Tips om van de winter een toptijd te maken.

Winter is coming...

Je kent ‘m vast wel, de bekende zin uit Game of Thrones. En ook hier in ons kikkerlandje is het bijna zo ver: winter is coming. Sommige mensen wachten al op dit moment sinds de hittegolf van juli, anderen hopen juist dat een héle lange winterslaap ook voor ons mensen gaat gelden.

Heel veel mensen vinden het onzin om twee keer per jaar de klok te verzetten. Hoe dan ook moet je in de nacht van 29 op 30 oktober toch een uurtje terug in de tijd gaan. Anders loop je maandenlang hopeloos voor op de rest van Nederland. Wees niet getreurd, ook de winter gaat weer voorbij. Wij geven je die tips om van de wintertijd een toptijd te maken.

Tip 1: benut dat extra uur eens goed.

Sta zondag 25 oktober op de oude tijd op en verzet de klok dan pas. Ineens heb je een uur winst! Geen wereldschokkend nieuws natuurlijk, maar heb je het wel eens geprobeerd? Ineens heb je genoeg tijd om de badkamer schoon te maken, je kledingkast op te ruimen, een uur extra te sporten, een heerlijke taart te bakken of bij wat vrienden langs te gaan. Doen!

Tip 2: romantisch avondje.

Van 29 op 30 oktober geniet je extra lang van een avond met je nieuwe vlam of van een serie-estafette met je man/vrouw/vriend/vriendin. Voordeel: je hebt meer tijd om je date te veroveren of om volmondig JA te zeggen op: “Schat, kijken we nog één aflevering Orange is the New Black? Het is pas 2 uur!” En oja, doe in het kader van ‘energie besparen’ (wat écht onzin is trouwens, zie de volgende tip) de lichten uit en de kaarsen aan. Goede smoes voor wat extra gezelligheid.

Tip 3: energie besparen?!

Wist je dat de zomertijd en wintertijd ooit in het leven zijn geroepen om minder energie te verbruiken? Het grappige is dat dit nooit is bewezen. Veel mensen vinden dan ook dat we gewoon het hele jaar lang één tijd moeten hebben. Maar goed, zo ver is het nog niet. Daarom kun je maar beter kiezen voor een energieleverancier met het scherpste tarief.

-----

En voor het geval je altijd in de war bent met zomertijd versus wintertijd, want wanneer nou vooruit en wanneer achteruit? Een handig ezelsbruggetje:
Wintertijd: je wint-er-tijd mee (de klok gaat dus achteruit).
Zomertijd: het weer gaat erop vooruit (de klok dus ook).