Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Wist je dat je de kosten van spouwmuurisolatie gemiddeld binnen 4 jaar hebt terugverdiend? Doe de Isolatiecheck en zie direct of je huis geschikt is. Zo gepiept. 

Eerlijk over de kosten van spouwmuurisolatie.

illustratie prijs spouwmuurisolatie energiedirect.nl
illustratie plaatsen spouwmuurisolatie energiedirect.nl
Illustratie rekenmachine spouwmuurisolatie energiedirect.nl

De prijs van spouwmuurisolatie. Zo zit dat.

Wat woningisolatie precies kost is van veel factoren afhankelijk. Hoe je je huis isoleert, welk materiaal daarvoor gebruikt wordt en wie het bij je plaatst. Bij energiedirect.nl houden we het liever makkelijk. Met 1 soort isolatie, 1 soort isolatiemateriaal en 1 expert die in 1 dag je muren isoleert. Geen keuzestress dus. Wél de garantie van topkwaliteit isolatie voor een scherpe prijs.

Wat kost het plaatsen van spouwmuurisolatie?

Regel je je spouwmuurisolatie via energiedirect.nl dan zijn de kosten van het plaatsen al inbegrepen. Zo houden we het overzichtelijk. En ben jij er zeker van dat het vakkundig gebeurt. We spuiten het isolatiemateriaal niet zelf je muur in. Dat doet onze isolatiepartner Nederland Isoleert. Want daar werken dé isolatie experts van Nederland. Ze zijn niet voor niets de marktleider op het gebied van spouwmuurisolatie.

Dit kost spouwmuurisolatie bij energiedirect.nl.

Woon je in een rijtjeshuis dan betaal je bij energiedirect.nl een vaste lage prijs van € 1199,-. Geen addertjes onder het gras. Je vraagt online eenvoudig een offerte aan via onze Isolatiecheck. Woon je in een hoek- of vrijstaand huis dan zie je in de Isolatiecheck een prijsindicatie. Deze prijs is gebaseerd op het aantal m2 van een gemiddeld huis, vergelijkbaar met jouw type woning. Je kunt hier direct een offerte aanvragen. Binnen 1 week komt er een expert van Nederland Isoleert bij je thuis voor een check van je muren. Je krijgt ter plekke een offerte op maat met de definitieve kosten. Daarna beslis je of je spouwmuurisolatie wil laten plaatsen. Makkelijk zat!

Kosten besparen met spouwmuurisolatie.

Tot wel 30% besparen op je stookkosten.

Een groot deel van je energierekening bestaat uit kosten voor het warm stoken van je huis. Die warme lucht gaat verloren bij tocht of kou. Met geïsoleerde muren blijft die warmte veel beter in huis. En hoeft je verwarming dus veel minder hard te loeien. Scheelt jou een hoop kosten. Sterker nog: wist je dat het rendement van spouwmuurisolatie vergelijkbaar is met een rente van 10% op een spaarrekening? Echt voordelig.

kosten besparen met isolatie energiedirect.nl

De waarde van isolatie voor je huis én het milieu.

Spouwmuurisolatie is een logische eerste stap als je je huis wilt verduurzamen. De kosten zijn relatief laag, je bespaart direct veel geld en je hebt de investering al binnen 4 jaar terugverdiend. Je huis energiezuiniger maken heeft vrijwel altijd een gunstig effect op het energielabel en de waarde van je huis. En ook het milieu profiteert. Doordat je minder stookt, stoot je ook minder CO2 uit. Met spouwmuurisolatie bespaar je wel 1600 kilo CO2 per jaar. Ter vergelijking: met een zonneboiler is die besparing 180 kilo. Groen bezig!

Dit zijn de kosten en opbrengsten voor jouw huis.

illustratie kosten isolatie rijtjeshuis

Rijtjeshuis.

Heb je een rijtjeshuis? Da’s makkelijk! Nederland Isoleert komt jouw huis isoleren voor een vaste prijs. Je besparing per jaar is gemiddeld zo’n 320 m3 gas.

illustratie kosten isolatie hoekhuis

Hoekhuis.

Met een hoekhuis heb je meer muren om te isoleren. De kosten voor spouwmuurisolatie zijn daarom hoger. Maar de besparing per jaar is dan ook vele malen groter dan bij een rijtjeshuis. Gemiddeld scheelt het je al 850 kuub gas per jaar. Je ontvangt een offerte op maat.

illustratie kosten isolatie twee-onder-een-kap huis

Twee-onder-een-kap huis.

Net als bij een hoekhuis kun je met je twee-onder-een-kap huis zo’n 850 m3 gas besparen. De investering in spouwmuurisolatie gaat jou dus direct geld opleveren. Je ontvangt een offerte op maat met de kosten van spouwmuurisolatie voor jouw huis.

illustratie kosten isolatie vrijstaand huis

Vrijstaand huis.

Woon je vrijstaand? Dan vangt jouw huis van alle kanten kou en wind. Investeren in spouwmuurisolatie kost je wat, maar het levert je ook veel op. Met een besparing van gemiddeld wel 1300m3 gas per jaar heb je die investering snel terugverdiend. En houd je geld over voor leuke dingen! Je ontvangt een offerte op maat.

energiedirect.nl kosten spouwmuurisolatie

Kan ik subsidie krijgen voor spouwmuurisolatie?

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat onze huizen energiezuiniger worden. Vanuit het nieuwe Klimaatakkoord is er vanaf 2 september 2019 daarom een nieuwe subsidieregeling voor isolatie. Goed nieuws dus! Wel zijn er wat voorwaarden.Zo moet je minimaal 2 soorten isolatiemateriaal aanbrengen. Hier lees je er alles over.
Kom je niet in aanmerking voor subsidie maar heb je wel een woning die geïsoleerd kan worden? Dan is investeren in spouwmuurisolatie toch gunstig. Je bespaart daarmee flink op je stookkosten en verdient je investering zo al binnen 4 jaar terug. De verwachting is dat de gastarieven de komende jaren stijgen. De terugverdientijd wordt dan nóg korter. Isoleren is dus altijd een goede investering.

Ook handig om te weten over de kosten van spouwmuurisolatie.