• Echt groene stroom van 100% windenergie.

  • Altijd een scherpe prijs. Ook als je al jarenlang klant bent.

  • Wij regelen de overstap voor je!

Regel je energie groener, makkelijker én voordeliger.

Energiedirect.nl helpt jou je groene energiezaken makkelijker én voordeliger te regelen. Doe de postcodecheck en zie direct hoe voordelig groen voor jou kan zijn. Slim bezig!

Echt groene stroom bij energiedirect.nl.

Bij energiedirect.nl profiteer je van lage prijzen. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Daarom krijg je naast onze scherpe energieprijzen standaard 100% groene stroom. En daar betaal jij helemaal niets extra voor.

Omdat wij stroom en gas graag makkelijk houden, is ook onze groene energie aanbod lekker overzichtelijk. Geen 50 kleuren groen, maar 1 soort groene stroom van Europese windenergie. Welk energiecontract je ook kiest.

Sfeerbeeld groene stroom koe energiedirect.nl

Groene stroom. Zo zit het.

Bij energiedirect.nl vinden we duurzame energie belangrijk. Daarom krijg je bij ons standaard 100% groene stroom. Maar wat is 't nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen voor jou en het milieu? We leggen het uit.

Wat is groene stroom? 

Het verschil tussen groene en grijze stroom? Grijze stroom wordt opgewekt uit brandstoffen als gas en steenkool. Deze zijn vervuilend en ze raken op. Niet echt milieuvriendelijk dus. Groene stroom wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen. Jij merkt thuis geen verschil. Maar ons milieu wel. Waar we onze groene stroom vandaan halen? In Nederland was in 2019 ongeveer 18% van de stroomproductie duurzaam. Dat is niet genoeg om alle Nederlandse huishoudens van groene stroom te voorzien. En dus halen we ook groene stroom uit het buitenland. Energiedirect.nl kiest voor groene stroom van 100% Europese windenergie.

Wat zijn de voordelen van groene stroom?

Twijfel je nog tussen groene of grijze stroom? Groene stroom heeft veel voordelen. Het is voor 100% opgewekt uit duurzame bronnen. Wat een duurzame energiebron is? Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Denk aan windenergie, waterenergie, zonne-energie en biomassa. Nog een voordeel van groene stroom is dat het geen CO2 uitstoot. Kortom, groene stroom is beter voor het milieu. En dat vinden we belangrijk bij energiedirect.nl. Daarom krijg je bij standaard bij elk energiecontract 100% groene stroom. En dat zonder extra kosten. Groen bezig!
illustratie windmolen energiedirect.nl

Wat kost groene stroom? 

Veel mensen denken dat groene energie altijd duurder is dan grijze energie. Dat is gelukkig niet zo. Met subsidies stimuleert de overheid energieleveranciers namelijk om zoveel mogelijk groene energie op te wekken. Zo maken we met elkaar groene stroom betaalbaar. Toch zijn er verschillen tussen energieleveranciers in de prijs van groene stroom. En daarom loont het om groene stroom te vergelijken. Op prijs, maar natuurlijk ook op kwaliteit.

En wist je dat energiedirect.nl al sinds 2002 tot de goedkoopste energiemaatschappijen behoort? En omdat wij groen echt belangrijk vinden, zit groene stroom bij ons standaard in je energiecontract. En betaal jij er niet extra voor. Groene stroom, voor een zacht prijsje. Waar wacht je nog op? Doe de postcodecheck en check jouw groene voordeel.

Sfeerbeeld groene stroom energiedirect.nl
Sfeerbeeld windmolens groene windenergie


Over onze groene stroom zijn we kort en krachtig: 100% Europese windstroom voor al onze klanten. Waarom wind? Windmolens produceren geen CO2 en windenergie raakt nooit op. De windmolens die jouw groene stroom opwekken staan door heel Europa. Zo houden we onze groene stroom betaalbaar. Ook niet onbelangrijk toch?

Sfeerbeeld groene stroom energiedirect.nl

Garantie van Oorsprong.

Kies jij voor een energiecontract met groene stroom? Dan krijg je dezelfde stroom uit het stopcontact als je buren die grijze stroom afnemen. Er is namelijk maar 1 stroomnet en daar gaat alle stroom doorheen. Groene stroom die van een windmolen komt, gaat dus niet via aparte kabels naar jouw huis. Toch is elk kilowattuur aan stroom traceerbaar. Een certificeringsorganisatie geeft voor alle duurzaam opgewekte stroom een groene stroom certificaat uit. Dat heet Garantie van Oorsprong (GvO).  

Hoe groene stroom certificaten werken? Voor elke 1000 kWh stroom die wij aan onze klanten leveren, kopen wij 1 GvO certificaat. De Autoriteit Consument en Markt houdt toezicht op dit systeem. Zo wordt groene stroom dus nooit dubbel verkocht. En ben jij er zeker van dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Fijn idee toch?

Groene stroom vergelijken.

In Nederland zijn er veel groene stroom leveranciers. Wat voor jou de beste groene stroom leverancier is, hat hangt af van je wensen. Vind je het belangrijk dat je energie lokaal wordt opgewekt of mag deze uit heel Europa komen? Je kunt groene stroom aanbieders ook vergelijken op prijs, looptijd van het contract en een goede klantenservice.

Groene stroomprijzen vergelijken loont. Maar wij van energiedirect.nl begrijpen dat jij niet te veel tijd kwijt wil zijn aan je energiezaken. Daarom houden we groene stroom en gas makkelijk en overzichtelijk. Bij ons geen eindeloos groene stroom vergelijken dus. Maar wel bij elk energiecontract standaard 100% groene stroom voor een hele scherpe prijs.

Sfeerbeeld groene stroom vergelijken energiedirect.nl.

Ook handig om te weten over groene stroom.

Nog vragen of op zoek naar meer info over groene energie? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.