Bespaartips voor thuiswerkers.

Direct besparen terwijl je thuis werkt.

Thuiswerken heeft voordelen, maar een hoger energieverbruik, da's minder. Je verbruikt nou eenmaal meer energie als je vaker thuis bent. Het koffiezetapparaat en de vaatwasser staan vaker aan. Ook je lampen draaien overuren. Toch is het niet nodig om weer weer fulltime naar kantoor te gaan. Energie besparen terwijl je thuiswerkt doe je namelijk zo.

Trek op tijd de stekker er uit.

Laat niet onnodig je apparaten in het stopcontact zitten. Heb je ze niet nodig, trek de stekker er uit. Dit geldt voor bijvoorbeeld je opladers, koffiezetapparaat en waterkoker. Tijdens je pauze een aflevering van je favoriete serie gekeken, vergeet dan niet je tv helemaal uit te zetten. Dus niet op stand-by. Uit = uit.

Let the sunshine in.

Open in de ochtend al je gordijnen en laat de zon het werk doen. Je thermostaat kan een een stukje lager en hierdoor bespaar je energie!

Kies voor een laptop.

Mocht je die niet al een hebben. Een desktop verbruikt een stuk meer energie dan een laptop. Werk je vaak thuis, dan is dit zeker de moeite waard.

Laad jezelf ook even op.

Je kan tijdens je lunchbreak lekker binnen blijven. Maar je kan ook een stuk gaan wandelen. Warm jezelf op en je thermostaat hoeft niet aan. Lekker bezig!

Ventileren maar.

Zet iedere dag het raam even open, want goede ventilatie is belangrijk. Dat voorkomt vochtproblemen en zorgt ervoor dat je huis makkelijker opwarmt. Snel verdiend.

Verwarm alleen waar je bent.

Heb je een aparte ruimte waar je thuiswerkt? Laat dan de verwarming in de rest van het huis uit. Dit bespaart je een hoop.

Kies voor een trui.

Van de hele dag stilzitten krijg je het koud. Een warme trui doet wonderen én je verwarming hoeft niet op standje tropisch.

Doe de koelkast dicht.

Bedenk vooraf waar je zin in hebt en pak alleen dat uit de koelkast. Hoe langer je de deur openhoudt, hoe meer energie er nodig is om weer op temperatuur te komen.

Zo. Dat waren ze. Als je trouwens nog een slimme bespaartip hebt, laat het ons weten. Zetten we hem erbij. Want besparen is beter dan betalen.