De gasprijs per m3
Zo zit dat.

De gasprijs bij Energiedirect.

Wat kost een kuub gas? Dat hangt af van je energiecontract. Daarin staan de energieprijzen. We denken met je mee en helpen je met het verlagen van je energiekosten. Met onze scherpe gasprijzen bieden we je altijd een aantrekkelijk aanbod. Zonder dat je er onnodig veel voor betaalt. Check direct ons aanbod en start met besparen.

De prijs van gas.

Gasaansluiting in je huis? Je gasverbruik wordt dan per m3 bijgehouden op een meter. Een m3 gas wordt ook wel een kuub gas genoemd. De prijs voor gas betaal je per m3. Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten. Zo bestaat de gasprijs uit leveringskosten, netbeheerkosten, energiebelastingen en toeslagen. De gasprijs per m3 wordt dus niet alleen bepaald door je energieleverancier, maar ook door de overheid en de netbeheerder. Ingewikkeld? Bij Energiedirect maken we het overzichtelijk voor je. In duidelijke taal zie jij precies hoe de gasprijs per m3 is opgebouwd.

Gasprijzen vergelijken.

Wanneer je de gasprijs per m3 vergelijkt, kijk je net als de prijs per kWh stroom vooral naar de leveringskosten. Dat zijn namelijk de energieprijzen die per energieleverancier verschillen. Let bij het vergelijken van energie ook op het soort tarief en de contractduur. Wil je de gasprijs per m3 vergelijken? Kijk dan naar je hoeveel gas je verbruikt hebt. Weet je dat niet, reken dan met het gemiddelde gasverbruik van een soortgelijke woning. In onze postcodecheck kun je een schatting laten maken. Da's handig. Zo weet je snel of je nog goed zit, of dat je voordeliger uit bent door over te stappen. Zo geregeld.

Bereken de gasprijs per m3 eenvoudig bij Energiedirect.

Je hebt invloed op de prijs per m3 gas. Kies daarom voor een leverancier met een relatief lage gasprijs. Wist je dat Energiedirect al sinds 2002 behoort tot goedkoopste energieleveranciers? Bij ons ontvang jij je stroom en gas standaard voor een scherpe prijs. Bij een nieuw contract krijg je bij Energiedirect standaard 100% groene windstroom. En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

  • Altijd een voordelige deal.
  • 100% groene stroom.
  • Direct online afsluitbaar.

Gasprijs: kies vast of variabel

Ook het type tarief wat je kiest, heeft invloed op de prijs van gas die je betaalt. Bij Energiedirect heb je de keuze uit verschillende soorten energiecontracten: vast of variabel. Een contract met vaste gasprijzen zorgt voor zekerheid. Je weet waar je aan toe bent. Bij een contract met variabele gasprijzen staan je tarieven niet vast. De gasprijzen stijgen of dalen met de energiemarkt mee.

Grip op je gaskosten.

 De energiemarkt en de gasprijzen zijn altijd in beweging. Dat heeft invloed op de gasprijzen die je betaalt. We snappen dat dit ingewikkeld is. Bij Energiedirect houden we het graag simpel. Met duidelijke uitleg over je rekening en de kosten. En een altijd en overal inzicht in je verbruik met onze slimme app. Simpel en snel.

 

Ontwikkeling van de gasprijs.

De prijs van gas is continu in ontwikkeling. Sinds de zomer van 2021 is de gasprijs zelfs historisch hoog. Dat komt doordat vraag en aanbod van invloed zijn op de m3 prijs van gas. Er spelen enkele grote economische factoren die zorgen voor een hoge vraag en een laag aanbod. En daardoor hogere energieprijzen. Azië vraagt om steeds meer gas en zij zijn bereid om hoge prijzen te betalen. Omdat de gaswinning in Groningen is afgeschaald, maakt dit ons afhankelijker van andere leveranciers. En de nieuwe gaspijplijn naar West-Europa vanuit Rusland is niet in gebruik. Al deze zaken zijn van invloed op de huidige energieprijzen. Energiedirect heeft hier geen invloed op, net als de andere energieleveranciers.

Liever een video over de gasprijs? Hebben we ook.

Ook handig om te weten over de gasprijs.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de gasprijs per m3? Dat kan.
Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

De gasprijs is opgebouwd uit verschillende kosten:

- Het leveringstarief
- Netbeheerkosten
- Overheidsheffingen
- Btw

Omdat iedereen bij ons zijn energiezaken eenvoudig online regelt, kunnen wij onze energieprijzen zo laag mogelijk houden. En daar profiteer jij dan weer van.

De gasprijs wordt niet alleen bepaald door je energieleverancier, maar ook door de overheid en de netbeheerder.

Lees hier alles over de energieprijs.