energiecontract afsluiten.
Zo geregeld.

Check je beste deal.

Waar woon je?

Weet je wat je jaarverbruik is? 

Een nieuw energiecontract afsluiten. Snel en slim.

Wil je voordelig een energiecontract afsluiten? Bij Energiedirect helpen we je graag met het afsluiten van een nieuw energiecontract dat bij je past. Zo kun je verschillende soorten energiecontracten afsluiten. Of je nu nieuw klant wordt of al jaren klant bent. Iedereen krijgt een scherp aanbod voor stroom en gas. We leveren daarbij 100% groene stroom zonder extra kosten. Het afsluiten van een nieuw energiecontract is zo geregeld. Met een paar klikken regel je het snel en makkelijk zelf online. Wij doen de rest.

Kies het energiecontract dat bij je past.

Wil je een nieuw energiecontract afsluiten voor stroom en gas? Grijp je kans. We hebben een vast of flexibel energiecontract met mét lage energietarieven. Ga je voor zekerheid of heb je liever meer vrijheid? Je kiest bij ons voor een nieuw energiecontract dat het beste bij jou past. Bereken binnen 1 minuut welk aanbod we voor je klaar hebben staan.

Energiecontracten vergelijken. Dat doe je zo.

Op zoek naar de beste deal? We maken energie vergelijken graag makkelijk. De prijs van energie verschilt per energieleverancier. Daarom is het slim om bij het afsluiten van een nieuw energiecontract het aanbod te vergelijken. Zo kun je maandelijks besparen op je energierekening. Soms wel honderden euro's per jaar.

Hoe werkt energie vergelijken? Je kunt energie vergelijken op prijs, looptijd van het contract, klantenservice en duurzaamheid. Want natuurlijk ga je voor een goede prijs én een goede service. Je vergelijkt onze contracten makkelijk zelf online. Let bijvoorbeeld op de energieprijzen en de looptijd van je contract. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wel zo fijn. Overtuigd? Je nieuwe energiedeal is direct afsluitbaar. 

Een nieuw energiecontract kiezen.

Het afsluiten van een nieuw energiecontract is niet altijd makkelijk. Kies je voor een vast energiecontract of de vrijheid van een variabel contract? Als je op zoek bent naar een nieuwe energieleverancier word je misschien wel overdonderd door alle opties. Bij Energiedirect houden we het liever makkelijk en overzichtelijk. Niet oneindig aanbiedingen en energieleveranciers vergelijken. Maar gewoon een goed aanbod voor stroom en gas. Liever alleen een stroomcontract afsluiten? Ook daarvoor zit je goed bij ons. Onze stroom is standaard 100% groen zónder dat je daarvoor extra betaalt. Slim bezig.

Wanneer is het beste moment om een energiecontract afsluiten?

Het beste moment om een energiecontract afsluiten is wanneer je huidige contract bijna afloopt of als je gaat verhuizen. Door op tijd een nieuw contract af te sluiten, voorkom je dat je zonder stroom of gas komt te zitten. Overstappen mag zo vaak als je wilt. Maar heb je nog een lopend contract? Dan brengt je huidige energieleverancier soms een opzegboete in rekening. Ga je verhuizen? Of krijg je voor het eerst een eigen woning en sluit je jouw eerste energiecontract af? Natuurlijk wil je dat alles goed geregeld is met je stroom en gas. Energie afsluiten bij Energiedirect is zo geregeld. In slechts 3 minuten is jouw energiecontract aangevraagd. Ben je al klant en ga je verhuizen? Laat het ons weten. Je contract verhuist gewoon met je mee. Wel zo fijn.

Een vast of variabel energiecontract.

Bij Energiedirect heb je de keuze uit verschillende soorten energiecontracten: vast en variabel. Een contract met vaste energieprijzen zorgt voor zekerheid. Je weet waar je aan toe bent gedurende de looptijd van je contract. Bij een contract met variabele energieprijzen staan je tarieven niet vast. Dat betekent dat je tarieven voor energie kunnen stijgen of dalen. Een variabel energiecontract geeft de vrijheid om iedere maand op te zeggen. Je zit dus niet vast aan een bepaalde looptijd zoals bij een vast energiecontract. Én je kunt overstappen op het moment dat dit voor jou voordelig is.

Een energiecontract afsluiten is zo geregeld.

Een energiecontract afsluiten regel je snel en makkelijk zelf online. Bij Energiedirect heb je de keuze uit verschillende soorten energiecontracten. Da's fijn. Het afsluiten van je energiecontract is zo geregeld. Wil je je nieuwe energiecontract eerst vergelijken? Geen probleem! Dat doe je makkelijk zelf online. Benieuwd naar jouw persoonlijke aanbod? Check je deal.

