Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Variabele tarieven bewegen mee met de markt.

Wanneer een variabel contract?

Je krijgt een variabel contract als de contractduur van je vaste contract voorbij is. Dat gebeurt automatisch. Je krijgt hier van ons tijdig een mail over. Hierin staan ook je nieuwe variabele tarieven. Deze betaal je vanaf begindatum van je variabele contract. Een variabel contract is maandelijks opzegbaar.
 

Andere tarieven: check of je nog goed zit.

Je nieuwe variabele tarieven zijn anders dan de tarieven die je gewend bent. Wat dit voor jou betekent, check je heel makkelijk zelf. Vanaf de start van je variabele contract staan je nieuwe tarieven in Mijn energiedirect.nl. Check vanaf dan in Mijn energiedirect.nl of de Regelneef app of je termijnbedrag nog past bij je verbruik. En pas dit bedrag zo nodig aan. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kan ik een variabel contract opzeggen?

Het voordeel van een variabel contract is dat je het maandelijks op kunt zeggen. Dat gebeurt automatisch als je een nieuw vast contract bij ons afsluit of als je overstapt.
Groene stroom en gas van energiedirect.nl

Vast of variabel contract? Wat is nu slim?

Bij een contract met variabele tarieven kun je iedere moment overstappen op een vast contract. Dat is slim als je huidige variabele tarieven hoger zijn dan de tarieven voor een nieuw, vast contract. Liggen je huidige variabele tarieven lager dan wat je betaalt bij een vast contract? Dan kun je beter niets doen en afwachten tot de tarieven dalen. Omdat je een variabel contract heb kun je ieder gewenst moment verlengen als dat voordelig voor je is.

Stijgende energieprijzen uitgelegd.

De energieprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen. Natuurlijk wil je weten wat dit voor jou betekent. Wat is slim om te doen? We leggen het je graag uit en helpen je bij het maken van een keuze. Lees hier alles over de stijgende energieprijzen en ons advies voor jou.
 

Wat kun je zelf doen om grip op je energiekosten te houden?

Met de stijgende prijzen is het slim om je verbruik goed in de gaten te houden en bewust met je energie om te gaan. De verwarming een graadje lager of iets minder lang douchen kan al verschil maken op je energierekening. Bekijk hier onze bespaartips.