Gas als energiebron.
Zo zit dat.

Gas. De allround energiebron voor in huis.

Wat is gas? Wat kost gas? Waar wordt gas voor gebruikt? En hoe kun je gas besparen? Energiedirect heeft alle antwoorden. En met onze tips en slimme oplossingen breng je jouw gasverbruik direct omlaag.

Wat is gas?

Gas is een fossiele brandstof die op sommige plaatsen in de bodem van de aarde zit. Het is ontstaan door extreme druk en hoge temperaturen. In Nederland gebruiken elektriciteitscentrales gas als energiebron. Wij gebruiken het in huis voor verwarming, om mee te koken en voor warm water. Ons gas komt vooral uit Groningen, de Noordzee en Scandinavië. Een klein deel komt uit Rusland.

Wat kost gas?

De gemiddelde kosten voor gas verschillen per huishouden. Het is afhankelijk van hoeveel gas je verbruikt. Je gasverbruik wordt per m3 bijgehouden op je gasmeter. Een m3 gas wordt ook wel een kuub gas genoemd. De prijs voor gas betaal je daarom per m3. Die prijs verandert jaarlijks en is opgebouwd uit verschillende kosten. Zo bestaat de gasprijs uit leveringskosten, netbeheerkosten, energiebelastingen en toeslagen.

De gasprijs is in beweging.

De prijs van gas is voortdurend in ontwikkeling. De gasprijs verandert continu. Hoe dat komt? Vraag en aanbod zijn van invloed op de prijs van gas. Ook nieuwe regelgeving bepaalt de prijs. In 2021 heeft er een verschuiving plaatsgevonden van energiebelasting. De belasting op stroom is gedaald en de belasting op gas is gestegen. De overheid doet dit om besparing op gas te stimuleren. Energiedirect houdt de ontwikkeling van de gasprijs goed in de gaten. Zo kunnen we je ook komende jaren weer een scherpe gasprijs bieden.

Gasprijs vergelijken.

Wil je de gasprijs per m3 vergelijken? Slim. Want je kunt besparen op wat je per maand betaalt als je een gunstig tarief voor gas betaalt. Wist je dat energiedirect een van de goedkoopste energieleveranciers is? Bij ons profiteer je altijd van goedkoop gas en stroom. Dat scheelt je een hoop euro per jaar. Kun jij weer leuke dingen van doen.

Goedkoop gas bij energiedirect.

Op zoek naar de goedkoopste stroom en gas? Bij energiedirect zit je goed.

Bereken je voordeel in 3 simpele stappen.

Wil je de kosten voor gas en licht berekenen? Met onze Energiecheck zie je in een paar simpele stappen de kosten voor gas. Vul je gemiddelde gasverbruik per jaar in. Of laat het m3 per jaar inschatten door ons. In een paar klikken zie je hoeveel je per jaar kunt besparen. En we verklappen het vast: bij ons ben je niet alleen aan het juiste adres voor goedkope stroom, we kunnen je ook van dienst zijn met goedkoop gas.

Slim gas besparen? Wat dacht je van isoleren.

Minder lang douchen. De verwarming een graad lager. Kleine veranderingen kunnen je gasverbruik al flink naar beneden brengen. Wil je nog slimmer besparen op je gasverbruik? Denk dan eens aan isolatie.

Spouwmuurisolatie: dé manier om gas te besparen.

Met spouwmuurisolatie houd je de warmte van je gaskachel of gasboiler in huis beter vast. Afhankelijk van je type woning kun je flink besparen met spouwmuurisolatie. Woon je in een rijtjeshuis dan bespaar je al snel 320 m3 gas per jaar. Bij een vrijstaande woning is dit zelfs 1300m3. Je verdient je investering gemiddeld al in 4 jaar terug. Klanten van energiedirect hoeven daarvoor de deur niet eens uit. Als klant vraag je eenvoudig een offerte voor spouwmuurisolatie aan via onze website. Makkelijker kan niet!

De toekomst van gas.

In Nederland is veel te doen rondom gas als energiebron. Vooral vanwege de aardbevingen die ontstaan bij de winning in Groningen. Je vraagt je misschien af of gas nog wel toekomst heeft? Het zal nog wel even duren voordat de gaskraan definitief dicht gaat. Want alternatieven zijn meestal duurder. En gas is relatief schoon. Toch loont het om slim om te gaan met je gasverbruik en te investeren in duurzame energie. Door alternatieve, groene energieoplossingen zal gas in de toekomst steeds minder als energiebron gebruikt worden. Goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Ook handig om te weten over gas.

Nog vragen of op zoek naar meer info over gas? Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

In Nederland wordt gas gebruikt als energiebron voor elektriciteitscentrales. En we gebruiken het in huis voor verwarming, om mee te koken en om water uit de kraan mee te verwarmen.
Ons gas komt vooral uit Groningen (Slochteren), de Noordzee en Scandinavië. Een klein deel komt uit Rusland.