Je eerste energiecontract.
Zo zit het.

Net klant geworden van energiedirect.

Heb je voor het eerst een energiecontract afgesloten? Welkom! We zijn blij met je als nieuwe klant. Misschien heb je nog vragen over je eerste energiecontract en wat daarbij komt kijken. Vinden we helemaal niet gek. Hier hebben we alle handige info voor je verzameld.

Op zoek naar je eerste energiecontract.

Nog geen klant, maar wel op zoek naar meer informatie over het afsluiten van je eerste energiecontract? Bij energiedirect hebben we altijd een scherpe deal voor je. Aanmelden is zo geregeld. Lees meer over het afsluiten van een energiecontract.

Alles wat je moet weten over je eerste energiecontract.

Je allereerste energiecontract. Spannend? Nee hoor, wij regelen alles voor je. Maar we snappen wel dat je vragen hebt. En je bent niet de enige. Daarom geven we hier antwoord op vragen die we veel horen bij nieuwe klanten. Lekker overzichtelijk. Daar houden we van.

Wat is een termijnbedrag? Leggen we uit.

Je betaalt voor de energie die wij jou leveren. Het bedrag hangt af van je energieverbruik. Je verbruik weten we pas aan het eind van je contractjaar. Natuurlijk is het niet fijn als je dan in 1 keer dat hele bedrag moet betalen. Daarom betaal je vanaf het moment dat je klant bent, elke maand alvast een deel van je rekening. Dat is het termijnbedrag. Lees hier alles over het termijnbedrag.

Betaal ik in de winter meer dan in de zomer?

In de winter staat de verwarming vaker aan en ligt het energieverbruik gemiddeld hoger. Maar het is niet handig als je elke maand een ander bedrag moet betalen. Daarom is het termijnbedrag gebaseerd op een schatting van je energieverbruik voor een heel jaar, gedeeld door 12 maanden. Je betaalt dus iedere maand een vast termijnbedrag.

Klopt mijn termijnbedrag met mijn verbruik?

Bij je eerste energiecontract weet je waarschijnlijk nog niet hoeveel energie je verbruikt. Vaak kunnen de vorige inwoners je helpen met een inschatting. Of kijk eens naar het gemiddeld energieverbruik van een huishouden vergelijkbaar met dat van jou. Tip: monitor makkelijk je verbruik met onze app Regelneef. Zie je daar dat je verbruik niet klopt met je termijnbedrag? Dan pas je het termijnbedrag eenvoudig aan in de app. Zo kom je aan het eind van het jaar nooit voor verrassingen te staan.

Hoe zit het met de jaarrekening?

Na een jaar weten we hoeveel energie je daadwerkelijk gebruikt hebt. Dan maken we de balans op in de jaarrekening. Daarin vind je je werkelijke stroom- en eventueel gasverbruik en wat de kosten daarvan zijn. Deze kosten verrekenen we met de termijnbedragen die je ons al betaald hebt. Je ziet dus meteen of je geld terugkrijgt of nog wat moet bijbetalen.

Een contractjaar gaat in op het moment dat je klant wordt. Dat is dus niet per se aan het eind of begin van het kalenderjaar. Je krijgt een e-mail van ons als je jaarrekening klaarstaat.

Het antwoord op al je energievragen gewoon online.

Meer weten over je eerste energiecontract? Geen probleem! Het fijne aan energiedirect is dat je het antwoord op al je energievragen snel online vindt. Op onze website of in onze handige app Regelneef.

Je contract bekijken, of iets aanpassen? Dat doe je makkelijk en snel zelf in Mijn energiedirect.