Natuurlijk wil je besparen op energie. Dat scheelt in je portemonnee én je helpt het milieu. Je kunt natuurlijk korter douchen en zorgen dat je de deur achter je dicht doet, maar er kan nog veel meer. Deze slimme bespaartips hebben we voor je verzameld. Check je maandelijkse energierapport voor het effect op je verbruik. En op de kosten.

Handige tips om te besparen.

Ga voor zonnepanelen en bespaar gemiddeld 600 euro per jaar.

De zon schijnt weer volop dus wil jij ook profiteren van goede zonnepanelen. Dat snappen we. Je bespaart er namelijk al snel gemiddeld 600 euro per jaar mee. Dat scheelt in je energiekosten! Wat er allemaal bij zonnepanelen komt kijken lees je op de informatiepagina.

Besparen in de keuken met slim warm water.

Je belast het milieu én je portemonnee minder als je water in de keuken slimmer en efficiënter verwarmt. Kijk goed naar het soort installatie dat je in je keuken hebt. Een ouderwetse waterkoker is bijvoorbeeld energiezuiniger dan een kokendwaterkraan en heb je een boiler? Dan scheelt het energie als je daar een tijdklok op zet en de temperatuur niet te hoog zet. Meer tips, ook over waterbesparing, vind je op de website van MilieuCentraal

 

 

Gebruik het eco-programma van je vaatwasser en bespaar 30% op je stroomverbruik.

Is je vaat niet overdreven vies, zet je vaatwasser dan op het eco-programma. Je bespaart zo gemiddeld 30% op je stroomverbruik en het scheelt een kwart aan water vergeleken met het standaardprogramma. Ja, het duurt iets langer voordat hij klaar is, maar dat heb je er wel voor over toch! Als je borden en glazen alleen een afspoelbeurt nodig hebben, kies dan voor een kort programma. Dat is ook zuinig én snel klaar.

Inzicht in verbruik. Dat is makkelijk.

Elke maand weer inzicht in je verbruik. Gewoon vanuit je broekzak met onze app Regelneef. Je ziet precies hoeveel stroom en/of gas je hebt vebruikt. Zo maken we het je wel heel makkelijk om slim bezig te zijn met energie. Je bespaart op je kosten én bent lekker bezig voor het klimaat. De functie inzicht in verbruik zit ook in Mijn energiedirect.nl.

Via je persoonlijke account ben je dus altijd op de hoogte van al je energiezaken en wordt besparen nog makkelijker. Meer grip op je energiekosten. Zo doen we dat.

Isoleer je spouwmuur en bespaar gas.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 30% op je stookkosten besparen. Ga je aan de slag met spouwmuurisolatie van energiedirect.nl dan houd je de warmte veel beter binnen en verlies je geen m3 gas meer. Dat klinkt goed; voor zowel het milieu als je portemonnee. Je verdient je investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. En je hebt toch een heerlijk comfortabel huis. Dat is slim besparen op energie. 

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen.

Profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen en zo zelf groene stroom opwekken?
Dat kunnen wij voor je regelen. Je hebt dan minder stroom van ons nodig en je helpt het milieu een handje. Plaats je 10 panelen, dan leveren die een voordeel op van ruim € 500,- per jaar op. Je verdient je investering vaak al in zo'n 6 tot 8 jaar terug. Laat de zon maar schijnen.