Net klant geworden van energiedirect.nl?

Heb je voor het eerst een energiecontract afgesloten? Welkom! We zijn blij met jou als nieuwe klant. Misschien heb je nog vragen over je eerste energiecontract en wat daarbij komt kijken. Vinden we helemaal niet gek. Op deze pagina vind je antwoorden waar we onze nieuwe klanten vaak mee helpen.

Op zoek naar je eerste energiecontract?

Nog geen klant, maar wel op zoek naar meer informatie over het afsluiten van je eerste energiecontract? Bij energiedirect.nl hebben we altijd een scherpe deal voor je. Aanmelden is zo geregeld. Lees meer over het afsluiten van een energiecontract.

Alles wat je moet weten over je eerste energiecontract.

Je allereerste energiecontract. Misschien omdat je eerder nog bij je ouders of met huisgenoten woonde. Een spannend moment en misschien heb je nog vragen. Hoeveel energie ga je verbruiken? En hoe zit het met het termijnbedrag? Bij energiedirect.nl houden we energie graag makkelijk en overzichtelijk. Hier vind je alles wat je moet weten als je voor het eerst energie gaat aanvragen.

illustratie vraag eerste energiecontract

Wat is een termijnbedrag? Leggen we uit.

Ben je klant van energiedirect.nl, dan betaal je ons voor de energie die wij jou leveren. Hoeveel dat is, hangt af van je energieverbruik. Pas aan het eind van je contractjaar weten we hoeveel stroom en eventueel gas je echt verbruikt hebt. Natuurlijk is het niet fijn als je dan pas de rekening over het hele jaar zou ontvangen. Daarom betaal je vanaf het moment dat je klant bent, elke maand alvast een deel van je rekening. Dat is het termijnbedrag. Je kunt het termijnbedrag dus zien als een voorschot dat je ons maandelijks betaalt voor de energie die wij jou leveren. Meer weten? Lees hier alles over het termijnbedrag.
illustratie betalen eerste energiecontract

Betaal ik in de winter meer dan in de zomer?

Omdat het in de winter kouder is dan in de zomer, staat de verwarming vaker aan en ligt het energieverbruik gemiddeld hoger. Maar we begrijpen dat het niet handig is als je ons elke maand een ander bedrag moet betalen. Daarom is het termijnbedrag elke maand gelijk. Het is gebaseerd op een schatting van je energieverbruik voor een heel jaar, gedeeld door 12 maanden. Zo betaal je in de winter misschien wat minder dan je verbruikt en in de zomer juist wat meer. Iedere maand een vast termijnbedrag dus, zodat je weet waar je aan toe bent. Wel zo fijn toch?
illustratie energieverbruik eerste energiecontract

Klopt mijn termijnbedrag met mijn verbruik?

Bij je eerste energiecontract weet je waarschijnlijk nog niet hoeveel energie je verbruikt. Vaak kunnen de vorige inwoners je helpen met het maken van een inschatting. Kan dat niet? Kijk eens naar het gemiddeld energieverbruik van een huishouden vergelijkbaar met dat van jou. We raden je aan om je verbruik altijd goed te monitoren. Dat kan heel makkelijk met onze app Regelneef. Daarin zie je hoeveel energie je verbruikt en of dit klopt met je termijnbedrag. Is dat niet het geval? Geen nood. Je past het termijnbedrag eenvoudig aan in de app. Zo kom je aan het eind van het jaar nooit voor verrassingen te staan.

Hoe zit het met de jaarrekening?

Iedere maand betaal je je energierekening met het termijnbedrag. Ben je een jaar klant van ons, dan weten we hoeveel energie je daadwerkelijk gebruikt hebt het afgelopen jaar. We maken de balans op in de jaarrekening. In de jaarrekening vind je je werkelijke stroom- en eventueel gasverbruik en wat de kosten daarvan zijn. Deze kosten verrekenen we met de termijnbedragen die je ons al betaald hebt. Je ziet dus meteen of je geld terugkrijgt of nog wat moet bijbetalen.

Een contractjaar gaat in op het moment dat je klant geworden bent. Dat is dus niet per se aan het eind of begin van het kalenderjaar. Je krijgt vanzelf een e-mail van ons als je jaarrekening klaarstaat. Alvast meer weten?

Sfeerbeeld energiedirect.nl eerste energiecontract
Illustratie Goedzitters energiedirect.nl

Het antwoord op al je energievragen gewoon online.

Meer weten over je eerste energiecontract? Geen probleem! Het fijne aan energiedirect.nl is dat je het antwoord op al je energievragen makkelijk online vindt. Op onze website, in Mijn energiedirect.nl of in onze handige app Regelneef. Kijk gerust nog even rond dus.

En… heb je al kennisgemaakt met onze Goedzitters? Daarmee pak je als klant van energiedirect.nl nóg meer energievoordeel. Wel zo lekker bij je eerste energiecontract.

Kom je er zelf echt niet uit?
Neem contact met ons op.

`