Bij energiedirect.nl geloven we dat energie jou vooral om de kosten gaat. Daarom bij ons geen verschillende soorten groene stroom of overbodige extra's, maar wél altijd een overzichtelijk aanbod en lekker lage energieprijzen. Dat telt.

Energieprijzen waar je blij van wordt.

Bij energiedirect.nl maken we energie makkelijker én voordeliger. Al sinds 2002 houden we de energieprijzen in de markt elke dag scherp in de gaten. En waar nodig passen we onze tarieven naar beneden bij. Zo zorgen we dat onze energieprijzen altijd tot de goedkoopste in de markt behoren. En dat levert jou ook in 2019 weer gegarandeerd een voordelig energietarief op. Wel zo fijn.

De opbouw van de energieprijs.

Vind je de opbouw van de energieprijs maar ingewikkeld? Bij energiedirect.nl maken we je energiekosten transparant. We leggen je dus graag uit hoe de energieprijs is opgebouwd. Op je energierekening staan bedragen voor stroom en gas. Dit zijn energietarieven per kubieke meter gas en per kWh stroom. Ook zie je op je rekening een bijdrage voor de netbeheerder en energiebelasting. Via je termijnbedrag betaal je namelijk ook netbeheerkosten. Wij zorgen er vervolgens voor dat dit bedrag bij je netbeheerder terecht komt. Hetzelfde geldt voor de energiebelasting, die betaal je middels je energierekening aan de overheid. De hoogte van deze belasting wordt door de overheid vastgesteld en is bij alle energieleveranciers hetzelfde.

Het loont dus om te kiezen voor een energieleverancier met voordelige energietarieven. Bij energiedirect.nl is energie groen én voordelig. Niet voor niets behoort energiedirect.nl als sinds 2002 tot de goedkoopste energieleveranciers in de markt.

Illustratie energieprijzen bij energiedirect.nl
Illustratie vaste leveringskosten (vastrecht)?

Wat zijn vaste leveringskosten? (ook bekend als vastrecht)

Naast de variabele energiekosten voor stroom en gas zijn er vaste leveringskosten. Ook bekend als vastrecht. Het is een vast bedrag per maand dat we in rekening brengen voor de levering van energie. Je kunt dit bedrag vergelijken met abonnementskosten. Het staat los van je energieverbruik.

De term vastrecht is heel bekend, maar wordt officieel niet meer gebruikt sinds 2015. Je ziet op je factuur dan ook geen vastrecht staan, maar 'vaste leveringskosten'. Samen met de stroomprijs en gasprijs vormt dit de variabele leveringskosten per jaar. Daarbij komen nog de vaste kosten voor het netwerk- en de overheid waarover we je hierboven vertelde. Dit alles bij elkaar zijn je totale kosten voor energie.

Ook in 2020 weer een scherpe energieprijs bij energiedirect.nl.

Per 1 januari 2020 veranderen de energieprijzen. Goed nieuws voor onze klanten: bij energiedirect.nl blijven de variabele tarieven en het vastrecht gelijk. En zo ben je net als in 2019 en 2018 weer verzekerd van scherpe energietarieven. Mooi toch?

Verwachting energieprijzen.

Gaan de energieprijzen omhoog of omlaag? Dat hangt van verschillende factoren af. Niet alleen de kosten voor gas en stroom, maar ook de prijzen van je netbeheerder en de belasting zijn van invloed. In 2019 is de energiebelasting op stroom gedaald en de belasting op gas is gestegen. De overheid doet dit om besparing op gas te stimuleren. Naar verwachting beïnvloedt dit ook de ontwikkeling van de energieprijs in 2020.

Wij houden de ontwikkeling van de energietarieven nauwlettend voor je in de gaten. Zo garanderen we altijd een voordelig aanbod voor onze nieuwe en trouwe klanten. Gewoon groene stroom en gas voor een super scherpe prijs. Wel zo transparant. Overtuigd van onze goedkope energie? Wij worden graag jouw nieuwe energieleverancier.

Illustratie opbouw energieprijs energiedirect.nl

Ook handig om te weten over energieprijzen.

Nog vragen of op zoek naar meer informatie over (de opbouw van) de energieprijs? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.