De gasprijs per m3 is bij elke energieleverancier verschillend. Maar wist je dat energiedirect.nl al jarenlang tot de goedkoopste behoort? Bij ons krijg je altijd een scherpe gasprijs. En zo zit je er niet alleen warmpjes, maar ook voordelig bij. Bereken direct wat je kunt besparen.

Geen poespas, wél een voordelige gasprijs. Slim bezig!

Gas. We verwarmen er ons huis en ons douchewater mee en we koken er onze warme maaltijd op. Dat wil je dus goed geregeld hebben. Zonder dat je er onnodig veel voor betaalt. En dus krijg jij bij energiedirect.nl altijd een scherpe prijs voor je m3 gas. In 3 minuutjes online geregeld. Makkelijk zat.

gasprijs

De prijs van gas.

Gasaansluiting in je huis? Je gasverbruik wordt dan per m3 bijgehouden op een meter. Een m3 gas wordt ook wel een kuub gas genoemd. De prijs voor gas betaal je per m3. Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten. Zo bestaat de gasprijs uit leveringskosten, netbeheerkosten, energiebelastingen en toeslagen. De gasprijs per m3 wordt dus niet alleen bepaald door je energieleverancier, maar ook door de overheid en de netbeheerder. Ingewikkeld? Bij energiedirect.nl maken we het overzichtelijk voor je. In duidelijke taal zie jij precies hoe de gasprijs per m3 is opgebouwd.

gasprijs-vergelijken

De gasprijs vergelijken.

Wanneer je de gasprijs per m3 vergelijkt, kijk je net als de prijs per kWh stroom vooral naar de leveringskosten. Dat zijn namelijk de energieprijzen die per energieleverancier verschillen. Let bij het vergelijken van energie ook op het soort tarief en de contractduur. Wil je de gasprijs per m3 goed vergelijken? Dan kun je het beste uitgaan van je werkelijke gasverbruik. Weet je dat niet, reken dan met het gemiddelde gasverbruik van eenzelfde type woning. In onze postcodecheck kun je een schatting laten maken door te klikken op 'verbruik inschatten'. Zo weet je snel of je nog goed zit, of dat je voordeliger uit bent door over te stappen. Appeltje eitje.

ontwikkeling-gasprijs

Ontwikkeling van de gasprijs.

De prijs van gas is continu in ontwikkeling. In 2018 was de gasprijs anders dan in 2017 en 2016. Vraag en aanbod zijn van invloed op de prijs van gas. Maar ook nieuwe regelgevingen bepalen de prijs. Zo heeft de Nederlandse overheid de energiebelasting verhoogd als gevolg van afspraken uit het Energieakkoord. Energiedirect.nl houdt de ontwikkeling van de energieprijs altijd in de gaten. Zo bieden we ook in 2019 weer een scherpe prijs per m3 gas. Voor nieuwe én voor trouwe klanten. Zo doen we dat.

Gasprijs

Bereken de gasprijs per m3 eenvoudig bij energiedirect.nl.

Je hebt invloed op de prijs per m3 gas door te kiezen voor een leverancier met een lage gasprijs. Bij energiedirect.nl ontvang jij je stroom en gas standaard voor een scherp tarief. Bij een nieuw contract krijg je bij energiedirect.nl standaard 100% groene windstroom.En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

  • Scherpe stroom- en gasprijs voor nieuwe én trouwe klanten.
  • Groene stroom zonder extra kosten.
  • Wij regelen de overstap!

Liever een video? Klaas vat het nog even voor je samen.

Ook handig om te weten over de gasprijs.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de gasprijs per m3? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.