De gasprijs die je per m3 betaalt is deels afhankelijk van je energieleverancier. Energiedirect.nl levert gas voor een scherpe gasprijs per m3. Zo zit jij er altijd warmpjes en voordelig bij.

Voordelige gasprijs per m3 zonder poespas.

Gas. We verwarmen er ons huis en ons douchewater mee en we koken er onze warme hap op. Dat wil je dus goed geregeld hebben. En voordelig! Bij energiedirect.nl krijg jij altijd een scherpe prijs voor je m3 gas. Je regelt het eenvoudig zelf online. Makkelijk zat.
gasprijs

De prijs van gas.

Gasaansluiting in je huis? Je gasverbruik wordt dan per m3 bijgehouden op een meter. Een m3 gas wordt ook wel een kuub gas genoemd. De prijs voor gas betaal je per m3. Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten. Zo bestaat de gasprijs uit leveringskosten, netbeheerderskosten, energiebelastingen en toeslagen. De gasprijs per m3 wordt dus niet alleen bepaald door je energieleverancier, maar ook door de overheid en de netbeheerder. Ingewikkeld? Bij energiedirect.nl maken we het overzichtelijk voor je. In duidelijke taal zie jij precies hoe de gasprijs per m3 is opgebouwd.

gasprijs-vergelijken

De gasprijs vergelijken.

Wanneer je de gasprijs per m3 vergelijkt, kijk je net als de prijs per kWh stroom vooral naar de leveringskosten. Dat zijn namelijk de energieprijzen die per energieleverancier verschillen. Let bij het vergelijken van de gasprijs ook op het soort tarief en de contractduur. Voor het vergelijken van de gasprijs per m3, kun je het beste uitgaan van je werkelijke verbruik. Weet je dat niet, reken dan met het gemiddelde gasverbruik van eenzelfde type woning. In onze berekenaar kun je in een paar eenvoudige stappen direct een goede schatting maken. Zo weet je of je nog goed zit. Appeltje eitje.

ontwikkeling-gasprijs

Ontwikkeling van de gasprijs.

De prijs van gas is continu in ontwikkeling. In 2017 was de gasprijs anders dan in 2016. Vraag en aanbod zijn van invloed op de prijs van gas. Ook nieuwe regelgevingen bepalen de prijs. Zo heeft de Nederlandse overheid de energiebelasting verhoogd als gevolg van afspraken uit het Energieakkoord. Energiedirect.nl houdt de ontwikkelingen van de gasprijs continu in de gaten. Zo bieden we ook in 2018 weer een scherpe prijs per m3 gas. Leuk weetje: de gasprijs gaat vaak gelijk omhoog en omlaag met de olieprijs. Dit komt omdat er vroeger bij het vinden van een nieuwe gasbel vaak ook nieuwe olie werd gevonden.

Gasprijs

Bereken de prijs voor gas eenvoudig bij energiedirect.nl.

Je hebt invloed op de prijs per m3 gas door te kiezen voor een leverancier met een lage gasprijs. Bij energiedirect.nl ontvang jij je stroom en gas standaard voor een scherp tarief. Bij een nieuw contract krijg je bij energiedirect.nl standaard groene stroom van 100% Europese Wind. En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu. In onze overzichtelijke berekenaar zie je in een paar simpele stappen direct wat je bij energiedirect.nl betaalt per m3 gas. Gewoon doen.

Liever een video? Klaas vat het nog even voor je samen.

Ook handig om te weten over de gasprijs.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de gasprijs per m3? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.