100% groene stroom.
Voor een lage prijs.

Groene Stroom & Gas.

Zie binnen 1 minuut welk aanbod we voor je hebben klaarstaan.

  •  Echt groene stroom van 100% windenergie.

  • Altijd een scherpe prijs. Ook voor klanten.

  •  Wij regelen de overstap voor je!

Groene stroom voor een voordelige prijs.

Standaard groene stroom van 100% windenergie voor iedereen. Zonder extra kosten. Daarmee heb jij een scherpe deal voor groene energie mét de beste service.

Altijd groen en voordelig.

Natuurlijk wil je groen bezig zijn. Maar je zit niet te wachten op een keuze uit 50 kleuren groen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij standaard voor iedereen maar 1 soort groene stroom van 100% windenergie. Zonder extra kosten, welk contract je ook kiest. Gewoon groene stroom voor een zacht prijsje. Niet alleen de goedkoopste, maar ook de slimste keuze dus!

Groene stroom. Zo zit het.

Bij energiedirect vinden we duurzame energie belangrijk. Daarom krijg je bij ons standaard 100% groene stroom. Maar wat is 't nu eigenlijk? En wat zijn de voordelen voor jou en het milieu? We leggen het uit.

Wat is groene stroom?

Het verschil tussen groene en grijze stroom? Grijze stroom wordt opgewekt uit brandstoffen als gas en steenkool. Deze zijn vervuilend en ze raken op. Niet echt milieuvriendelijk dus. Groene stroom wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen. Jij merkt thuis geen verschil. Maar ons milieu wel. Waar we onze groene stroom vandaan halen? In Nederland was in 2019 ongeveer 18% van de stroomproductie duurzaam. Dat is niet genoeg om alle Nederlandse huishoudens van groene stroom te voorzien. En dus halen we ook groene stroom uit het buitenland. Energiedirect kiest voor groene stroom van 100% Europese windenergie.

Wat kost groene stroom?

Veel mensen denken dat groene energie altijd duurder is dan grijze energie. Dat is gelukkig niet zo. Met subsidies stimuleert de overheid energieleveranciers namelijk om zoveel mogelijk groene energie op te wekken. Toch zijn er verschillen tussen energieleveranciers in de prijs van groene stroom. En daarom loont het om groene stroom te vergelijken. Op prijs, maar natuurlijk ook op kwaliteit.

En wist je dat energiedirect al sinds 2002 tot de goedkoopste energiemaatschappijen behoort? En omdat wij groen echt belangrijk vinden, zit groene stroom bij ons standaard in je energiecontract. En betaal jij er niet extra voor. Waar wacht je nog op? Doe de postcodecheck en check jouw groene voordeel.

Wat zijn de voordelen van groene stroom?

Twijfel je nog tussen groene of grijze stroom? Groene stroom heeft veel voordelen. Het is voor 100% opgewekt uit duurzame bronnen. Wat een duurzame energiebron is? Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Denk aan windenergie, waterenergie, zonne-energie en biomassa. Nog een voordeel van groene stroom is dat bij de opwek geen CO2 vrijkomt. Kortom, groene stroom is beter voor het milieu. En dat vinden we belangrijk bij energiedirect. Daarom krijg je standaard bij elk energiecontract 100% groene stroom. En dat zonder extra kosten. Groen bezig!

Over onze groene stroom zijn we kort en krachtig: 100% Europese windstroom voor al onze klanten. Waarom wind? Windmolens produceren geen CO2 en windenergie raakt nooit op. De windmolens die jouw groene stroom opwekken staan door heel Europa. Zo houden we onze groene stroom betaalbaar. Ook niet onbelangrijk toch?

Wil jij meer weten over de samenstelling van de stroom die je van ons hebt ontvangen? Bekijk dan ons stroometiket. Zo weet je precies waar jouw stroom vandaan komt. Je kunt ook onze stroometiketten van voorgaande jaren bekijken.

Garantie van Oorsprong.

