De opbrengst van zonnepanelen.
Zonnig vooruitzicht.

Doe de Dakcheck.

Ontdek binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen.

sticker korting

Wat is je postcode en huisnummer?

kWh

De opbrengst van je zonnepanelen.

De opbrengst van je zonnepanelen. Dat is waar het allemaal om draait, toch? Wat je zonnepanelen exact opbrengen is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals het soort zonnepanelen, de schaduwen die op je dak vallen en de hoeveelheid licht. Hoe meer licht, hoe meer opbrengst. Zo simpel is het.

opbrengst

De opbrengst per maand.

Zonnepanelen wekken ook stroom op als het bewolkt is. In het voorjaar en zomer is de opbrengst van je zonnepanelen wel hoger. Dat komt doordat de dagen langer zijn en er gemiddeld meer zon is.

Anders dan dat je misschien zou denken: zonnepanelen hebben geen hogere opbrengst op hele warme dagen. Dat is omdat de elektrische geleiding in de zonnecellen beter is bij lagere temperaturen. Bij koud weer presteren ze dus als een zonnetje! 

Gemiddeld is de dagelijks opbrengst van zonnepanelen het hoogst in de maanden mei, juni en juli. Het voorjaar is dus een goed moment om zonnepanelen te kopen. Zo pik je nog lekker de optimale opbrengst in de zonnige maanden mee.

Het rendement van zonnepanelen.

Rendement is iets anders dan opbrengst. Bij rendement van zonnepanelen gaat het om hoeveel zonlicht er omgezet kan worden in energie. Of wat je zonnepanelen financieel opleveren.

Hoog rendement zonnepanelen.

Wat het rendement van je zonnepanelen is? Dat is nog niet zo'n makkelijke vraag. Het hangt namelijk af van een behoorlijk aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel, de weersomstandigheden, de hellingshoek, schaduwen, de leeftijd van je zonnepanelen en of er vuil op ligt. Best ingewikkeld. Wij maken het je liever makkelijk.

Haal alles uit je zonnepanelen.

Schaduwen van objecten en de afstand tussen de panelen zijn factoren die de opbrengst beïnvloeden. Hier hoef jij je gelukkig niet druk om te maken. Het legplan en de installatie zelf worden tot in de puntjes verzorgd door onze servicepartner Volta Solar of EnergieWonen. In 1 dag geleverd en geïnstalleerd. Lekker snel!

Lekker lang genieten van de opbrengst van je zonnepanelen.

Omdat je van de opbrengst van je zonnepanelen lang wilt genieten, krijg je bij energiedirect standaard 15 jaar garantie op de zonnepanelen. Dit verschilt per paneel en loopt bij sommige panelen zelfs op tot 25 jaar. En dat is mooi, want de terugverdientijd van zonnepanelen wordt steeds korter.

Vaak heb je de investering van je zonnepanelen al in zo'n 8 jaar terugverdiend. Zo profiteer je nog jarenlang van gratis zelf opgewekte groene stroom. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is je zonnepanelen zo nu en dan schoonmaken. Want schone panelen hebben de beste opbrengst. Appeltje eitje!

spaarvarken

De opbrengst van zonnepanelen berekenen.

De opbrengst per zonnepaneel hangt samen met het vermogen in Wattpiek (Wp). Wp is de hoeveelheid vermogen in Watt die het paneel onder ideale omstandigheden levert. Er is een formule waarmee je de zonnepanelen opbrengst in kWh berekent. Je vermenigvuldigt het Wp dan met een factor 0,88. Deze factor is een gemiddelde waarde.

Voor onze panelen mag je met een factor van 0,95 rekenen. Dat is omdat onze panelen standaard worden geleverd met een omvormer en optimizers. En daarmee is de opbrengst van je zonnepanelen nog hoger! Onze zonnepanelen leveren onder de juiste omstandigheden dus een opbrengst van: 370 x 0,95 = 351,5 kWh. Benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen op je dak?

Ook handig om te weten over de opbrengst van zonnepanelen.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de opbrengst of het rendement van zonnepanelen? Hieronder vind je antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

goedzitters

Zonnepanelen maakt onderdeel uit van ons Goedzitters programma.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen. Met onze Goedzitters korting zit je als klant van energiedirect nóg beter. Waar wacht je nog op?