Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Bij energiedirect.nl geloven we dat energie jou vooral om de kosten gaat. Daarom bij ons geen verschillende soorten groene stroom of overbodige extra's, maar wél altijd een overzichtelijk aanbod en lekker lage energieprijzen. Dat telt.

Energieprijzen waar je blij van wordt.

De opbouw van de energieprijs.

Vind je de opbouw van de energieprijs maar ingewikkeld? Bij energiedirect.nl maken we je energiekosten transparant. We leggen je dus graag uit hoe de energieprijs is opgebouwd. Op je energierekening staan bedragen voor stroom en gas. Dit zijn energietarieven per kubieke meter gas en per kWh stroom. Ook zie je op je rekening een bijdrage voor de netbeheerder en energiebelasting. Via je termijnbedrag betaal je namelijk ook netbeheerkosten. Wij zorgen er vervolgens voor dat dit bedrag bij je netbeheerder terecht komt. Hetzelfde geldt voor de energiebelasting, die betaal je middels je energierekening aan de overheid. De hoogte van deze belasting wordt door de overheid vastgesteld en is bij alle energieleveranciers hetzelfde.

Het loont dus om te kiezen voor een energieleverancier met voordelige energietarieven. Bij energiedirect.nl is energie groen én voordelig. Niet voor niets behoort energiedirect.nl als sinds 2002 tot de goedkoopste energieleveranciers in de markt.

Illustratie energieprijzen bij energiedirect.nl
Illustratie vaste leveringskosten (vastrecht)?

Wat zijn vaste leveringskosten? (ook bekend als vastrecht)

Naast de variabele energiekosten voor stroom en gas zijn er vaste leveringskosten. Ook bekend als vastrecht. Het is een vast bedrag per maand dat we in rekening brengen voor de levering van energie. Je kunt dit bedrag vergelijken met abonnementskosten. Het staat los van je energieverbruik.

De term vastrecht is heel bekend, maar wordt officieel niet meer gebruikt sinds 2015. Je ziet op je factuur dan ook geen vastrecht staan, maar 'vaste leveringskosten'. Samen met de stroomprijs en gasprijs vormt dit de variabele leveringskosten per jaar. Daarbij komen nog de vaste kosten voor het netwerk- en de overheid waarover we je hierboven vertelde. Dit alles bij elkaar zijn je totale kosten voor energie.

Ook handig om te weten over energieprijzen.