Omvormer en optimizers.
Echt belangrijk.

Wat is een omvormer?

Omvormer en optimizers: daar hoor je veel over als je je oriënteert op zonnepanelen. Logisch, want het zijn belangrijke onderdelen voor je zonnepanelen installatie. Je hebt dus een omvormer nodig om zonne-energie om te zetten in stroom. Maar wat is een omvormer precies en hoe werkt het? En wat is de prijs van een omvormer?

Hoe werkt een omvormer?

Zonnepanelen zonder omvormer zijn als een labrador om je huis te bewaken. Leuk, maar je hebt er niets aan. Want zo’n omvormer is nodig om de energie van de zon om te zetten in stroom waar je apparaten wat mee kunnen. De omvormer zet stroom die van de zonnepanelen komt (gelijkstroom) om in stroom die je apparaten gebruiken (wisselstroom). Vaak hangt de omvormer in de buurt van de meterkast.

Wat is de prijs van een omvormer?

Bij energiedirect houden we graag makkelijk. Daarom ontvang je bij je zonnepanelen standaard een SolarEdge omvormer. Zo hoef jij je niet druk te maken over de prijs van de omvormer. Wil je dat wel? Doe Dakcheck en je ziet gespecificeerd alle kosten en opbrengsten op een rijtje. Dus ook de prijs van de omvormer. Handig!

Wat heeft de omvormer met rendement te maken?

Voor een goede opbrengst van je zonnepanelen is de omvormer een essentieel onderdeel van je zonnepanelen installatie. Deze moet de hoeveelheid stroom aankunnen die jouw zonnepanelen leveren. Een nieuwe omvormer is prijzig en daarom wil je er een met lange levensduur. De zonnepanelen expert van Volta Solar zorgt dat jij het juiste type SolarEdge omvormer krijgt. Geen moeilijk gedoe dus! Wél een optimaal rendement uit je zonnepanelen.

Topkwaliteit SolarEdge omvormer.

De SolarEdge omvormer geeft, vergeleken met standaard omvormers, meer inzicht, meer opbrengst en hij is veiliger. Ook niet onbelangrijk: hij is opgebouwd uit componenten van hoge kwaliteit. Daardoor gaat ie lang mee. En dat garanderen we met een standaard garantie van 12 jaar. Bam!

Wat zijn power optimizers?

Ligt één van je panelen in de schaduw of zit er bijvoorbeeld vogelpoep op? Dan kan dit ene paneel een nadelige invloed hebben op alle panelen. En dus ook op je rendement. Met power optimizers dus niet!

werking omvormer

Zo werkt een power optimizer.

Een power optimizer is een elektronische chip die de energieopbrengst van elk afzonderlijk zonnepaneel maximaal vergroot. De optimizers worden per zonnepaneel aangesloten tussen de bekabeling van  je panelen. En deze worden weer aangesloten op de centrale SolarEdge omvormer.

stekker

Nog meer rendement uit je zonnepanelen met optimizers.

Door dit slimme systeem werken je zonnepanelen los van elkaar. Met optimizers heeft die ene schaduw op jouw dak dus geen directe gevolgen voor de opbrengst van al je zonnepanelen. En zo zorgen deze kleine rakkers voor nog meer groene stroom!

De voordelen van zonnepanelen bij energiedirect. Exclusief voor klanten.

Bij energiedirect laten we je graag stralen. Daarom houden we het simpel en snel, met twee soorten zonnepanelen, een duidelijke uitleg en transparante kosten. En we werken nauw samen met zonnepanelen-experts Volta Solar en EnergieWonen. Zo ben jij verzekerd van een optimale installatie!

  • Topkwaliteit zonnepanelen voor een scherpe prijs.
  • Standaard met SolarEdge omvormer.
  • Én met power-optimizers voor nog meer rendement.
  • Levering en installatie van je zonnepanelen in 1 dag. 

Ook handig om te weten over omvormers en optimizers.

Nog vragen of op zoek naar meer info over omvormers en power optimizers? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

goedzitters

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen. Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Waar wacht je nog op?