Natuurlijk wil je besparen op energie. Dat scheelt in je portemonnee én je helpt het milieu. Je kunt natuurlijk korter douchen en zorgen dat je de deur achter je dicht doet, maar er kan nog veel meer. Deze slimme bespaartips hebben we voor je verzameld. Check je maandelijkse energierapport voor het effect op je verbruik. En op de kosten.

Handige tips om te besparen.

Gebruik de droger zo min mogelijk en bespaar ongeveer € 30 per jaar.

Drogers verbruiken veel energie. Door een kwart van al het wasgoed dat je normaal gesproken in de droger doet op te hangen, bespaar je al snel zo’n 150 kWh (ongeveer € 30) per jaar. Kijk op www.klimaatgids.nl voor nog meer tips om energie te besparen.

Met een goed geïsoleerde woning kun je € 1900 per jaar besparen op je energierekening.

Drie op de vier woningen in Nederland is nog niet goed geïsoleerd. Van slechte naar goede isolatie kan een besparing opleveren van wel € 1900. Een slecht geïsoleerde woning verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloeren. Een dikke laag isolatiemateriaal houdt de warmte beter vast, zodat je minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen. Kijk voor de mogelijkheden voor isolatie en het beperken van de kosten met subsidies op www.milieucentraal.nl.

Gebruik radiatorfolie als je huis vóór 1992 gebouwd is.

Als jouw woning van voor 1992 geen spouwmuurisolatie heeft, dan kun je gebruikmaken van radiatorfolie. Staat jouw radiator tegen een buitenmuur, dan zorgt de radiatorfolie ervoor dat de warmte de kamer in gaat en niet de muur in gaat. Hiermee verwarm je de ruimte beter en bespaar je op je energiekosten.

Inzicht in verbruik. Dat is makkelijk.

Elke maand weer inzicht in je verbruik. Gewoon vanuit je broekzak met onze app Regelneef. Je ziet precies hoeveel stroom en/of gas je hebt vebruikt. Zo maken we het je wel heel makkelijk om slim bezig te zijn met energie. Je bespaart op je kosten én bent lekker bezig voor het klimaat. De functie inzicht in verbruik zit ook in Mijn energiedirect.nl.

Via je persoonlijke account ben je dus altijd op de hoogte van al je energiezaken en wordt besparen nog makkelijker. Meer grip op je energiekosten. Zo doen we dat.

Isoleer je spouwmuur en bespaar gas.

Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 30% op je stookkosten besparen. Ga je aan de slag met spouwmuurisolatie van energiedirect.nl dan houd je de warmte veel beter binnen en verlies je geen m3 gas meer. Dat klinkt goed; voor zowel het milieu als je portemonnee. Je verdient je investering gemiddeld binnen 4 jaar terug. En je hebt toch een heerlijk comfortabel huis. Dat is slim besparen op energie. 

Wek zelf groene stroom op met zonnepanelen.

Profiteren van de zon met je eigen zonnepanelen en zo zelf groene stroom opwekken?
Dat kunnen wij voor je regelen. Je hebt dan minder stroom van ons nodig en je helpt het milieu een handje. Plaats je 10 panelen, dan leveren die een voordeel op van ruim € 500,- per jaar op. Je verdient je investering vaak al in zo'n 6 tot 8 jaar terug. Laat de zon maar schijnen.