Een energiecontract afsluiten.

Direct geregeld.

Groene Stroom & Gas

Zie binnen 1 minuut welk aanbod we voor je hebben klaarstaan.

Een nieuw energiecontract afsluiten. Fluitje van een cent.

Op zoek naar een voordelig energiecontract? Of je nu net klant wordt of al jaren bent. Bij energiedirect.nl krijgt iedereen een scherp aanbod. Wil je een energiecontract afsluiten? Bij energiedirect.nl is het in slechts 3 minuten geregeld. Je regelt het makkelijk zelf online. Wij doen de rest. Check je deal

Gas en stroom contract: altijd tegen een scherpe prijs.

Wil je gas en stroom afsluiten? En ben je op zoek naar een scherp aanbod mét lage energietarieven? Grijp je kans, want we hebben opties voor jou. Check onze deals voor een vast of flexibel energiecontract. Voor welk contract kies jij?

1 jaar vast.

Met een vast tarief weet je waar je aan toe bent. Daar profiteer jij dus een heel jaar van. Da’s fijn!

 • 1 jaar nóg lagere vaste tarieven.
 • 100% groene stroom en gas.
 • Voor trouwe én nieuwe klanten.

3 jaar vast.

Zekerheid met vast tarief voor 3 jaar. Voor jou geen verassingen met hogere tarieven. Slim bezig!

 • 3 jaar nóg lagere vaste tarieven.
 • 100% groene stroom en gas.
 • Voor trouwe én nieuwe klanten.

Flexibel.

Met een flexibel contract zit je niet vast aan een bepaalde looptijd, da’s handig. Zo kun je overstappen wanneer het voor jou voordelig is.

 • Je bent vrij om maandelijks op te zeggen.
 • 100% groene stroom en gas.
 • Voor trouwe én nieuwe klanten.

Energiecontract vergelijken: voor welk contract kies jij?

Vind je het lastig om de beste deal te vinden? Je doet er goed aan om bij het afsluiten van een nieuw energiecontract het aanbod te vergelijken. Maar hoe werkt dit? Je vergelijkt onze energieproducten makkelijk online. Hiervoor vragen we naar je postcode, huisnummer en energieverbruik. Je kunt onze energieproducten vergelijken op basis van prijs en looptijd van het contract. Bij energiedirect.nl weet je precies waar je aan toe bent. Wel zo fijn. 

 • Scherpe deals voor nieuwe én trouwe klanten.
 • Wij regelen de overstap voor je!
 • 100% Nederlandse groene stroom en gas zonder poespas.

Een nieuw energiecontract kiezen.

Het afsluiten van een nieuw energiecontract is niet altijd makkelijk. Kies je voor een vast energiecontract? Of kies je toch liever voor de vrijheid van een flexibel contract? Als je op zoek bent naar een nieuwe energieleverancier word je misschien wel overdonderd door alle opties. Bij energiedirect.nl houden we het liever makkelijk en overzichtelijk. Niet oneindig aanbiedingen en energieleveranciers vergelijken. Maar gewoon een goed aanbod voor stroom en gas. Liever alleen een stroomcontract afsluiten? Ook daarvoor zit je goed bij ons. Onze stroom is standaard 100% groen zónder dat je daarvoor extra betaalt. Slim bezig.

Wanneer een energiecontract afsluiten?

Loopt je huidige gas- en/of stroomcontract bijna af? Dit is een goed moment om een nieuwe energiecontract af te sluiten. Overstappen mag zo vaak als je wilt. Maar heb je nog een lopend contract? Dan brengt je huidige energieleverancier soms een opzegboete in rekening. Ga je verhuizen? Of krijg je voor het eerst een eigen woning en sluit je jouw eerste energiecontract af? Natuurlijk wil je dat alles goed geregeld is met je gas en licht. Energie afsluiten bij energiedirect.nl is zo geregeld. In slechts 3 minuten is jouw energiecontract aangevraagd. Ben je al klant en ga je verhuizen? Laat het ons weten. Je contract verhuist gewoon met je mee. Wel zo fijn.

Stroom en gas afsluiten zonder zorgen.

