De gasprijs per m3 is bij elke energieleverancier verschillend. Maar wist je dat energiedirect.nl al jarenlang tot de goedkoopste behoort? Bij ons dus altijd scherpe gasprijzen. Ook in 2020. En zo zit je er niet alleen warmpjes, maar ook voordelig bij. Bereken direct wat je kunt besparen.

Geen poespas, wél een voordelige gasprijs. Slim bezig!

gasprijs

De prijs van gas.

Gasaansluiting in je huis? Je gasverbruik wordt dan per m3 bijgehouden op een meter. Een m3 gas wordt ook wel een kuub gas genoemd. De prijs voor gas betaal je per m3. Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten. Zo bestaat de gasprijs uit leveringskosten, netbeheerkosten, energiebelastingen en toeslagen. De gasprijs per m3 wordt dus niet alleen bepaald door je energieleverancier, maar ook door de overheid en de netbeheerder. Ingewikkeld? Bij energiedirect.nl maken we het overzichtelijk voor je. In duidelijke taal zie jij precies hoe de gasprijs per m3 is opgebouwd.

gasprijs-vergelijken

Gasprijzen vergelijken.

Wanneer je de gasprijs per m3 vergelijkt, kijk je net als de prijs per kWh stroom vooral naar de leveringskosten. Dat zijn namelijk de energieprijzen die per energieleverancier verschillen. Let bij het vergelijken van energie ook op het soort tarief en de contractduur. Wil je de gasprijs per m3 goed vergelijken? Dan kun je het beste uitgaan van je werkelijke gasverbruik. Weet je dat niet, reken dan met het gemiddelde gasverbruik van eenzelfde type woning. In onze postcodecheck kun je een schatting laten maken door te klikken op 'verbruik inschatten'. Zo weet je snel of je nog goed zit, of dat je voordeliger uit bent door over te stappen. Appeltje eitje.

ontwikkeling-gasprijs

Ontwikkeling van de gasprijs 2020.

De prijs van gas is continu in ontwikkeling. Begin 2020 is de gasprijs zelfs historisch laag. Dat komt doordat vraag en aanbod van invloed zijn op de m3 prijs van gas. En door de zachte winter, was de vraag laag en zijn de prijzen per m3 gas gezakt. Maar ook het coronavirus heeft impact op de gasprijzen. Het virus drukt op de financiële markt en daarmee daalt de olieprijs. En omdat de gasprijs gekoppeld is aan de olieprijs, daalt ook de prijs per kuub gas. Daardoor is voor huishoudens de energierekening nu lager dan in 2019, 2018 en 2017. Ook nieuwe regelgevingen en de energiebelasting bepalen de prijs van gas. Energiedirect.nl houdt de ontwikkeling van de energieprijs altijd in de gaten. Zo garanderen we jou dat we ook in 2020 weer een scherp aanbod hebben. Voor nieuwe én voor trouwe klanten. Zo doen we dat.

Gasprijs

Bereken de gasprijs per m3 eenvoudig bij energiedirect.nl.

Je hebt invloed op de prijs per m3 gas door te kiezen voor een leverancier met een lage gasprijs. Wist je dat energiedirect.nl al sinds 2002 behoort tot goedkoopste energieleveranciers? Bij ons ontvang jij je stroom en gas standaard voor een scherpe prijs. Bij een nieuw contract krijg je bij energiedirect.nl standaard 100% groene windstroom.En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

  • Lage gasprijzen in 2020.
  • Altijd een scherpe stroom- en gasprijs. Voor nieuwe én trouwe klanten.
  • 100% Groene stroom zonder extra kosten.
  • Wij regelen de overstap!

Liever een video over de gasprijs? Hebben we ook.

Ook handig om te weten over de gasprijs.

`