Het verschil tussen opzeggen en verlengen.

Bij het opzeggen van je energiecontract kies je ervoor om geen energie meer af te nemen bij je huidige energieleverancier. Oftewel, je wilt je energiecontract stopzetten. Het opzeggen van je energiecontract komt voor als je bijvoorbeeld een beter aanbod wilt afnemen bij een andere energieleverancier. Of als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Bij het verlengen van je energiecontract wil je na de einddatum van je huidige contract bij dezelfde energieleverancier blijven. We willen graag dat je klant bij ons blijft. Daarom ontvang je altijd van ons een verlengaanbod. Wel zo fijn. Lees meer over het verlengen van je energiecontract.

De looptijd van je energiecontract. 

De looptijd is de periode dat je verbonden bent aan je energiecontract. Bij ons heb je de keuze uit contracten met twee soorten looptijden: een bepaalde (vaste) looptijd en onbepaalde looptijd. Een vast energiecontract sluit je voor een bepaalde looptijd af. Dit aanbod is persoonlijk. Over het algemeen zijn dit contracten van 1 jaar vast of 3 jaar vast. Met een vast contract heb je ook vaste energieprijzen gedurende de bepaalde looptijd. Dit geeft je voordeel als de marktprijzen van energie stijgen. Een variabel energiecontract sluit je af met een onbepaalde looptijd. Je energieprijzen staan ook niet vast. Ze stijgen of dalen dus met de marktprijs mee. Met een onbepaalde looptijd zit je nergens aan vast. Én heb je de vrijheid om maandelijks op te zeggen. 

Wat staat er allemaal in je energiecontract?

Een energiecontract is een contract dat je met ons afsluit. Bij Energiedirect helpen we je graag verder. Zoals met meer informatie over de opbouw van je contract. De afspraken die we hebben gemaakt over de levering van je stroom en/of gas vind je terug in het contract. Je energiecontract bestaat onder andere uit: 

  • Het adres waar we stroom en gas leveren.
  • Het soort energiecontract met ingangsdatum en einddatum. 
  • Een overzicht van je energieprijzen en de (algemene) voorwaarden. 

Handig om te weten over het afsluiten van een energiecontract.

Heb je nog vragen, of ben je op zoek naar meer informatie over je gas- en/of stroomcontract? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Natuurlijk ben jij vrij om over te stappen van energieleverancier. Maar je moet wel letten op de contractduur van je huidige contract. Heb je bijvoorbeeld een energiecontract met een langere looptijd en zeg je tijdens deze periode op? Dan betaal je mogelijk een opzegboete aan je oude energieleverancier. Wij betalen deze boete helaas niet terug.

Meer weten? Hier lees je alles over de opzegboete.

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract is het slim om eerst naar de contractduur van je huidige contract te kijken. Heb je een vast contract, dan heeft je contract een einddatum. Zeg je je contract vóór die einddatum op, dan betaal je een opzegboete aan je huidige energieleverancier. Wij betalen deze boete helaas niet terug. Lees hier meer over de opzegboete.

Bij een flexibel contract kun je een nieuw energiecontract afsluiten wanneer het voor jou voordelig is.

Als je een energiecontract afsluiten overweegt, is het belangrijk om te weten welke opties je hebt. Je kunt kiezen uit vaste en variabele energietarieven. Beide hebben hun voordelen. Een vast contract geeft je zekerheid over je tarieven. Een variabel contract biedt flexibiliteit om maandelijks op te zeggen. De keuze is aan jou!

Bij Energiedirect is een energiecontract afsluiten snel en makkelijk geregeld. Met een paar klikken regel je het zelf online. Naast scherpe tarieven leveren we ook standaard 100% groene stroom. En dat zonder extra kosten. Wel zo fijn. 

Natuurlijk wil jij niet te veel tijd kwijt zijn aan je energiezaken. Maar je wil wél een scherp aanbod voor stroom en gas. Kies dan voor de zekerheid van een vast energiecontract. Het grootste voordeel van een vast contract is dat je tijdens de contractduur geen omkijken hebt naar je energie. Je weet waar je aan toe bent en wat je betaalt. Wel zo makkelijk.

Nog niet zeker wat je komend jaar wil? Kies dan voor de vrijheid van een flexibel energiecontract. Je hebt dan een scherp variabel stroom en gas tarief. En je kunt tussentijds je energiecontract wijzigen of beëindigen. Bij variabele tarieven stijgen of dalen de energieprijzen mee met de marktprijs.

Bekijk hier ons flexibele aanbod.