Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Net klant geworden van energiedirect.nl?

Heb je voor het eerst een energiecontract afgesloten? Welkom! We zijn blij met je als nieuwe klant. Misschien heb je nog vragen over je eerste energiecontract en wat daarbij komt kijken. Vinden we helemaal niet gek. Hier hebben we alle handige info voor je verzameld.

Op zoek naar je eerste energiecontract?

Nog geen klant, maar wel op zoek naar meer informatie over het afsluiten van je eerste energiecontract? Bij energiedirect.nl hebben we altijd een scherpe deal voor je. Aanmelden is zo geregeld. Lees meer over het afsluiten van een energiecontract.

Alles wat je moet weten over je eerste energiecontract.

illustratie vraag eerste energiecontract

Wat is een termijnbedrag? Leggen we uit.

Je betaalt voor de energie die wij jou leveren. Het bedrag hangt af van je energieverbruik. Je verbruik weten we pas aan het eind van je contractjaar. Natuurlijk is het niet fijn als je dan in 1 keer dat hele bedrag moet betalen. Daarom betaal je vanaf het moment dat je klant bent, elke maand alvast een deel van je rekening. Dat is het termijnbedrag.  Lees hier alles over het termijnbedrag.
illustratie betalen eerste energiecontract

Betaal ik in de winter meer dan in de zomer?

In de winter staat de verwarming vaker aan en ligt het energieverbruik gemiddeld hoger. Maar het is niet handig als je elke maand een ander bedrag moet betalen. Daarom is het termijnbedrag gebaseerd op een schatting van je energieverbruik voor een heel jaar, gedeeld door 12 maanden. Je betaalt dus iedere maand een vast termijnbedrag.
illustratie energieverbruik eerste energiecontract

Klopt mijn termijnbedrag met mijn verbruik?

Bij je eerste energiecontract weet je waarschijnlijk nog niet hoeveel energie je verbruikt. Vaak kunnen de vorige inwoners je helpen met een inschatting. Of kijk eens naar het  gemiddeld energieverbruik  van een huishouden vergelijkbaar met dat van jou. Tip: monitor makkelijk je verbruik met onze app Regelneef. Zie je daar dat je verbruik niet klopt met je termijnbedrag? Dan pas je het termijnbedrag eenvoudig aan in de app. Zo kom je aan het eind van het jaar nooit voor verrassingen te staan.

Hoe zit het met de jaarrekening?

Na een jaar weten we hoeveel energie je daadwerkelijk gebruikt hebt. Dan maken we de balans op in de jaarrekening. Daarin vind je je werkelijke stroom- en eventueel gasverbruik en wat de kosten daarvan zijn. Deze kosten verrekenen we met de termijnbedragen die je ons al betaald hebt. Je ziet dus meteen of je geld terugkrijgt of nog wat moet bijbetalen.

Een contractjaar gaat in op het moment dat je klant wordt. Dat is dus niet per se aan het eind of begin van het kalenderjaar. Je krijgt een e-mail van ons als je jaarrekening klaarstaat.

 
Sfeerbeeld energiedirect.nl eerste energiecontract
Illustratie handjes klappen

Het antwoord op al je energievragen gewoon online.

Meer weten over je eerste energiecontract? Geen probleem! Het fijne aan energiedirect.nl is dat je het antwoord op al je energievragen snel online vindt. Op onze website of in onze handige app Regelneef.

Je contract bekijken, of iets aanpassen? Dat doe je makkelijk en snel zelf in Mijn energiedirect.nl.

Kom je er zelf echt niet uit?
Chat met ons!