Bij energiedirect.nl geloven we dat energie jou vooral om de kosten gaat. Daarom bij ons geen verschillende soorten groene stroom of overbodige extra's, maar wél altijd een overzichtelijk aanbod en lekker lage energieprijzen. Dat telt.

Energieprijzen waar je blij van wordt.

Bij energiedirect.nl maken we energie makkelijker én voordeliger. Al sinds 2002 houden we de energieprijzen in de markt elke dag scherp in de gaten. En waar nodig passen we onze tarieven naar beneden bij. Zo zorgen we dat onze energieprijzen altijd tot de goedkoopste in de markt behoren. En dat levert jou ook in 2020 weer gegarandeerd een voordelig energietarief op. Wel zo fijn.

De opbouw van de energieprijs.

Vind je de opbouw van de energieprijs maar ingewikkeld? Bij energiedirect.nl maken we je energiekosten transparant. We leggen je dus graag uit hoe de energieprijs is opgebouwd. Op je energierekening staan bedragen voor stroom en gas. Dit zijn energietarieven per kubieke meter gas en per kWh stroom. Ook zie je op je rekening een bijdrage voor de netbeheerder en energiebelasting. Via je termijnbedrag betaal je namelijk ook netbeheerkosten. Wij zorgen er vervolgens voor dat dit bedrag bij je netbeheerder terecht komt. Hetzelfde geldt voor de energiebelasting, die betaal je middels je energierekening aan de overheid. De hoogte van deze belasting wordt door de overheid vastgesteld en is bij alle energieleveranciers hetzelfde.

Het loont dus om te kiezen voor een energieleverancier met voordelige energietarieven. Bij energiedirect.nl is energie groen én voordelig. Niet voor niets behoort energiedirect.nl als sinds 2002 tot de goedkoopste energieleveranciers in de markt.

Illustratie energieprijzen bij energiedirect.nl
Illustratie vaste leveringskosten (vastrecht)?

Wat zijn vaste leveringskosten? (ook bekend als vastrecht)

Naast de variabele energiekosten voor stroom en gas zijn er vaste leveringskosten. Ook bekend als vastrecht. Het is een vast bedrag per maand dat we in rekening brengen voor de levering van energie. Je kunt dit bedrag vergelijken met abonnementskosten. Het staat los van je energieverbruik.

De term vastrecht is heel bekend, maar wordt officieel niet meer gebruikt sinds 2015. Je ziet op je factuur dan ook geen vastrecht staan, maar 'vaste leveringskosten'. Samen met de stroomprijs en gasprijs vormt dit de variabele leveringskosten per jaar. Daarbij komen nog de vaste kosten voor het netwerk- en de overheid waarover we je hierboven vertelde. Dit alles bij elkaar zijn je totale kosten voor energie.

Ook in 2020 weer een scherpe energieprijs bij energiedirect.nl.

Per 1 juli 2020 veranderen de energieprijzen. Goed nieuws voor onze klanten: bij energiedirect.nl dalen de variabele tarieven en blijft het vastrecht gelijk. Zo ben je net als in 2018 en 2019 weer verzekerd van scherpe energietarieven. Mooi toch?

Verwachting energieprijzen 2020.

Gaan de energieprijzen in 2020 omhoog of omlaag? Bij energiedirect.nl dalen de variabele tarieven voor stroom en gas. De vaste leveringskosten (vastrecht) blijven gelijk. Fijn toch?

Maar niet alleen de kosten voor gas en stroom zijn van invloed op de energieprijs van 2020. Ook de kosten voor de netbeheerder en de energiebelasting bepalen de prijs. In 2019 is de energiebelasting op stroom gedaald en de belasting op gas is gestegen. Ook voor 2020 heeft de overheid deze verschuiving van de energiebelasting aangekondigd. De overheid doet dit om besparing op gas te stimuleren. In 2020 krijg je wel meer korting op je energie. Vermindering energiebelasting noemen we dat. En daarom is de verwachting dat in 2020 de meeste Nederlandse huishoudens minder voor hun energie gaan betalen.

Wij houden de ontwikkeling van de energietarieven nauwlettend voor je in de gaten. Zo garanderen we altijd een voordelig aanbod voor nieuwe én trouwe klanten. Overtuigd van scherpe energieprijzen in 2020? Wij worden graag jouw nieuwe energieleverancier.

Illustratie opbouw energieprijs energiedirect.nl

Ook handig om te weten over energieprijzen.

Nog vragen of op zoek naar meer informatie over (de opbouw van) de energieprijs? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

`