Eenvoudig besparen met zonnepanelen.
SLIM bezig!

Doe de Dakcheck.

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

sticker korting

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh
  • Een lagere energierekening.
  •  Zelf groene stroom opwekken.
  •  Topkwaliteit panelen voor een scherpe prijs.

Groene stroom van je eigen zonnepanelen. Simpel.

Jij wilt gewoon goede zonnepanelen op je dak. Helder. En je wilt weten wat je dat kost, wat je dat oplevert, hoe het werkt en hoe je het regelt. Maar vaak word je overdonderd met een grote grijze wolk aan opties, waardoor je zonnige humeur al snel verdwijnt. Bij energiedirect laten we onze klanten liever stralen. Daarom houden we het simpel en snel. Duidelijke uitleg. De meeste zonnepanelen zijn al binnen 6 tot 8 weken geïnstalleerd. Transparante kosten. En 250 euro korting. Katsjing!

2 keuzes. Geen stress.

Om het kopen van zonnepanelen overzichtelijk voor je te houden, bieden we 2 soorten panelen: ZonGoed en ZonBeter. De afmetingen zijn hetzelfde. En allebei zijn het zeer goede panelen. De ZonGoed zonnepanelen zijn super scherp geprijsd met hele goede opbrengsten. En de ZonBeter panelen, die zijn scherp geprijsd met de béste opbrengsten.En je krijgt nu op allebei € 250 korting als je klant bent. In onze Dakcheck zie je snel welke zonnepanelen het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. Welke zonnepanelen je ook koopt, je kunt dus nooit verkeerd kiezen.

Garantie op kwaliteit & rendement.

Van de opbrengst van je zonnepanelen wil je lang genieten. Daarom krijg je vanaf 15 jaar garantie op onze panelen. Bij sommige panelen zelfs 25 jaar. Dat zonnepanelen elk jaar een klein beetje slijten is normaal. Wat we in ieder geval garanderen is dat de zonnepanelen een minimum percentage van het oorspronkelijke vermogen houden na 25 jaar. Onze adviseur vertelt je hier graag meer over per paneel. Zo profiteer je niet alleen nu, maar ook in de toekomst!

Deskundige installatie in 1 dag.

Wij mogen dan goed zijn in het leveren van energie, het installeren van zonnepanelen is echt werk voor een erkende specialist. Daarom neemt onze partner EnergieWonen het proces na de aanvraag van je offerte van ons over. Je ontvangt van hen de offerte met daarin ook meteen een overzicht van de opbrengst van je panelen. Zeg je hierop ja? Gefeliciteerd! Onze zonnepartner EnergieWonen regelt de complete installatie van je zonnepanelen. Binnen 1 dag geleverd én geïnstalleerd.

Zet nu de eerste stap om zelf groene stroom op te wekken.

Met een overzichtelijk aanbod, een scherpe prijs, een mooie korting en supersnelle installatie maakt energiedirect het kopen van zonnepanelen makkelijk. Start met besparen op je energierekening met groene stroom van je eigen zonnepanelen.

  • Bevestiging. Nadat je je offerte aanvraag hebt verstuurd, ontvangt een e-mail met de bevestiging.
  • Offerte. Binnen 3 werkdagen krijg je een persoonlijke offerte van onze servicepartner EnergieWonen.
  • Telefoontje. Blij met de offerte? Binnen 10 werkdagen maakt onze serviceparter telefonisch een afspraak met je voor het plaatsen voor de zonnepanelen.
  • Installatie. De zonnepanelen worden in 1 dag op je dak geïnstalleerd.
  • Besparen. Op je computer of via de mobiele app krijg je inzicht in de opbrengst van je panelen.

Kosten en opbrengst van zonnepanelen.

Benieuwd wat de kosten en opbrengst van zonnepanelen zijn voor jou? Met onze Dakcheck weet je in 3 stappen hoeveel panelen er op je dak passen, hoeveel je per jaar kunt besparen en wat de kosten zijn. Zo gepiept!

Wat kosten zonnepanelen?

Een hele normale vraag waar we graag duidelijk over zijn. Want ja, het kost wat. Maar dan heb je ook je eigen zonnepanelen, waarmee je veel geld kunt besparen. Bij energiedirect koop je topkwaliteit zonnepanelen voor een scherpe prijs. Als klant krijg je bovenop die scherpe prijs ook nog eens € 250 korting. In de Dakcheck adviseren wij je in 3 stappen hoeveel panelen jou de grootste besparing opleveren. En je ziet daar ook direct de exacte kosten van de zonnepanelen voor jouw dak.

Btw-teruggave.

