De prijs van een kuub gas.
Zo zit dat.

Stijgende gasprijs. Zo zit het.

Gas. We verwarmen er ons huis en ons douchewater mee en we koken er onze warme maaltijd op. Dat wil je dus goed geregeld hebben. Zonder dat je er onnodig veel voor betaalt. Sinds 2021 is de prijs voor een m3 gas flink gestegen. Van 1 januari tot en met 31 december 2023 betaal je een lagere prijs voor een basisverbruik stroom en gas. Dit komt door het prijsplafond. Het prijsplafond helpt je bij het verlagen van je energiekosten. Natuurlijk wil je weten wat dit voor jou betekent. Lees de informatie over de ontwikkelingen in de markt en ons advies.

De prijs van gas.

Gasaansluiting in je huis? Je gasverbruik wordt dan per m3 bijgehouden op een meter. Een m3 gas wordt ook wel een kuub gas genoemd. De prijs voor gas betaal je per m3. Deze prijs is opgebouwd uit verschillende kosten. Zo bestaat de gasprijs uit leveringskosten, netbeheerkosten, energiebelastingen en toeslagen. De gasprijs per m3 wordt dus niet alleen bepaald door je energieleverancier, maar ook door de overheid en de netbeheerder. Ingewikkeld? Bij energiedirect maken we het overzichtelijk voor je. In duidelijke taal zie jij precies hoe de gasprijs per m3 is opgebouwd.

Gasprijzen vergelijken.

Wanneer je de gasprijs per m3 vergelijkt, kijk je net als de prijs per kWh stroom vooral naar de leveringskosten. Dat zijn namelijk de energieprijzen die per energieleverancier verschillen. Let bij het vergelijken van energie ook op het soort tarief en de contractduur. Wil je de gasprijs per m3 goed vergelijken? Dan kun je het beste uitgaan van je werkelijke gasverbruik. Weet je dat niet, reken dan met het gemiddelde gasverbruik van eenzelfde type woning. In onze postcodecheck kun je een schatting laten maken door te klikken op 'verbruik inschatten'. Zo weet je snel of je nog goed zit, of dat je voordeliger uit bent door over te stappen. Appeltje eitje.

Ontwikkeling van de gasprijs.

De prijs van gas is continu in ontwikkeling. Sinds de zomer van 2021 is de gasprijs zelfs historisch hoog. Dat komt doordat vraag en aanbod van invloed zijn op de m3 prijs van gas. Er spelen enkele grote economische factoren die zorgen voor een hoge vraag en een laag aanbod. En daardoor hogere energietarieven. Azië vraagt om steeds meer gas en zij zijn bereid om hoge prijzen te betalen. Omdat de gaswinning in Groningen is afgeschaald, maakt dit ons afhankelijker van andere leveranciers. En de nieuwe gaspijplijn naar West-Europa vanuit Rusland is niet in gebruik. Al deze zaken zijn van invloed op de huidige energieprijzen. Energiedirect heeft hier geen invloed op, net als de andere energieleveranciers.

Bereken de gasprijs per m3 eenvoudig bij energiedirect.

Je hebt invloed op de prijs per m3 gas door te kiezen voor een leverancier met een relatief lage gasprijs. Wist je dat energiedirect al sinds 2002 behoort tot goedkoopste energieleveranciers? Bij ons ontvang jij je stroom en gas standaard voor een scherpe prijs. Bij een nieuw contract krijg je bij energiedirect standaard 100% groene windstroom. En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

  • Altijd een scherpe stroom- en gasprijs. Voor nieuwe én trouwe klanten.
  • 100% Groene stroom zonder extra kosten.
  • Wij regelen de overstap!

Liever een video over de gasprijs? Hebben we ook.

Ook handig om te weten over de gasprijs.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de gasprijs per m3? Dat kan.
Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.