energie. En dat merk je direct in je portemonnee.

Touwtjes in handen met het Energierapport.

Slimme meter in huis? Handig, dan ontvang je maandelijks het Energierapport. Een persoonlijke overzicht van je verbruik en kosten van die maand. Deze vergelijk je eenvoudig met voorgaande maanden én jaren. Zo ben je altijd bewust van je verbruik en waar je op kunt besparen. Goed bezig!

Probeer ook deze energiebespaarders

  • Douch maximaal 5 minuten per keer. Hoeft je cv-ketel minder hard te werken en bespaart je gemiddeld 130 euro per jaar.
  • Zet de thermostaat een graad lager dan je gewend bent. Merk je niets van en scheelt gemiddeld 200 euro per jaar aan stookkosten.
  • Zonnig weer? Droog je was buiten in plaats van in de droger. Levert je 100 euro gemiddeld per jaar op en je was is zo droog. Goede deal!

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen.

Goedzitters kortingsdeals.

Met onze Goedzitters kortingsdeals zit je als klant van energiedirect.nl nóg beter. Denk aan kortingen op energiebesparende producten. Waar wacht je nog op?

Ook handig om te weten over energie besparen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over energiebesparing? Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen!