Bij energiedirect.nl geloven we dat energie jou vooral om de kosten gaat. Daarom bij ons geen cadeaus of overbodige extra's, maar wel altijd een lekker lage energieprijs. Dat telt.

Energieprijzen waar je blij van wordt.

Energiedirect.nl vergelijkt de energietarieven van concurrenten al sinds 2002. Elke dag houden we de prijzen scherp in de gaten en passen waar nodig onze tarieven naar beneden bij. Zo zorgen we dat onze energieprijzen tot de goedkoopste in de markt behoren. En dat levert jou ook in 2019 weer gegarandeerd een voordelig energietarief. Wel zo fijn.

De opbouw van de energieprijs.

Op je energierekening staan niet alleen variabele bedragen voor stroom en gas, maar ook de bijdrage voor de netbeheerder en energiebelasting. De hoogte van de belasting wordt door de overheid vastgesteld. Deze is bij alle energieleveranciers hetzelfde. Via je termijnbedrag betaal je ook de netbeheerkosten voor de netbeheerder.

En dan zijn er nog je variabele energiekosten. Dat zijn de energietarieven per kubieke meter gas en per kWh stroom. En die zijn bij energiedirect.nl altijd voordelig en groen. We behoren niet voor niets als sinds 2002 tot de goedkoopste energieleveranciers in de markt. In 3 simpele stappen bereken we onze energieprijs voor jou.

Illustratie energieprijzen bij energiedirect.nl
Illustratie vaste leveringskosten (vastrecht)?

Wat zijn vaste leveringskosten? (ook bekend als vastrecht)

Naast variabele energiekosten zijn er ook vaste leveringskosten. Ook bekend als vastrecht. Het is een vast bedrag per maand dat we in rekening brengen voor de levering van energie. Je kunt dit bedrag vergelijken met abonnementskosten. Het staat los van je verbruik. De term vastrecht is heel bekend, maar wordt officieel niet meer gebruikt sinds 2015. Je ziet op je factuur dan ook geen vastrecht staan, maar 'vaste leveringskosten'. Samen met de energietarieven vormt dit de variabele leveringskosten per jaar. Daarbij komen nog netwerk- en overheidskosten (belasting). Dit alles bij elkaar zijn je totale kosten voor energie. Zo zit dat.

Ook in 2019 weer een scherpe energieprijs bij energiedirect.nl

De belasting en toeslagen op energie zijn per 1 januari 2019 voor iedereen in Nederland gestegen. Dat is balen, want je geeft je geld natuurlijk liever aan leukere dingen uit. Toch heeft energiedirect.nl net als in 2017 en 2018 weer een scherp energietarief voor jou. Dat scheelt.

Verwachting energieprijzen.

Gaan de energieprijzen omhoog of omlaag? Dat hangt van verschillende factoren af. Niet alleen de kosten voor gas en stroom, maar ook de prijzen van je netbeheerder en de belasting zijn van invloed. Wat de verwachting is van de ontwikkeling van de energieprijs in 2020? Dit is nog lastig te voorspellen. Maar houden we voor je in de gaten.

Nu wil je vast weten hoe de energieprijzen in 2019 zijn opgebouwd. Bij energiedirect.nl hebben we dat inzichtelijk voor je gemaakt in onze Energie check. Zo maken we energietarieven vergelijken makkelijk voor je. Wel zo transparant. Overtuigd van onze goedkope energie? Wij worden graag jouw nieuwe energieleverancier!

Illustratie opbouw energieprijs energiedirect.nl

Ook handig om te weten over energieprijzen.

Nog vragen of op zoek naar meer informatie over (de opbouw van) de energieprijs? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.