Heb je voor 1 januari 2023 zonnepanelen aangeschaft? Dan kon je het volledige btw-bedrag dat je betaalt hebt voor de aanschaf van je zonnepanelen (inclusief installatie) terugvragen tot 1 juli 2023. Heb je jouw zonnepanelen na 1 januari 2023 gekocht? Dan betaal je geen btw meer bij de aanschaf van zonnepanelen. Een mooie meevaller.

Opbrengst en terugverdientijd.

Je vraagt je misschien af wat de opbrengst van zonnepanelen is. Daar kunnen we kort over zijn: lagere energiekosten, minder afhankelijkheid van je energieleverancier en een beter milieu. 

De exacte opbrengst hangt af van het soort zonnepanelen dat je hebt, de hellingshoek van je dak, de oriëntatie van je dak, de regio waar je woont en hoeveel schaduw er op je dak valt. Zelfs als de omstandigheden niet perfect zijn, is de kans groot dat je nog genoeg energie kunt opwekken. Groot voordeel: je verdient de investering van je zonnepanelen uiteindelijk terug.

Terugverdientijd.

De tijd die het duurt dat je de investering van je zonnepanelen terugverdient, wordt ' de terugverdientijd' genoemd. Hoe snel dat is, hangt af van de aanschafprijs en de stroomprijs. Doe de Dakcheck om te berekenen hoe snel jij jouw zonnepanelen terugverdient.

Zo werken zonnepanelen.

Een zonnepaneel zet zonlicht om in zonne-energie. Zo spaar je het milieu en heb je minder elektriciteit nodig van je energieleverancier. Soms zal je zelfs meer stroom opwekken dan je op dat moment zelf nodig hebt. Je kunt dan ‘energie terugleveren’ aan het stroomnet.

Bij je zonnepanelen ontvang je een omvormer. Die is nodig om de energie van de zon om te zetten in stroom waar je apparaten wat mee kunnen. Daarmee is de omvormer dus een essentieel onderdeel van de installatie. Extra service: naast de omvormer worden onze zonnepanelen standaard geleverd met power optimizers. Zo wordt het rendement per zonnepaneel nog groter.

goedzitters

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen. Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Waar wacht je nog op?

Ook handig om te weten over zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

In een zonnepaneel zitten zonnecellen. Wanneer er licht op het zonnepaneel valt, zetten deze zonnecellen het licht van de zon om in gelijkstroom.

Een omvormer, ook onderdeel van je zonnepanelensysteem, zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom. Dat is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt.  En deze stroom gebruik je vervolgens voor je apparaten in huis.

Soms wek je meer stroom op dan je op dat moment zelf nodig hebt. Je levert dan energie terug aan het stroomnet. En heb je meer stroom nodig dan je opwekt? Dan levert je stroomleverancier uiteraard de stroom die je nog extra nodig hebt.

Meer weten? Je leest hier alles over hoe zonnepanelen werken. En hier over stroom terugleveren.

Ja, een zonnepaneel verdient zich terug. Hoe lang de terugverdientijd is hangt onder andere van de aanschafprijs en de stroomprijs van je leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement.

In Nederland kun je je zonnepanelen in 7 tot 10 jaar terugverdienen, uitgaande van een stabiele stroomprijs. Bij een stijgende stroomprijs verdienen de panelen zich sneller terug.

Zonnepanelen leveren je veel op: besparen op je energierekening, bijdragen aan een beter milieu doordat je zelf groene stroom opwekt én minder afhankelijkheid van je energieleverancier.

Tien zonnepanelen leveren al snel een voordeel op van ruim € 500 per jaar. Deze berekening hebben we gebaseerd op een leveringstarief van € 0,19 (incl. btw) per kWh.

Bij ons betaal je niet apart voor installatie en montage van je zonnepanelen. De totaalprijs die je op je offerte ziet is dus inclusief het installeren en monteren. En we laten het installeren graag over aan een specialist van onze servicepartner EnergieWonen. De expert op het gebied van installatie en onderhoud. Je kunt dus rekenen op deskundige installatie zonder extra kosten. In slechts 1 dag!

Ja. Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht, niet op temperatuur. In het voorjaar en zomer wekken je panelen de meeste stroom op. Dat komt omdat de dagen langer zijn en er gemiddeld meer zon is. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. Zo simpel is het. Zonnepanelen wekken dus ook energie op als het bewolkt is. Alleen wat minder.

De opgewekte energie van de zonnepanelen wordt naar de meter verstuurd, voordat deze energie aankomt maakt apparatuur in je woning gebruik van deze energie. De energie die hiervan overblijft wordt geregistreerd op de meter als teruglevering. Het verschil tussen je omvormer en de teruglevering heb je zelf verbruikt.