Overstappen naar energiedirect.nl.

Zo gedaan.

Groene Stroom & Gas

Zie binnen 1 minuut welk aanbod we voor je hebben klaarstaan.

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Slim bezig!

Wil je van energie overstappen? Dan hoef je alleen een nieuw energiecontract af te sluiten. Wij van energiedirect.nl worden graag je nieuwe leverancier. Waarom voor ons kiezen? Omdat wij geloven dat energie jou vooral om de kosten gaat. En dus maken we overstappen makkelijk én voordelig. Niet voor niets behoren we al sinds 2002 tot de goedkoopste in de markt.

Daarom je energie overstappen.

Waarom overstappen van energie? Omdat je op zoek bent naar lagere energietarieven, betere voorwaarden, duurzame energie of een uitstekende service. Of je sluit jouw eerste energiecontract af en wilt een scherpe energiedeal voor groene stroom en gas. Bij energiedirect.nl vind je het allemaal. Dagelijks profiteren honderdduizenden huishoudens van onze scherpe prijzen. En bij ons: altijd groene stroom zonder extra kosten. Overstappen naar energiedirect.nl loont!

Wanneer overstappen van energie?

Energieprijzen vergelijken en overstappen van energieleverancier kan je honderden euro's per jaar besparen. Maar omdat de inkoopprijzen dagelijks veranderen, schommelen ook de energie aanbiedingen in de markt. Dat maakt vergelijken en een energieleverancier kiezen een tijdrovende klus. Niet iets waar jij mee bezig wil houden, toch? Maar voor ons is dit ons vak. We worden er blij van altijd een scherpe aanbieding voor onze trouwe én nieuwe klanten te hebben. Dus garanderen we een scherpe prijs. En zo ben jij er zeker van dat je de juiste keuze maakt. Wel zo fijn.

Eenvoudig online overstappen.

Op zoek naar een scherpe energie actie? Hebben we! Bij ons geen gratis cadeau dat je uiteindelijk toch zelf betaalt, maar wél altijd een scherpe prijs voor stroom en gas. Overtuigd van onze scherpe energie aanbiedingen? Je overstap is in een paar minuten geregeld. En het mooie is dat je er zelf nauwelijks omkijken naar hebt. Wij regelen namelijk ook het opzeggen van je huidige contract. Da's handig!

Hoe werkt overstappen naar energiedirect.nl?

Overtuigd van ons voordelige overstap aanbod? Gefeliciteerd! Je zult er geen spijt van krijgen. Na je bestelling gaan wij voor je aan de slag. Hieronder zie je stap voor stap wat we voor je gaan doen en wanneer. Wij houden je tijdens de overstap steeds per e-mail en sms op de hoogte. Je hebt 14 dagen bedenktijd bij het overstappen van energie.

Inloggegevens

We sturen een e-mail met inloggegevens voor Mijn energiedirect.nl en onze Regelneef app.

Opzeggen contract

We zeggen je vorige contract voor je op. Hoef je zelf niets voor te regelen. Doen we gewoon.

Meterstanden

We lezen je meterstanden automatisch uit. Heb je nog een oude meter dan vragen we je de meterstanden aan ons door te geven.

Start levering

We starten met de levering van onze voordelige stroom en gas. Je krijgt standaard 100% groene stroom.

Jaarrekening

12 maanden nadat we zijn gestart met het leveren van je energie, krijg je de jaarrekening. Proost op een nieuw jaar vol energie!

Ben je al klant van energiedirect.nl? Dan is overstappen écht niet nodig.

Ook voor jou hebben we een scherpe deal.

Ben je al klant van energiedirect.nl? Dan wil je natuurlijk blijven profiteren van onze scherpe stroom en gas tarieven. Logisch!

Wij zijn blij met onze klanten. Daarom hebben we niet alleen voordelige overstap acties voor nieuwe klanten, maar ook een scherpe deal als je je contract verlengt. Wel zo eerlijk vinden we. Benieuwd naar de aanbieding die we voor jou als trouwe klant hebben?

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen.

Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect.nl nóg beter. Denk aan kortingen op energiebesparende producten. Waar wacht je nog op?

Ook handig om te weten over het overstappen van energie.

Nog vragen of op zoek naar meer info over energie overstappen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Overstappen van energiecontract? Jij bepaalt zelf hoe vaak je overstapt. Slim is het om naar de contractduur van je huidige contract te kijken. Heb je een vast contract, dan heeft je contract een einddatum. Zeg je je contract vóór die einddatum op, dan betaal je een opzegboete.

Stap je over naar energiedirect.nl? Controleer dan goed de einddatum van je huidige contract. Je vorige leverancier kan een opzegboete in rekening brengen, omdat je het contract eerder hebt opgezegd. Wij betalen deze boete helaas niet terug. Lees hier meer over de opzegboete.

Ben je op zoek naar een nieuwe energiemaatschappij? We snappen dat het best lastig is om de juiste energieleverancier te kiezen. Je kunt energieleveranciers vergelijken op prijs, looptijd van je contract, kwaliteit en duurzaamheid. Zeker weten dat je altijd groene stroom ontvangt? Een certificeringsorganisatie geeft voor alle duurzaam opgewekte stroom een certificaat uit: een Garantie van Oorsprong (GvO). Let daar extra op.

Hier lees je alles over onze 100% groene stroom.

Bij ons krijg je geen cadeaus zoals tablets of overbodige extra’s, maar wel een lekker lage prijs. Wij geloven namelijk dat jij beter af bent met een altijd scherp stroom en gastarief, dan met een eenmalig cadeau.

Energiedirect.nl vergelijkt sinds 2002 de energieprijzen met die van andere energiemaatschappijen. En we passen onze prijzen voor stroom en gas naar beneden bij als dat nodig is. Zo hoort energiedirect.nl dus altijd tot de goedkoopste energieleveranciers van Nederland. En heb jij altijd een voordelig tarief. Veel interessanter toch dan een eenmalig cadeau?

Als je twijfelt of het verstandig is om over te stappen, is energie vergelijken slim. Je kunt bijvoorbeeld vergelijken op prijs, duurzaamheid en service. Besluit je om over te stappen? Dan merk je er zelf vrijwel niets van. Je blijft namelijk gewoon aangesloten op het gas- en stroomnet. Lekker geregeld!

Lees hier meer over energie vergelijken.

Ja, je hebt altijd een wettelijke bedenktijd van 14 kalenderdagen (inclusief weekenden en feestdagen).

Ben je klant van energiedirect.nl en twijfel je of je contract nog bij je past? Neem contact op via de chat met een van onze medewerkers. Samen kijken we dan naar je huidige contract, of we nemen het aanbod van een andere leverancier met je door.