De kosten van isolatie. Helder.

Eerlijk over de kosten van spouwmuurisolatie.

Wist je dat je de kosten van spouwmuurisolatie gemiddeld binnen 4 jaar hebt terugverdiend? Je huis isoleren is vaak makkelijker dan je denkt. Én voordeliger. Vooral als je kiest voor een slimme manier van isoleren. Spouwmuurisolatie dus. Lage kosten, hoge opbrengsten. Doe de Isolatiecheck en zie direct of je huis geschikt is. Zo gepiept.

icon rekenmachine

De prijs van spouwmuurisolatie. Zo zit dat.

Wat woningisolatie precies kost is van veel factoren afhankelijk. Hoe je je huis isoleert, welk materiaal daarvoor gebruikt wordt en wie het bij je plaatst. Bij Energiedirect houden we het liever makkelijk. Met 1 soort isolatie, 1 soort isolatiemateriaal en 1 expert die in 1 dag je muren isoleert. Geen keuzestress dus. Wél de garantie van topkwaliteit isolatie voor een scherpe prijs.

icon isolatie spuit

Wat kost het plaatsen van spouwmuurisolatie?

Regel je je spouwmuurisolatie via Energiedirect dan zijn de kosten van het plaatsen al inbegrepen. Zo houden we het overzichtelijk. En ben jij er zeker van dat het vakkundig gebeurt. We spuiten het isolatiemateriaal niet zelf je muur in. Dat doet onze isolatiepartner Nederland Isoleert. Want daar werken dé isolatie experts van Nederland. Ze zijn niet voor niets de marktleider op het gebied van spouwmuurisolatie.

icon info

Dit kost spouwmuurisolatie bij Energiedirect.

Woon je in een rijtjeshuis dan betaal je bij Energiedirect een vaste lage prijs van € 1199,-. Je vraagt online eenvoudig een offerte aan via onze Isolatiecheck. Woon je in een hoek- of vrijstaand huis dan zie je in de Isolatiecheck een prijsindicatie. Deze prijs is gebaseerd op het aantal m2 van een gemiddeld huis, vergelijkbaar met jouw type woning. Je kunt hier direct een offerte aanvragen. Binnen 1 week komt er een expert van Nederland Isoleert bij je thuis voor een check van je muren. Je krijgt ter plekke een offerte op maat met de definitieve kosten. Daarna beslis je of je spouwmuurisolatie wil laten plaatsen. Makkelijk zat!

Tot wel 30% besparen op je stookkosten.

Een groot deel van je energierekening bestaat uit kosten voor het warm stoken van je huis. Die warme lucht gaat verloren bij tocht of kou. Met geïsoleerde muren blijft die warmte veel beter in huis. En hoeft je verwarming dus veel minder hard te loeien. Scheelt jou een hoop kosten. Sterker nog: wist je dat het rendement van spouwmuurisolatie vergelijkbaar is met een rente van 10% op een spaarrekening? Echt voordelig.

De waarde van isolatie voor je huis én het milieu.

Spouwmuurisolatie is een logische eerste stap als je je huis wilt verduurzamen. De kosten zijn relatief laag, je bespaart direct veel geld en je hebt de investering al binnen 4 jaar terugverdiend. Je huis energiezuiniger maken heeft vrijwel altijd een gunstig effect op het energielabel en de waarde van je huis. En ook het milieu profiteert. Doordat je minder stookt, stoot je ook minder CO2 uit. Met spouwmuurisolatie bespaar je wel 1600 kilo CO2 per jaar. Ter vergelijking: met een zonneboiler is die besparing 180 kilo. Groen bezig!

Dit zijn de kosten en opbrengsten voor jouw huis.

Wat spouwmuurisolatie je kost en wat het je oplevert is afhankelijk van het type huis waarin je woont. Welk type huis je ook hebt, je investering is gemiddeld binnen 4 jaar terugverdiend. Check hier wat je met jouw huis kunt besparen.

Rijtjeshuis.

Heb je een rijtjeshuis? Da’s makkelijk! Nederland Isoleert komt jouw huis isoleren voor een vaste prijs. Je besparing per jaar is gemiddeld zo’n 320 m3 gas.

Hoekhuis.

