Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.
Niet cheap, wel goedkoop. Daar staan we voor bij energiedirect.nl. We zorgen ervoor dat onze energieprijzen de goedkoopste in de markt zijn. Supervoordelig dus maar dan mét een topservice. Je huidige tarieven vind je in Mijn energiedirect.nl. Ben je nog geen klant? Bekijk onze voordelige energieprijzen.

Verschillende soorten tarieven uitgelegd.

Enkel- en dubbeltarief.

Heb jij enkel- en dubbeltarief? Dan geldt voor jou:

  • Tijdens de avond, nacht, weekenden en nationale feestdagen, betaal je het daltarief.
  • Tijdens de overige momenten betaal je het normaaltarief.

Wanneer welk tarief geldt, verschilt per provincie. In het plaatje zie je een kaartje met de tijden. In een aantal gemeenten rondom Leiden schakelt de netbeheerder om 21.00 uur. Voor klanten met dubbeltarief in deze gemeenten rekenen we hetzelfde tarief als in de rest van de provincie.

illustratie enkel en dubbeltarief tijden

Wat is voordeliger?

Dubbeltarief is in 2 gevallen voordeliger: Als je minimaal 50 procent van je stroom verbruikt tijdens daluren. En als je stroom teruglevert met zonnepanelen. Wil je overstappen van dubbel- naar enkeltarief of andersom? Neem online contact met ons op en houd alvast je meterstanden bij de hand. Overstappen naar dubbeltarief is gratis kan alleen als je een slimme meter hebt.

 

Ook handig om te weten over de tarieven.

Kom je er zelf echt niet uit?
Chat met ons!