Aan het laden...
Sinds 2002 altijd voordelige energie voor jou.

Prijs kWh stroom.

Stroom betaal je per kWh. De exacte prijs per kWh stroom die je betaalt is afhankelijk van de energieleverancier. Je hebt daar invloed op door te kiezen voor een leverancier met lage energieprijzen.

Bekijk onze energie producten
prijs per kWh stroom & stroomprijzen

Wat is een kWh stroom?

Een kilowattuur (kWh) is de eenheid van stroom en staat gelijk aan 1000 Watt. Je ziet deze eenheid ook terug op je jaarnota. De stroom wordt opgewekt uit aardgas, aardolie, kolen of kernenergie (gewone of grijze stroom). Tegenwoordig komt een kWh stroom ook steeds meer uit duurzame bronnen: onder meer zon, water en wind. Energiedirect.nl levert groene energie opgewekt uit wind.

Opbouw stroomtarieven.

De prijs per kWh stroom bestaan uit leveringskosten, netbeheerkosten en energiebelastingen. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de energieleverancier die je kiest en het contract dat je hebt afgesloten.

Verschillende stroomprijzen per energieleverancier.

De prijs per kWh stroom verschilt per energieleverancier, maar is ook afhankelijk van het soort tarief dat je kiest. Er is onderscheid tussen enkeltarief en dubbeltarief. Enkeltarief betekent dat je de hele dag dezelfde prijs betaalt. Met dubbeltarief betaal je een bepaald aantal uren (avond en nacht) een lager tarief. Welke uren dat precies zijn, verschilt per netbeheerder. Voor het dubbeltarief heb je een speciale “dubbele” meter nodig. Meer informatie hierover kan je vinden op de pagina over dag-en nachtstroom of elektriciteit.

Lage prijs kWh stroom bij energiedirect.nl

Energiedirect.nl heeft een lage prijs per kWh stroom en m3 gas, ongeacht het soort tarief en contract dat je kiest. Daarnaast is onze prijs voor groene stroom vergelijkbaar met die van grijze stroom. Per maand betaal je slechts € 1,50 meer dan voor gewone stroom. Zo’n 350.000 mensen stapten al over.

Bekijk onze energie producten