Bij energiedirect.nl krijg je altijd een scherpe deal. We hebben verschillende energiecontracten. We houden het graag overzichtelijk, en voor jou blijft er wat om te kiezen. Kies je voor een flexibel energiecontract met variabele tarieven? Of ga je voor een contract met een vaste looptijd? Als je zo min mogelijk met je energiezaken bezig wilt zijn, dan is een vast gas contract afsluiten bijvoorbeeld een goede optie. Dat scheelt. En je hebt ook de zekerheid van een vast en voordelig tarief per maand. Met een flexibel contract zit je nergens aan vast en heb je de vrijheid om maandelijks op te zeggen. Of je nu elk jaar opnieuw bepaalt of je wil overstappen of niet, bij energiedirect.nl krijg je altijd een superdeal. Lekker toch?

Ook handig om te weten over je energiecontract.

Heb je nog vragen, of ben je op zoek naar meer informatie over je gas- en/of stroomcontract? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Twijfel je tussen een vast contract met vaste tarieven, of een flexibel contract met variabele tarieven? Beide opties hebben voordelen. De keuze is aan jou. 

Meer weten? Hier lees je meer over de verschillen tussen vaste en variabele tarieven

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract is het slim om eerst naar de contractduur van je huidige contract te kijken. Heb je een vast contract, dan heeft je contract een einddatum. Zeg je je contract vóór die einddatum op, dan betaal je een opzegboete aan je huidige energieleverancier. Wij betalen deze boete helaas niet terug. Lees hier meer over de opzegboete.

Bij een flexibel contract kun je een nieuw energiecontract afsluiten wanneer het voor jou voordelig is.

Bedenk goed wat je zelf belangrijk vindt. Wil je elk jaar opnieuw bepalen of je overstapt? Kies dan voor een flexibel contract. Als je liever voor langere tijd geen omkijken hebt naar je energie, kies dan voor de zekerheid van een contract met een langere contractduur.

Vraagt je vorige leverancier een opzegboete, omdat je het contract eerder hebt opgezegd? Wij betalen deze boete helaas niet terug. Controleer daarom goed de einddatum van je huidige contract. Lees hier alles over de opzegboete

Natuurlijk wil jij niet te veel tijd kwijt zijn aan je energiezaken. Maar je wil wél een scherp aanbod voor stroom en gas. Kies dan voor de zekerheid van een vast energiecontract. Het grootste voordeel van een vast contract is dat je tijdens de contractduur geen omkijken hebt naar je energie. Je weet waar je aan toe bent en wat je betaalt. Wel zo makkelijk.

Nog niet zeker wat je komend jaar wil? Kies dan voor de vrijheid van een flexibel energiecontract. Je hebt dan een scherp variabel stroom en gas tarief. En je kunt tussentijds je energiecontract wijzigen of beëindigen. Bij variabele tarieven stijgen of dalen de energieprijzen mee met de marktprijs.

Bekijk hier ons flexibele aanbod.

Verhuizen is al druk genoeg. Bij energiedirect.nl maken we het liever makkelijk voor je. Gelukkig kun je bij verhuizen je energiecontract meenemen naar je nieuwe huis. Laat ons weten dat je verhuist en wij regelen alles voor je. Nog mooier: je betaalt geen opzegboete wanneer je je contract meeneemt naar je nieuwe woning. Lees hier alles over je energie verhuizen.

Ga je verhuizen maar ben je geen klant van energiedirect.nl? Wij hebben altijd een scherpe energieaanbieding voor je.

Natuurlijk ben jij vrij om over te stappen van energieleverancier. Maar je moet wel letten op de contractduur van je huidige contract. Heb je bijvoorbeeld een energiecontract met een langere looptijd en zeg je tijdens deze periode op? Dan betaal je mogelijk een opzegboete aan je oude energieleverancier. Wij betalen deze boete helaas niet terug.

Meer weten? Hier lees je alles over de opzegboete.

Ook voor ondernemers hebben wij een scherp aanbod voor stroom en gas. Zo kun jij extra voordelig zaken doen. 

Bekijk hier ons zakelijk aanbod.