De stroomprijs per kWh.
Zo zit dat.

Scherpe stroomprijzen. Wel zo fijn.

De prijs die je per kWh betaalt is deels afhankelijk van je energieleverancier. Energiedirect levert standaard groene stroom van 100% windstroom voor een zo scherp mogelijke prijs per kWh. Check direct onze stroomprijs en start met besparen.

Wat is kWh?

Je hebt kWh vast al eens op je energierekening zien staan. Het is de afkorting van kilowattuur, een eenheid van stroom. kW staat voor kilowatt en de ‘h’ voor het Engelse woord ‘hour’. 1 kWh is 1.000 Watt, een uur lang. Kijk maar eens op de apparaten die je in huis hebt. Daar staat in Watt of Kilowatt op hoeveel energie het verbruikt. Zo reken je zelf uit hoeveel kWh stroom dit apparaat je per uur, per dag of het hele jaar kost. Bekijk je huidige stroomverbruik in Mijn energiedirect of lees meer over energie besparen. Je betaalt je stroom per kWh. Het loont dus om te kiezen voor een energieleverancier met lage stroomtarieven.

De prijs van kWh.

De stroomprijs per kWh is opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen & toeslagen. De stroomprijs verschilt per energieleverancier, maar is ook afhankelijk van het soort tarief dat je kiest. Bij energiedirect heb je de keuze tussen één tarief voor al je stroom of aparte tarieven voor dag- en nachtstroom. We noemen dit een enkeltarief en een dubbeltarief. Bij een dubbeltarief betaal je ’s avonds, ’s nachts en in het weekend een lagere prijs per kWh stroom dan overdag. Welke keuze je ook maakt, met onze lage stroomtarieven zit je altijd goed.

De kWh-meter.

Wil je graag meer inzicht in je stroomverbruik? Of heb je je voorgenomen om energie te besparen? Dan kan een kWh-meter handig voor je zijn. Je huis staat vol met apparaten die energie verbruiken, maar je hebt vast geen idee hoeveel. Benieuwd wat je televisie of de oplader van je mobieltje verbruikt? Je steekt de kWh-meter in het stopcontact en sluit er het apparaat op aan. De meter start direct met meten en op het display krijg jij het stroomverbruik te zien. Zo spoor jij in huis eenvoudig de apparaten op die veel kWh verbruiken. Plug in en meet!

Bereken de prijs per kWh eenvoudig bij Energiedirect.

Je hebt invloed op de stroomprijs per kWh door te kiezen voor een leverancier met scherpe energieprijzen. Maar urenlang prijzen vergelijken, daar krijgt vrijwel niemand energie van. Daarom ontvang je bij Energiedirect je stroom en gas standaard voor een scherpe prijs.

Standaard voor een scherpe prijs.

Bij een nieuw contract profiteer je ook nog eens van standaard groene stroom van 100% Europese windenergie. En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu. Niet gek.

  • Altijd een scherpe stroom- en gasprijs.
  • 100% Groene stroom zonder extra kosten.
  • Wij regelen de overstap!

Een video over de stroomprijs per kWh. Doen we.

Groene Stroom & Gas.

Binnen 1 minuut een scherpe deal speciaal voor jou. Altijd supervoordelig én een topservice. Dat is energiedirect.

Stroomtarieven: enkeltarief of dubbeltarief.

De stroomprijs is afhankelijk van het soort stroomtarieven dat je kiest. Je kunt kiezen uit het enkeltarief of dubbeltarief. Waar wat is nu het verschil? Als je voor enkeltarief kiest, dan betaal je op elk moment van de dag dezelfde stroomprijs per kWh. Het maakt dus niet uit wanneer je hoeveel stroom verbruikt op een dag. Heb je dubbeltarief, dan betaal je overdag het normaaltarief en in de avond, nacht en het weekend daltarief. Bij het daltarief zijn je kosten stroom per kWh lager. Check dus wanneer je de meeste stroom verbruikt. Wel zo handig! 

Vaste of variabele stroomprijs?

Wil je zo min mogelijk met je energiezaken bezig zijn? Dan is een vast energiecontract iets voor jou. Met een vast energiecontract heb je de zekerheid van een vast energieprijs per kWh. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ga je liever voor een flexibel energiecontract? Je zit nergens aan vast en hebt de vrijheid om maandelijks je contract op te zeggen. Dit geeft jou de mogelijkheid om over te stappen op het moment dat de kosten stroom per kWh lager zijn. Ga je voor vaste of variabele stroomtarieven? Aan jou de keuze!

Ook handig om te weten over de stroomprijs.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de stroomprijs? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

kWh is de afkorting van kilowattuur, een eenheid van stroom. kW staat voor kilowatt en h voor het engelse Woord 'hour' (uur). kWh is 1.000 watt, een uur lang. 

Voor je energieverbruik in huis betaal je de prijs per kWh stroom. 

De stroomprijs per kWh is opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen & toeslagen.

Per energieleverancier verschilt de energieprijs per kWh. Maar het is ook afhankelijk van je keuze in de soorten stroomtarieven. 

Wat 1 kWh kost is afhankelijk van je verbruik, waar je woont en je energieleverancier. Het loont dus om te kiezen voor een goedkope leverancier. Energiedirect behoort al jaren tot de goedkoopste in de markt. Vul bij ons je postcode, huisnummer en stroomverbruik in en wij berekenen direct onze voordelige stroomprijs voor jou. Dat loont!

Omdat iedereen bij ons zijn energiezaken eenvoudig online regelt, kunnen wij onze energieprijs per kWh laag houden. En daar profiteer jij dan weer van.

Het verschil tussen dag- en nachtstroom zit in de stroomtarieven. Het tarief voor nachtstroom is namelijk lager dan het tarief voor dagstroom. Hoog en laag tarief dus. Als je vooral ‘s avonds of ‘s nachts energie verbruikt, kan dag- en nachtstroom dus gunstig voor jou zijn.

Benieuwd naar de stroomprijs? Vul bij ons je postcode, huisnummer en stroomverbruik in en wij berekenen direct onze stroomprijs per kWh voor jou. Zo geregeld.