Natuurlijk wil je besparen op energie. Dat scheelt in je portemonnee én je helpt het milieu. Je kunt natuurlijk korter douchen en zorgen dat je de deur achter je dicht doet, maar er kan nog veel meer. Deze slimme bespaartips hebben we voor je verzameld. Check je maandelijkse energierapport voor het effect op je verbruik. En op de kosten.

Handige tips om te besparen.

Bespaar zo’n € 700 per jaar zonder investering.

Wist je dat elke graad hoger voor 7% stijging in je gasverbruik zorgt? Trek dus een lekkere warme trui en pantoffels aan. Houd deuren in huis dicht, zet de verwarming als je thuis bent een graadje lager dan nu en ’s nachts op 15 graden. Veel mensen passen wel een paar tips toe, maar meestal niet allemaal en niet altijd. Als je nog nergens op let, kun je in een gemiddelde eengezinswoning zo'n 700 euro per jaar besparen. Zuinig stoken is vooral belangrijk als je huis niet of slecht geïsoleerd is. Al blijft de beste tip dan, om je huis beter te isoleren. Klik hier voor meer informatie.

Bespaar tot 30% op stookkosten.

Een warme jas met spouwmuurisolatie. In de winter houd je de warmte in huis en zomers blijft de warmte buiten. Bespaar tot 30% op stookkosten en verdien de investering binnen 4 jaar terug. Goed nieuws: je ontvangt tijdelijk een hoger subsidiebedrag voor isolatie.

Besparen op verlichting.

In het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd weer in. Het wordt vroeg donker en de lampen in en om huis gaan aan. Zo bespaar je op verlichting:

  • Kies lampen die reageren op beweging
  • Vervang gloeilampen voor ledlampen
  • Laat lampen niet onnodig aanstaan

Meer tips over besparen op verlichting vind je op de website van milieu centraal.

Inzicht in verbruik. Dat is makkelijk.

Elke maand weer inzicht in je verbruik. Gewoon vanuit je broekzak met onze app Regelneef. Je ziet precies hoeveel stroom en/of gas je hebt vebruikt. Zo maken we het je wel heel makkelijk om slim bezig te zijn met energie. Je bespaart op je kosten én bent lekker bezig voor het klimaat. De functie inzicht in verbruik zit ook in Mijn energiedirect.nl.

Via je persoonlijke account ben je dus altijd op de hoogte van al je energiezaken en wordt besparen nog makkelijker. Meer grip op je energiekosten. Zo doen we dat.

Isoleer je spouwmuur en bespaar gas.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 30% op je stookkosten besparen. Ga je aan de slag met spouwmuurisolatie van energiedirect.nl dan houd je de warmte veel beter binnen en verlies je geen m3 gas meer. Dat klinkt goed; voor zowel het milieu als je portemonnee. Je verdient je investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. En je hebt toch een heerlijk comfortabel huis. Dat is slim besparen op energie. 

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen.

Profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen en zo zelf groene stroom opwekken?
Dat kunnen wij voor je regelen. Je hebt dan minder stroom van ons nodig en je helpt het milieu een handje. Plaats je 10 panelen, dan leveren die een voordeel op van ruim € 500,- per jaar op. Je verdient je investering vaak al in zo'n 6 tot 8 jaar terug. Laat de zon maar schijnen.