Je zonnepanelen installeren.
Zo doen we dat!

Doe de Dakcheck.

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

sticker korting

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

Het installeren van zonnepanelen.

Zonnepanelen installeren, dat wil je snel en goed geregeld hebben. Bij energiedirect worden je panelen op 1 dag geleverd én geïnstalleerd. Zonder extra kosten! Het aansluiten van je zonnepanelen is echt werk voor een erkende specialist. Daarom neemt onze servicepartner het proces na de aanvraag van je offerte van ons over. Én.. Als klant krijg je bovenop onze scherpe prijs nog meer voordeel. € 250 euro korting. De meeste zonnepanelen installeren we al binnen 8 weken. Dat is lekker.

installatie

Professionele installatie.

We gaan bij energiedirect dus niet zelf je dak op. Onze servicepartner is expert op het gebied van installatie en onderhoud. En daarom kun je rekenen op deskundige installatie van je zonnepanelen. Zonder extra kosten. En in slechts 1 dag!

Over onze partners.

Energiedirect werkt al jaren samen met servicepartners. Deze partners zijn specialist in zonnepanelen, zonneboilers en energiebesparende producten. Niet zo gek dus dat wij samenwerken met deze betrouwbare partners. Ze zijn namelijk ook gecertificeerd 'Zonnekeur Installateur'. Dit is het Nederlandse keurmerk voor betrouwbare producten en installateurs op het gebied van zonne-energie. Voor de plaatsing van je zonnepanelen ben je dus in goede handen. Goed geregeld!

Het legplan van je zonnepanelen.

Je zonnepanelen moeten zoveel mogelijk stroom opbrengen. Tijdens de installatie houden onze zonnespecialisten rekening met een aantal belangrijke factoren.

duurzaam huis

Schaduwen en hellingshoek.

Schoorstenen, dakkapellen, lantaarnpalen, bomen en vogelpoep. Ze kunnen allemaal voor schaduw zorgen op je zonnepanelen. En dit heeft dan weer effect op het rendement van je zonnepanelen. Onze installateur bepaalt met een legplan waar je panelen de meeste zon zullen pakken. Tussen het zonnepaneel en de schaduw wordt meestal 1 meter aangehouden. Ook de hellingshoek is van belang bij het aansluiten van je zonnepanelen. Bij een schuin dak is dit al bepaald. Bij een plat dak wordt meestal 10 graden aangehouden.

zonnepanelen

Afstand zonnepanelen en dak.

Met de hellingshoek, de grootte van de zonnepanelen en de breedtegraad bereken je de afstand tussen de panelen. De afstand tussen de dakrand en de zonnepanelen is ook belangrijk voor de plaatsing. De nok van het dak vangt de meeste wind op. Sterke wind zorgt voor schade aan de zonnepanelen. Dat wil je niet, en daarom houden we bij de installatie ruimte over tussen de panelen en de rand. Zeker bij een plat dak. Bij een schuin dak is 30 tot 40 cm van de rand, en 50 cm van de nok van het dak altijd genoeg.

installatie

Zonnepanelen plaatsen.

Zonnepanelen richting het zuiden leveren je de meeste energie op. Kan dit niet? Dan plaatst de installateur de zonnepanelen richting het zuidwesten of zuidoosten. Hierdoor wordt er maar ongeveer 5% minder energie opgewekt. Bij energiedirect worden zonnepanelen standaard geleverd met een omvormer en power optimizers. Zo wordt het rendement per zonnepaneel nog groter. Na het bepalen van de ideale opstelling begint de afronding van de installatie. De monteur bevestigt de zonnepanelen op je dak. Het opwekken van je eigen zonne-energie kan beginnen. Besparen maar!

Hoe gaat de installatie van zonnepanelen in z'n werk?

Heb je ja gezegd op zonnepanelen bij energiedirect? Gefeliciteerd! Onze partner EnergieWonen regelt de complete installatie van je zonnepanelen. Je hoeft je zonnepanelen dus niet zelf te plaatsen. Wel zo makkelijk!

  • Dak checken. Een expert van EnergieWonen checkt op afstand je dak en maakt een legplan.
  • Afspraak maken. Nadat je dak is goedgekeurd plannen we een datum voor het installeren.
  • Installeren. De monteur komt op de afgesproken dag en plaatst de panelen op je dak. Ook installeert de monteur de omvormer.
  • Opleverdocument tekenen. Na installatie onderteken je het opleverdocument en krijg je de handleiding voor de omvormer.
  • Aanmelden bij netbeheerder. Klant van energiedirect en zonnepanelen via ons gekocht? Dan regelt EnergieWonen dit voor je.
duimen

Goed voorbereid op de installatie van je zonnepanelen.

Handig om voorbereid te zijn als de monteur de zonnepanelen gaat aansluiten. Waar moet je op letten:

  • De monteur hangt de omvormer op in je meterkast. Check even of de monteur makkelijk bij de meterkast kan komen.
  • Zijn je dakpannen al wat ouder? Dan kunnen ze breken. Zorg dat je wat reserve dakpannen op voorraad hebt.
  • De monteur neemt een opleverdocument mee. Zorg dat er iemand met tekenbevoegdheid aanwezig is.

Nog geen installatie van zonnepanelen in het vooruitzicht?

Ook handig om te weten over de installatie van zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over het aansluiten van zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Bij ons betaal je niet apart voor installatie en montage van je zonnepanelen. De totaalprijs die je op je offerte ziet is dus inclusief het installeren en monteren. En we laten het installeren graag over aan een specialist van onze servicepartner EnergieWonen. De expert op het gebied van installatie en onderhoud. Je kunt dus rekenen op deskundige installatie zonder extra kosten. In slechts 1 dag!

De installatie van je zonnepanelen is echt werk voor de specialist. We gaan van energiedirect.nl niet zelf je dak op. Onze servicepartner Volta Solar of EnergieWonen regelt de complete installatie van je zonnepanelen.

Je zonnepanelen worden in 1 dag geleverd én geïnstalleerd. Zo geniet jij lekker snel van je zonnepanelen.

Een zonnepaneel wekt gelijkstroom op, terwijl ons elektriciteitsnet met wisselstroom werkt. Om de opgewekte gelijkstroom van je zonnepaneel te kunnen gebruiken in je huis en om terug te leveren naar het elektriciteitsnet moet die stroom eerst omgezet worden naar wisselstroom. Dat omzetten doet een omvormer.

Nee. We werken alleen met 'netgekoppelde systemen'. Dat wil zeggen dat de opgewekte stroom wordt omgezet naar 230V-wisselstroom. Als je meer stroom opwekt dan nodig, lever je die (tegen vergoeding) terug aan het net.

Ja, dat kan. Als je panelen eenmaal op je dak liggen, krijg je gegevens toegestuurd om in te loggen op de service-portal. Via de portal kun je dagelijks de opbrengst van je panelen checken via je computer of via de mobiele app.

De waarde van je woning is onder andere afhankelijk van de hoogte van het energielabel van je woning. Hoe energiezuiniger je woning is, des te hoger (beter) je energielabel wordt. Zonnepanelen maken je huis energiezuiniger. Uit onderzoek blijkt dat de woningwaarde daardoor zelfs met zo’n € 5000 stijgt.

goedzitters

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen. Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Waar wacht je nog op?