De stroomprijs per kWh.

Zo zit dat.

Ook in 2023 een scherpe prijs per kWh. Wel zo fijn!

De prijs die je per kWh betaalt is deels afhankelijk van je energieleverancier. Energiedirect.nl levert standaard groene stroom van 100% windstroom voor een zo scherp mogelijke prijs per kWh. Ook in 2023. Check direct onze stroomprijs en start met besparen.

Wat is kWh?

Je hebt kWh vast al eens op je energierekening zien staan. Het is de afkorting van kilowattuur, een eenheid van stroom. kW staat voor kilowatt en de ‘h’ voor het Engelse woord ‘hour’. 1 kWh is 1.000 Watt, een uur lang. Kijk maar eens op de apparaten die je in huis hebt. Daar staat in Watt of Kilowatt op hoeveel energie het verbruikt. Zo reken je zelf uit hoeveel kWh dit apparaat je per uur, per dag of het hele jaar kost. Bekijk je huidige stroomverbruik in Mijn energiedirect.nl of lees meer over energie besparen. Je betaalt je stroom per kWh. Het loont dus om te kiezen voor een energieleverancier met een lage prijs voor stroom.

De prijs van kWh.

De prijs per kWh stroom is opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen & toeslagen. De stroomprijs verschilt per energieleverancier, maar is ook afhankelijk van het soort tarief dat je kiest. Bij energiedirect.nl heb je de keuze tussen één tarief voor al je stroom of aparte tarieven voor dag- en nachtstroom. We noemen dit een enkeltarief en een dubbeltarief. Bij een dubbeltarief betaal je ’s avonds, ’s nachts en in het weekend een lagere prijs per kWh dan overdag. Welke keuze je ook maakt, met onze lage tarieven per kWh zit je altijd goed.

De kWh-meter.

Wil je graag meer inzicht in je stroomverbruik? Of heb je je voorgenomen om energie te besparen? Dan kan een kWh-meter handig voor je zijn. Je huis staat vol met apparaten die energie verbruiken, maar je hebt vast geen idee hoeveel. Benieuwd wat je televisie of de oplader van je mobieltje verbruikt? Je steekt de kWh-meter in het stopcontact en sluit er het apparaat op aan. De meter start direct met meten en op het display krijg jij het stroomverbruik te zien. Zo spoor jij in huis eenvoudig de apparaten op die veel kWh verbruiken. Plug in en meet!

Bereken de kWh prijs eenvoudig bij energiedirect.nl

Je hebt invloed op de prijs per kWh door te kiezen voor een leverancier met een scherpe energieprijs. Maar urenlang prijzen vergelijken, daar krijgt vrijwel niemand energie van. Daarom ontvang je bij energiedirect.nl je stroom en gas standaard voor een scherpe prijs.

Standaard voor een scherpe prijs

Bij een nieuw contract profiteer je ook nog eens van standaard groene stroom van 100% Europese windenergie. En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu. Niet gek.

  • Altijd een scherpe stroom- en gasprijs. Voor nieuwe én trouwe klanten.
  • 100% Groene stroom zonder extra kosten.
  • Wij regelen de overstap!

Liever een video over de opbouw van de kWh prijs?

Groene Stroom & Gas

Binnen 1 minuut een scherpe deal speciaal voor jou. Altijd supervoordelig én een topservice. Dat is energiedirect.nl.

Ook handig om te weten over de kWh prijs.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de stroomprijs? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

kWh is de afkorting van kilowattuur, een eenheid van stroom. kW staat voor kilowatt en h voor het engelse Woord 'hour' (uur). kWh is 1.000 watt, een uur lang. 

Je betaalt de stroom die je in huis gebruikt per kWh.

De prijs per kWh stroom is opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen & toeslagen.

De stroomprijs verschilt per energieleverancier, maar is ook afhankelijk van het soort tarief dat je kiest. 

Wat 1 kWh kost is afhankelijk van je verbruik, waar je woont en je energieleverancier. Het loont dus om te kiezen voor een goedkope leverancier. 

Energiedirect.nl behoort al jaren tot de goedkoopste in de markt. Vul bij ons je postcode, huisnummer en stroomverbruik in en wij berekenen direct onze voordelige stroomprijs voor jou. Dat loont!

Omdat iedereen bij ons zijn energiezaken eenvoudig online regelt, kunnen wij onze energieprijzen laag houden. En daar profiteer jij dan weer van.

Het verschil tussen dag- en nachtstroom zit in het tarief. Het tarief voor nachtstroom is namelijk lager dan het tarief voor dagstroom. Hoog en laag tarief dus. Als je vooral ‘s avonds of ‘s nachts energie verbruikt, kan dag- en nachtstroom dus gunstig voor jou zijn.