Een variabel energiecontract.
Zo geregeld.

Check je beste deal.

Waar woon je?

Hoeveel verbruik je?
kWh
kWh
m3

Een variabel energiecontract uitgelegd.

Ben je op zoek naar een energiecontract én vrijheid? Denk dan aan een variabel energiecontract van Energiedirect. Bij een variabel contract staat je energietarief niet vast. Dit betekent dat je leveringstarieven voor stroom en gas kunnen veranderen. Als de prijzen op de energiemarkt dalen, dan kan jouw tarief ook dalen. Da´s fijn. Stijgen de energieprijzen? Dan stijgt je tarief mee. Met een variabel energiecontract zit je niet vast aan een bepaalde looptijd. Je hebt maandelijks de vrijheid om je contract op te zeggen. Je kunt dus overstappen op het moment dat dit voor jou voordelig is. Benieuwd naar een variabel energiecontract van Energiedirect?

De voordelen van een variabel energiecontract.

  • Met een variabel energiecontract staan je tarieven niet vast. De variabele tarieven volgen de ontwikkelingen op de energiemarkt. Als de energieprijzen dalen, kunnen je energietarieven ook dalen.
  • Met een variabel energiecontract heb je iedere maand de vrijheid om je contract op te zeggen.
  • Je zit niet vast aan een bepaalde looptijd. Dat geeft jou de mogelijkheid om over te stappen op het moment dat dit voor jou voordelig is.

Een variabel energiecontract afsluiten. Zo geregeld.

Ben je overtuigd? Een variabel energiecontract sluit je makkelijk online af. Na je aanmelding gaan we voor je aan de slag. Hieronder zie je stap voor stap wat we voor je gaan doen en wanneer.

  • Meld je aan bij Energiedirect. Je ontvangt een bevestiging per e-mail van ons. 

  • We zeggen je contract bij je huidige leverancier voor je op. Dit hoef je niet zelf te doen.

  • Vlak voor de startdatum vragen we je om je meterstanden. Heb je een slimme meter, dan hoef je niets te doen. 

  • We starten met de levering van onze voordelige energie. 12 maanden na de startdatum krijg je de jaarrekening.

  • Regel je energiezaken zo vanuit je broekzak met onze Regelneef app. De Regelneef app geeft je dagelijks inzicht in je verbruik. 

Wat je nog meer moet weten over een variabel contract.

Kies je voor een variabel energiecontract? Dan krijg je 100% groene stroom zonder extra kosten. Je profiteert direct van een energiecontract voor onbepaalde tijd dat je maandelijks mag aanpassen of opzeggen. Bijvoorbeeld als de energieprijzen weer dalen. Je tarieven kunnen periodiek wijzigen. Bij een tariefwijziging ontvang je altijd persoonlijk bericht via e-mail. 

Het verschil tussen een variabel en vast contract.

Bij Energiedirect heb je de keuze uit een vast en variabel energiecontract. We helpen je graag verder met het afsluiten van een energiecontract dat bij jou past. Tussen een vast en variabel contract zitten wat verschillen. We leggen het je graag uit. Met een vast energiecontract heb je de zekerheid van een vast tarief per maand. Gedurende de looptijd van je contract verandert je tarief niet. Je weet waar je aan toe bent.  

Bij een variabel contract staan je tarieven niet vast. Dit betekent dat je tarieven die je betaalt voor energie kunnen stijgen of dalen. Met een variabel energiecontract zit je nergens aan vast. En je kunt overstappen op het moment dat dit voor jou voordelig is. Je contract is maandelijks opzegbaar. Dat geeft vrijheid.

Kies het energiecontract dat bij je past.

Zit je nog twijfel en heb je toch liever meer zekerheid? Dan is een vast energiecontract iets voor jou. Met een vast contract heb je de zekerheid van een vast tarief per maand voor periode die je kiest. Je bent zo min mogelijk met je energiezaken bezig. En dat geeft rust.

Benieuwd naar onze vaste energiecontracten? 

Ook handig om te weten over een variabel energiecontract.

Nog vragen? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Met een variabel energiecontract zit je niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt het contract maandelijks opzeggen. Dat je geeft de vrijheid om over te stappen op het moment dat jij dat wilt. Als de prijzen stijgen of dalen, kunnen jouw energietarieven ook veranderen. Dat is vooral fijn als de prijzen dalen. Bij een vast contract staan je tarieven vast. Tijdens de looptijd van je contract blijven je tarieven hetzelfde.
Het grote voordeel van een variabel contract is de vrijheid. Je hebt een variabel stroom- en gas tarief en zit nergens aan vast. Iets wijzigen? Dat kan per maand. Bij variabele tarieven kunnen je energieprijzen stijgen of dalen. 
Bij een variabel energiecontract zijn de leveringstarieven van stroom en/of gas variabel. 
Je energieprijs bestaat uit 3 onderdelen: leveringskosten, netbeerkosten en belastingen. We leggen je graag inhoudelijk uit hoe deze kosten zijn opgebouwd. Lees hier meer over de opbouw van de energieprijzen

Bij je aanmelding als nieuwe klant ontvang je een e-mail. Hierin staat de datum waarop je contract start.

Na je aanmelding ontvang je binnen 24 uur een e-mail van ons. Hierin bevestigen we je aanmelding.
Geen mail ontvangen? Neem contact met ons op. Dan kijken we met je mee.
 

Ja, dat kan! Ligt de startdatum verder dan 2 dagen in de toekomst? Dan pas je de startdatum eenvoudig zelf aan in Mijn energiedirect. Neem contact met ons op als de levering binnen 2 dagen start. Dan helpen we je om dit snel te regelen.

Pas de startdatum van mijn contract aan

Soms verander je van gedachten. Daarom kun je bij ons je contract altijd annuleren binnen de bedenktijd van 14 dagen. Lees hier hoe het annuleren van je energiecontract werkt. Heb je vóór je annulering al wel energie van ons verbruikt? Dan betaal je alleen voor de geleverde energie.

Contract annuleren

Met een variabel energiecontract zit je nergens aan vast. Opzeggen kan maandelijks.

Binnen 2 weken na het starten van de levering ontvang je de factuur van je eerste termijnbedrag. Je hebt 14 dagen de tijd om deze te betalen. Betaal je via automatische incasso? Dan zie je in Mijn energiedirect op welke datum we het termijnbedrag afschrijven.

Bekijk mijn betaaldatum

Op dit moment kun je bij Energiedirect geen dynamisch energiecontract afsluiten. We geven je wel graag meer informatie. Lees hier meer over een dynamisch energiecontract