Met een hoekhuis heb je meer muren om te isoleren. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn daarom hoger. Maar de besparing per jaar is dan ook vele malen groter dan bij een rijtjeshuis. Gemiddeld scheelt het je al 850 m3 gas per jaar. Je ontvangt een offerte op maat.

Twee-onder-een-kap huis.

Net als bij een hoekhuis kun je met je twee-onder-een-kap huis zo’n 850 m3 gas besparen. De investering in spouwmuurisolatie gaat jou dus direct geld opleveren. Je ontvangt een offerte op maat met de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw huis.

Vrijstaand huis.

Woon je vrijstaand? Dan vangt jouw huis van alle kanten kou en wind. Investeren in spouwmuurisolatie kost je wat, maar het levert je ook veel op. Met een besparing van gemiddeld wel 1300m3 gas per jaar heb je die investering snel terugverdiend. En houd je geld over voor leuke dingen! Je ontvangt een offerte op maat.

slaapzak

Kan ik subsidie krijgen voor spouwmuurisolatie?

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat onze huizen energiezuiniger worden. Vanuit het nieuwe Klimaatakkoord is er vanaf 2 september 2019 daarom een nieuwe subsidieregeling voor isolatie. Goed nieuws dus! Wel zijn er wat voorwaarden. Zo moet je minimaal 2 soorten isolatiemateriaal aanbrengen. Hier lees je er alles over.

Kom je niet in aanmerking voor subsidie maar heb je wel een woning die geïsoleerd kan worden? Dan is investeren in spouwmuurisolatie toch gunstig. Je bespaart daarmee flink op je stookkosten en verdient je investering zo al binnen 4 jaar terug. De verwachting is dat de gastarieven de komende jaren stijgen. De terugverdientijd wordt dan nóg korter. Isoleren is dus altijd een goede investering.

Ook handig om te weten over de kosten van spouwmuurisolatie.

Nog vragen of op zoek naar meer info over de prijs van spouwmuurisolatie? Dat kan. Hieronder vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

De prijs die wordt berekend voor spouwmuurisolatie bestaat uit een aantal elementen: het aantal vierkante meter spouwmuur, de kosten voor het isolatiemateriaal en compartimenten en de manuren van de isolatie expert die de isolatie bij je thuis komt plaatsen.

Als je in een rijtjeshuis woont dan betaal je bij Energiedirect een vaste prijs voor isolatie. Woon je in een hoek-, twee-onder-een-kap, of vrijstaande woning dan zie je in de Isolatiecheck een prijsindicatie. Deze prijs is gebaseerd op de prijs van een gemiddeld huis, vergelijkbaar met jouw type woning.
Door de uitgebreide ervaringen van onze isolatiepartner Nederland Isoleert, weten we wat het gemiddelde aantal m2 spouwmuur is van een tussenwoning in Nederland. En daar hebben we onze prijs op gebaseerd.
De kosten van het plaatsen van de isolatie zijn bij de totaalprijs inbegrepen. Zo houden we het overzichtelijk. En ben jij er zeker van dat de isolatie vakkundig wordt geplaatst.
Bij de technische check die Nederland Isoleert bij je thuis doet, kan er mogelijk iets ontdekt worden waardoor er meerkosten berekend moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vervuiling in je spouwmuur. Deze moet dan eerst verwijderd worden voordat de muur geïsoleerd kan worden. Of als er een hoogwerker nodig is voor het plaatsen van de isolatie. Dat komt voor bij huizen die hoger zijn dan 9 meter of als er een glazen serre tegen een wand aan is gebouwd. Deze meerkosten zullen altijd eerst met je besproken worden. Pas als je akkoord bent gegaan met de definitieve offerte zal er een afspraak worden gemaakt voor het plaatsen van de isolatie. Als je alsnog afziet van de isolatie worden er géén kosten in rekening gebracht.
Ja, zoals alle prijzen op onze website, zijn die van isolatie inclusief btw.

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, want dat betekent extra voordeling isoleren! Voor één isolatiemaatregel kun je tot 15% van de kosten terugkrijgen, bij twee maatregelen bespaar je tijdelijk tot 30% op de kosten van isolatie.

Kijk hier voor meer informatie. Of lees verder voor meer informatie over de kosten van spouwmuurisolatie.
Voor de genoemde besparing is er gerekend met het ingevulde verbruik, het huidige, actuele gastarief en met de gemiddelde besparing voor dit type woning (bron Milieu Centraal).