Een vast energiecontract.
Snel geregeld.

Check je beste deal.

Waar woon je?

Hoeveel verbruik je?
kWh
m3

Een vast energiecontract afsluiten. Zo gepiept.

Op zoek naar een vast energiecontract met voordelige tarieven? Dat snappen we. Met een vast energiecontract bij energiedirect zit je goed. Je tarieven staan vast voor de periode die je kiest. Da's fijn. Ook ben je met je een vast energiecontract zo min mogelijk met je energiezaken bezig. Je weet wat je betaalt en waar je aan toe bent. Benieuwd naar de beste energiedeal voor jou? Lees alles wat je moet weten over het afsluiten van een energiecontract

Klantreviews.
8.2
2624 onafhankelijke beoordelingen via Klantenvertellen.nl
90% beveelt energiedirect aan

Soorten energiecontracten.

We maken het je graag gemakkelijk met onze stroom en gas contracten. Wil je zekerheid met vaste tarieven? Dan is een vast energiecontract iets voor jou. Je weet met een vast tarief waar je aan toe bent. Da's fijn. Wil je liever maandelijks kunnen overstappen? Dan is een variabel contract een goede optie. Zo zit je niet vast aan een looptijd. Bekijk ons aanbod en check je energiedeal.

Een vast energiecontract afsluiten doe je zo.

Overtuigd van het aanbod? Sluit dan je energiecontract online af. Na je aanmelding voor een vast energiecontract gaan we voor je aan de slag. Hieronder zie je stap voor stap wat we voor je gaan doen en wanneer. Je ontvangt binnen 24 uur een e-mail van ons met een bevestiging van je aanmelding. Je hebt 14 dagen bedenktijd bij het afsluiten van je energiecontract. 

  • Meld je aan bij Energiedirect. Je ontvangt een bevestiging per e-mail van ons. 

  • We zeggen je contract bij je huidige leverancier voor je op. Dit hoef je niet zelf te doen.

  • Vlak voor de startdatum vragen we je om je meterstanden. Heb je een slimme meter, dan hoef je niets te doen. 

  • We starten met de levering van onze voordelige energie. 12 maanden na de startdatum krijg je de jaarrekening.

  • Regel je energiezaken zo vanuit je broekzak met onze Regelneef app. De Regelneef app geeft je dagelijks inzicht in je verbruik. 

Wanneer kiezen voor een vast energiecontract.

Twijfel je tussen een vast energiecontract met vaste tarieven of een variabel contract met variabele tarieven? We begrijpen dat dit een lastig keuze kan zijn. We maken de keuze graag makkelijker voor je. Beide energiecontracten hebben voordelen. Met een vast energiecontract ben je zo min mogelijk met je energiezaken bezig. Je hebt de zekerheid van een vast én voordelig tarief per maand. Met een variabel contract zit je nergens aan vast en heb je de vrijheid om maandelijks op te zeggen. De keuze is aan jou.

Handig om te weten over een vast energiecontract.

Heb je nog vragen, of op zoek naar meer informatie over onze contracten voor stroom en gas? Hier vind je antwoorden waarmee we onze klanten vaak helpen.

Natuurlijk wil jij niet te veel tijd kwijt zijn aan je energiezaken. Maar je wil wél een scherp aanbod voor stroom en gas. Kies dan voor de zekerheid van een vast energiecontract. Het grootste voordeel van een vast contract is dat je tijdens de contractduur geen omkijken hebt naar je energie. Je weet waar je aan toe bent en wat je betaalt. Wel zo makkelijk.

Dit hangt af van je type energiecontract. Doe de postcodecheck om te zien welk aanbod we voor jou hebben. 

Bij je aanmelding als nieuwe klant ontvang je een e-mail. Hierin staat de datum waarop je contract start.

Ja, dat kan! Ligt de startdatum verder dan 2 dagen in de toekomst? Dan pas je de startdatum eenvoudig zelf aan in Mijn energiedirect. Neem contact met ons op als de levering binnen 2 dagen start. Dan helpen we je om dit snel te regelen.

Pas de startdatum van mijn contract aan

Soms verander je van gedachten. Daarom kun je bij ons je contract altijd annuleren binnen de bedenktijd van 14 dagen. Lees hier hoe het annuleren van je energiecontract werkt. Heb je vóór je annulering al wel energie van ons verbruikt? Dan betaal je alleen voor de geleverde energie.

Contract annuleren

Online klantenservice.

Chat met ons.

Onze klantenservice is volledig digitaal. Stel je vraag in onze chatbot. Supersnel antwoord en altijd bereikbaar. Handig!