Natuurlijk wil je besparen op energie. Dat scheelt in je portemonnee én je helpt het milieu. Je kunt natuurlijk korter douchen en zorgen dat je de deur achter je dicht doet, maar er kan nog veel meer. Deze slimme bespaartips hebben we voor je verzameld. Check je maandelijkse energierapport voor het effect op je verbruik. En op de kosten.

Handige tips om te besparen.

Spoor je energieslurpers op.

Een huishouden betaalt gemiddeld € 1.765 per jaar aan energie. Dat is een flink bedrag. Weet jij hoeveel elektriciteit en gas je verbruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? Als je dat weet, is het makkelijker om energie te besparen. Want voor 98% heb je je verbruik zelf in de hand! Op milieucentraal.nl staan slimme tips om te besparen.

Zet je thuistap alleen aan tijdens feestjes.

De thuistap (of beertender) gebruikt niet veel stroom. Maar wel als de tap voortdurend een vaatje bier koud houdt. Dan loopt het stroomverbruik flink op. Bij sommige modellen tot meer dan 500 kWh per jaar (€ 110). Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van twee moderne koelkasten! Zet ‘m dus alleen aan tijdens een feestje. Dat scheelt.

Een vijverpomp op zonne-energie scheelt.

Niet iedere vijver heeft dezelfde pomp nodig. Bij zwaardere vijverpompen kan het vermogen oplopen tot meer dan 200 watt. Als zo'n pomp altijd aan staat, kost dat 1800 kWh per jaar (€ 400 euro). Kies daarom voor alternatieve manieren van filteren of wek zelf je stroom op. Een klein zonnepaneeltje bij je vijver is vaak voldoende. En snel terugverdiend.

Inzicht in verbruik. Dat is makkelijk.

Elke maand weer inzicht in je verbruik. Gewoon vanuit je broekzak met onze app Regelneef. Je ziet precies hoeveel stroom en/of gas je hebt vebruikt. Zo maken we het je wel heel makkelijk om slim bezig te zijn met energie. Je bespaart op je kosten én bent lekker bezig voor het klimaat. De functie inzicht in verbruik zit ook in Mijn energiedirect.nl.

Via je persoonlijke account ben je dus altijd op de hoogte van al je energiezaken en wordt besparen nog makkelijker. Meer grip op je energiekosten. Zo doen we dat.

Isoleer je spouwmuur en bespaar gas.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 30% op je stookkosten besparen. Ga je aan de slag met spouwmuurisolatie van energiedirect.nl dan houd je de warmte veel beter binnen en verlies je geen m3 gas meer. Dat klinkt goed; voor zowel het milieu als je portemonnee. Je verdient je investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. En je hebt toch een heerlijk comfortabel huis. Dat is slim besparen op energie. 

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen.

Profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen en zo zelf groene stroom opwekken?
Dat kunnen wij voor je regelen. Je hebt dan minder stroom van ons nodig en je helpt het milieu een handje. Plaats je 10 panelen, dan leveren die een voordeel op van ruim € 500,- per jaar op. Je verdient je investering vaak al in zo'n 6 tot 8 jaar terug. Laat de zon maar schijnen.