Natuurlijk wil je besparen op energie. Dat scheelt in je portemonnee én je helpt het milieu. Je kunt natuurlijk korter douchen en zorgen dat je de deur achter je dicht doet, maar er kan nog veel meer. Deze slimme bespaartips hebben we voor je verzameld. Check je maandelijkse energierapport voor het effect op je verbruik. En op de kosten.

Handige tips om te besparen.

Zet je tweede koelkast alleen aan als je hem gebruikt.

Een koelkast en vriezer vreten veel energie. Eén op drie huishoudens heeft een tweede koelkast. Je kunt eenvoudig energie besparen door de tweede koelkast uit te zetten of alleen aan te zetten bij een feestje.

Zet je thermostaat 1 graad lager en bespaar € 100 per jaar.

We werken steeds meer vanuit huis, dus de verwarming staat overdag vaker aan. Zet je de thermostaat 1 graad lager dan dat je gewend bent, daarmee bespaar je € 100 per jaar. Kijk voor meer bespaartips op www.milieucentraal.nl.

Vervang je gloeilampen door ledlampen.

Je herkent gloeilampen aan de gloeidraad en de warmte die ervan af komt. Vervang deze gloeilampen door ledlampen. Eén op de vijf huishoudens heeft dit al gedaan. Heel slim, want een ledlamp gaat 20 keer langer mee en is goed voor het milieu en je portemonnee.

Inzicht in verbruik. Dat is makkelijk.

Elke maand weer inzicht in je verbruik. Gewoon vanuit je broekzak met onze app Regelneef. Je ziet precies hoeveel stroom en/of gas je hebt vebruikt. Zo maken we het je wel heel makkelijk om slim bezig te zijn met energie. Je bespaart op je kosten én bent lekker bezig voor het klimaat. De functie inzicht in verbruik zit ook in Mijn energiedirect.nl.

Via je persoonlijke account ben je dus altijd op de hoogte van al je energiezaken en wordt besparen nog makkelijker. Meer grip op je energiekosten. Zo doen we dat.

Isoleer je spouwmuur en bespaar gas.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 30% op je stookkosten besparen. Ga je aan de slag met spouwmuurisolatie van energiedirect.nl dan houd je de warmte veel beter binnen en verlies je geen m3 gas meer. Dat klinkt goed; voor zowel het milieu als je portemonnee. Je verdient je investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. En je hebt toch een heerlijk comfortabel huis. Dat is slim besparen op energie. 

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen.

Profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen en zo zelf groene stroom opwekken?
Dat kunnen wij voor je regelen. Je hebt dan minder stroom van ons nodig en je helpt het milieu een handje. Plaats je 10 panelen, dan leveren die een voordeel op van ruim € 500,- per jaar op. Je verdient je investering vaak al in zo'n 6 tot 8 jaar terug. Laat de zon maar schijnen.