Je zonnepanelen installeren.

Zo doen we dat!

Doe de Dakcheck

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

Onderdeel van Goedzitters.

Op de hoogte blijven van onze kortingsdeals?

Het installeren van zonnepanelen.

Zonnepanelen installeren, dat wil je snel en goed geregeld hebben. Bij energiedirect.nl worden je panelen in 1 dag geleverd én geïnstalleerd. Zonder extra kosten! Het aansluiten van je zonnepanelen is echt werk voor een erkende specialist. Daarom neemt onze partner Volta Solar of EnergieWonen het proces na de aanvraag van je offerte van ons over.

Professionele installatie.

We gaan bij energiedirect.nl dus niet zelf je dak op. Volta Solar en EnergieWonen zijn expert op het gebied van installatie en onderhoud. En daarom kun je rekenen op deskundige installatie van je zonnepanelen. Zonder extra kosten. En in slechts 1 dag!

Over onze partners.

Volta Solar ontwerpt, levert en installeert al meer dan 10 jaar zonne-energie installaties in Nederland en België. Ze zijn specialist in zonnepanelen, zonneboilers en energiebesparende producten. EnergieWonen levert en installeert zonnepaneelsystemen door heel Nederland. Niet zo gek dus dat wij samenwerken met deze betrouwbare partners. Ze zijn namelijk ook gecertificeerd 'Zonnekeur Installateur'. Dit is het Nederlandse keurmerk voor betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie. Voor de plaatsing van je zonnepanelen ben je dus in goede handen. Goed geregeld.

Het legplan van je zonnepanelen.

Jij wil natuurlijk dat je zonnepanelen zo worden geïnstalleerd dat ze zorgen voor zo veel mogelijk stroom. Er zijn een aantal belangrijke factoren waar Volta Solar en EnergieWonen rekening mee houden tijdens het plaatsen van je zonnepanelen.

Schaduwen en hellingshoek.

Schoorstenen, dakkapellen, lantaarnpalen, bomen en vogelpoep: ze kunnen allemaal voor schaduw zorgen op jouw zonnepanelen. En dit heeft dan weer effect op het rendement van je paneeltjes. De experts van Volta Solar en Zon7 bepalen met een legplan waar jouw panelen de meeste zon pakken. Vaak wordt er 1 meter aangehouden tussen de schaduw en het zonnepaneel. Ook de hellingshoek is van belang bij het aansluiten van je zonnepanelen. Bij een schuin dak is dit niet aan te passen. Bij een plat dak wordt meestal 10 graden aangehouden.

Afstand zonnepanelen en dak.

Voor het berekenen van de afstand tussen de panelen houdt de installatiemonteur voor het installeren van je zonnepanelen rekening met de hellingshoek, de grootte van de zonnepanelen en de breedtegraad. Ook is voor de plaatsing de afstand tussen de dakrand en de zonnepanelen belangrijk. De nok van het dak vangt de meeste wind op. Sterke wind zorgt voor schade aan de zonnepanelen. Dat wil je niet. Daarom is het belangrijk om bij de installatie ruimte over te houden tussen de panelen en de rand. Zeker bij een plat dak. De hoogte van het paneel is daarbij de afstand die vaak wordt aangehouden. Bij een schuin dak is 30 tot 40 cm van de rand en 50 cm van de nok van het dak altijd genoeg.

Zonnepanelen plaatsen.

Zonnepanelen richting het zuiden leveren je de meeste energie op. Kan dit niet? Dan zorgt de monteur voor het plaatsen richting het zuidwesten of zuidoosten. Hierdoor wordt er maar ongeveer 5% minder energie opgewekt. Bij energiedirect.nl worden zonnepanelen standaard geleverd met een omvormer en power optimizers. Zo wordt het rendement per zonnepaneel nog groter. Na het bepalen van de ideale opstelling begint de afronding van de installatie. De monteur bevestigt de zonnepanelen op jouw dak. En dan kan het opwekken van je eigen zonne-energie beginnen. Besparen maar!

Hoe gaat de installatie van zonnepanelen in z'n werk?

Heb je ja gezegd op zonnepanelen bij energiedirect.nl? Gefeliciteerd! Onze partner Volta Solar of EnergieWonen regelt de complete installatie van je zonnepanelen. Je hoeft je zonnepanelen dus niet zelf te plaatsen. Wel zo makkelijk!

Dak checken.

Een expert van Volta Solar of EnergieWonen checkt op afstand je dak en maakt een legplan.

Afspraak maken.

Nadat je dak is goedgekeurd plannen we een datum voor het installeren.

Installeren

De monteur komt op de afgesproken dag met jouw zonnepanelen en plaatst ze op je dak. Ook installeert de monteur de omvormer.

Opleverdocument tekenen.

Na installatie onderteken je het opleverdocument en krijg je de handleiding voor de omvormer.

Aanmelden bij netbeheerder.

Klant van energiedirect.nl en zonnepanelen via ons gekocht? Dan regelt Volta Solar of EnergieWonen dit voor je!

Goed voorbereid op de installatie van je zonnepanelen.

Handig om voorbereid te zijn als de monteur de zonnepanelen gaat aansluiten. Waar moet je op letten:

  • Tijdens de installatie wordt een omvormer opgehangen en werkt de monteur in je meterkast. Check even of de monteur makkelijk bij de meterkast kan komen.
  • Zijn je dakpannen al wat ouder? Dan kunnen ze misschien breken. Zorg dat je wat reserve dakpannen op voorraad hebt.
  • De monteur neemt een opleverdocument mee. Hiermee geef je nogmaals akkoord op de complete installatie. Zorg dat er iemand met tekenbevoegdheid aanwezig is.

Nog geen installatie van zonnepanelen in het vooruitzicht?

Ook handig om te weten over de installatie van zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over het aansluiten van zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Extra voordeel speciaal voor klanten.