Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

De opbrengst van je zonnepanelen hangt af van het soort zonnepanelen. Wij hebben er twee: de ZonGoed en de ZonBeter. De opbrengst berekenen voor zonnepanelen op jouw dak? Doe de Dakcheck!

De opbrengst van je zonnepanelen.

opbrengst zonnepanelen schema

De opbrengst van zonnepanelen per maand.

Zonnepanelen wekken ook stroom op als het bewolkt is. In het voorjaar en zomer is de opbrengst van je zonnepanelen wel hoger. Dat komt omdat de dagen langer zijn en er gemiddeld meer zon is. Anders dan dat je misschien zou denken: zonnepanelen hebben geen hogere opbrengst op hele warme dagen. Dat is omdat de elektrische geleiding in de zonnecellen beter is bij lagere temperaturen. Bij koud weer presteren ze dus als een zonnetje! 

Gemiddeld is de dagelijks opbrengst van zonnepanelen het hoogst in de maanden mei, juni en juli. Het voorjaar is dus een goed moment om zonnepanelen te kopen. Zo pik je nog lekker de optimale opbrengst in de zonnige maanden mee.

Het rendement van zonnepanelen

Hoog rendement zonnepanelen. 

Wat het rendement van je zonnepanelen is? Dat is nog niet zo'n makkelijke vraag. Het hangt namelijk af van een behoorlijk aantal factoren, zoals het soort zonnepaneel, de weersomstandigheden, de hellingshoek, schaduwen, de leeftijd van je zonnepanelen en of er vuil op ligt. Best ingewikkeld. Wij maken het je liever makkelijk. 

Haal alles uit je zonnepanelen.

Schaduwen van andere objecten en de afstand tussen de panelen zijn dus factoren die de opbrengst beïnvloeden. Hier hoef jij je gelukkig niet druk om te maken. Het legplan en de installatie zelf worden tot in de puntjes verzorgd door onze servicepartner Volta Solar of Zon7. In 1 dag geleverd en geïnstalleerd. Lekker snel!

weer factoren zonnepanelen

Lekker lang genieten van de opbrengst van je zonnepanelen.

Omdat je van de opbrengst van je zonnepanelen lang wilt genieten, krijg je bij energiedirect.nl standaard 15 jaar garantie op de ZonGoed panelen en 25 jaar garantie op de ZonBeter panelen. En we garanderen dat je ZonGoed panelen na 25 jaar nog 83,1% van het oorspronkelijke vermogen hebben, voor de ZonBeter panelen is dit maar liefst 92%. En dat is mooi, want de terugverdientijd van zonnepanelen is meestal veel korter.

Vaak heb je de investering van je zonnepanelen al in zo'n 6-8 jaar terugverdiend. Zo profiteer je nog jarenlang van gratis zelf opgewekte groene stroom. Het enige wat je nog zelf hoeft te doen is je zonnepanelen zo nu en dan schoonmaken. Want schone panelen hebben de beste opbrengst. Appeltje eitje!

De opbrengst van zonnepanelen berekenen.

De opbrengst per zonnepaneel hangt samen met het vermogen in Wattpiek (Wp). Wp is de hoeveelheid vermogen in Watt die het paneel onder ideale omstandigheden levert. Er is een formule waarmee je de zonnepanelen opbrengst in kWh berekent. Je vermenigvuldigt het Wp dan met een factor 0,88. Deze factor is een gemiddelde waarde.

Voor onze ZonGoed en ZonBeter panelen mag je met een factor van 0,95 rekenen. Dat is omdat onze panelen standaard worden geleverd met een omvormer en optimizers. En daarmee is de opbrengst van je zonnepanelen nog hoger! 1 ZonBeter zonnepaneel levert onder de juiste omstandigheden dus een opbrengst van: 370 x 0,95 = 351,5 kWh. Benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen op jouw dak?

besparen met zonnepanelen

Liever een video? Klaas vat het nog even voor je samen.

Ook handig om te weten over de opbrengst van zonnepanelen.