Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. Meer weten over het energielabel? We leggen het uit. En beter nog, we geven je tips hoe je je huis op een slimme manier zuiniger kan maken. Dat loont.

Duurzamer wonen is slimmer wonen.

illustratie energielabel energiedirect.nl

Wat is een energielabel?

Een energielabel voor je huis laat zien hoe zuinig je woning is. Je huis kan energielabel A tot en met G krijgen. Maar wat betekent A t/m G? Heeft je huis energielabel A (groen, zeer zuinig) dan valt het in de zuinigste categorie. Met energielabel G (rood, zeer onzuinig) zit het in de minst zuinige categorie. Met slimme energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen of isolatie, kun je het label van bijna elke woning verbeteren.
Illustratie energielabel vaststellen energiedirect.nl

Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Begin 2015 kregen 5 miljoen huiseigenaren al een voorlopig energielabel voor hun woning. Dat is gebaseerd op gegevens uit het Kadaster zoals type huis, grootte en bouwjaar en op gegevens van vergelijkbare huizen. Omdat het voorlopige label een schatting is, kan jouw woning in de praktijk een gunstiger of minder gunstig label hebben. De komende tijd krijgen alle huiseigenaren die nog geen energielabel hebben ook een voorlopig energielabel thuisgestuurd.
illustratie waarom energielabel energiedirect.nl

Waarom een energielabel?

Met een energielabel kun je als je een huis koopt of huurt snel zien of een huis zuinig of niet zuinig is. Dat is handig, want met een energiezuinige woning heb je een lagere energierekening, woon je comfortabeler en stoot je minder schadelijke stoffen uit. Een groen energielabel is daarmee goed voor je portemonnee én het milieu. Energielabel aanvragen? Dat regel je in de meeste gevallen gewoon online.
illustratie definitief energielabel aanvragen energiedirect.nl

Hoe vraag ik een definitief energielabel aan?

Ga je je huis verkopen, verhuren of krijg je een nieuwbouwhuis opgeleverd? Dan is een energielabel verplicht. Je kunt een definitief energielabel aanvragen. Of als je een tijdelijk energielabel hebt het om laten zetten in een definitief energielabel. Dit kun je voor enkele tientjes laten doen door een erkend deskundige. Het definitieve energielabel is 10 jaar geldig.  

Energielabel vernieuwen.

Je kunt het energielabel ook vernieuwen. Dat kan handig zijn wanneer je verwacht dat het is verbeterd. Bijvoorbeeld omdat je energiebesparende maatregelen hebt genomen in huis. Want een beter energielabel is een meerwaarde voor je huis.

Hoe verbeter ik het energielabel van mijn huis?

Exclusief voor onze klanten: slim besparen met zonnepanelen en isolatie.

Natuurlijk wil jij zo min mogelijk betalen voor je energiekosten. Daarom krijg je bij ons niet alleen een scherp aanbod voor energie. Maar we helpen onze klanten óók met het besparen op hun energieverbruik. Dat doen we met slimme tips en duurzame energie-oplossingen zoals zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Wist je dat je je investering al in enkele jaren hebt terugverdiend? Op onze website check je met een paar simpele stappen wat je kunt besparen met zonnepanelen of isolatie.
energielabel verbeteren met zonnepanelen en isolatie energiedirect.nl

Ook handig om te weten over het energielabel.