Kies jij voor een energiecontract met groene stroom? Dan krijg je dezelfde stroom uit het stopcontact als je buren die grijze stroom afnemen. Er is namelijk maar 1 stroomnet en daar gaat alle stroom doorheen. Groene stroom die van een windmolen komt, gaat dus niet via aparte kabels naar jouw huis. Toch is elk kilowattuur aan stroom traceerbaar. Een certificeringsorganisatie geeft voor alle duurzaam opgewekte stroom een groene stroom certificaat uit. Dat heet Garantie van Oorsprong (GvO).

Hoe groene stroom certificaten werken? Voor elke 1000 kWh stroom die wij aan onze klanten leveren, kopen wij 1 GvO certificaat. De Autoriteit Consument en Markt houdt toezicht op dit systeem. Zo wordt groene stroom dus nooit dubbel verkocht. En ben jij er zeker van dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Fijn idee toch?

Groene stroom vergelijken.

In Nederland zijn er veel groene stroom leveranciers. Wat voor jou de beste groene stroom leverancier is, hat hangt af van je wensen. Vind je het belangrijk dat je energie lokaal wordt opgewekt of mag deze uit heel Europa komen? Je kunt groene stroom aanbieders ook vergelijken op prijs, looptijd van het contract en een goede klantenservice.

Groene stroomprijzen vergelijken loont. Maar wij van energiedirect begrijpen dat jij niet te veel tijd kwijt wil zijn aan je energiezaken. Daarom houden we groene stroom en gas makkelijk en overzichtelijk. Bij ons geen eindeloos groene stroom vergelijken dus. Maar wel bij elk energiecontract standaard 100% groene stroom voor een hele scherpe prijs

Ook handig om te weten over groene stroom.

Nog vragen of op zoek naar meer info over groene energie? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Groene stroom is elektriciteit die duurzaam is opgewekt uit onuitputtelijke bronnen. Denk aan waterenergie, windenergie, zonne-energie en biomassa. De groene stroom die energiedirect aanbiedt, bestaat voor 100% uit groene windenergie.

Bij energiedirect streven we altijd naar een scherpe prijs voor onze klanten. Door groene stroom slim in te kopen, houden we onze prijzen laag. In Nederland is de vraag naar duurzame energie groter dan het aanbod. Daarom hebben wij gekozen voor groene windenergie uit heel Europa.

En, wat ook meetelt: omdat bij ons iedereen zijn energiezaken eenvoudig online regelt, houden wij onze kosten laag. Dat zie jij weer terug in onze voordelige energieprijzen.

Grijze stroom wordt opgewekt uit brandstoffen als gas en steenkool. Deze zijn vervuilend en ze raken op. Groene stroom wordt opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen. Veel duurzamer dus.
Groene stroom heeft vooral voordelen voor het milieu. Het is voor 100% opgewekt uit duurzame bronnen en deze zijn onuitputtelijk. Ook komt bij de opwek van groene stroom geen CO2 vrij.
Een stroometiket laat zien welke bronnen er zijn gebruikt voor de opwekking van de aan jou geleverde stroom in het betreffende jaar. Alle energiebedrijven publiceren zo'n stroometiket. Dat gebeurt jaarlijks vóór 1 mei. In het stroometiket zie je de samenstelling van stroom van het afgelopen jaar.

Hier vind je het stroometiket van energiedirect.
Een groen stroom certificaat, ook wel GvO (Garantie van Oorsprong) is een certificaat dat bewijst dat groene stroom ook echt groen is. Elke 1000 kWh stroom, heeft een eigen GvO certificaat.

Heb je een aanbod bij ons berekend, dan zie je een voorgesteld termijnbedrag. Dit is het bedrag dat je ons maandelijks betaalt. Het bestaat uit:

  • De leveringskosten voor stroom en/of gas.
  • Vaste netbeheerkosten voor het gebruik en onderhoud van het netwerk.
  • Belastingen van de overheid (energiebelasting, opslag duurzame energie en btw). Deze dragen wij af aan de netbeheerder en de overheid.

Lees hier meer over de opbouw van onze energieprijzen.