Je energietarieven.

Zo zit het.

Niet cheap, wel goedkoop. Daar staan we voor bij energiedirect.nl. We zorgen ervoor dat onze energieprijzen de goedkoopste in de markt zijn. Supervoordelig dus maar dan mét een topservice. Je huidige tarieven vind je in Mijn energiedirect.nl. Ben je nog geen klant? Bekijk onze voordelige energieprijzen.

Verschillende soorten tarieven uitgelegd.

Je hebt dagstroom en nachtstroom, enkeltarief en dubbeltarief. Verwarrend? We leggen het uit. Enkeltarief is eigenlijk heel simpel: je betaalt hetzelfde tarief voor alles wat je verbruikt. Met dubbeltarief zijn er 2 tarieven: dag- en nachtstroom. Ook wel bekend als daltarief en normaaltarief.

Enkel- en dubbeltarief.

Heb jij enkel- en dubbeltarief? Dan geldt voor jou:

  • Tijdens de avond, nacht, weekenden en nationale feestdagen, betaal je het daltarief.
  • Tijdens de overige momenten betaal je het normaaltarief.

Wanneer welk tarief geldt, verschilt per provincie. In het plaatje zie je een kaartje met de tijden. In een aantal gemeenten rondom Leiden schakelt de netbeheerder om 21.00 uur. Voor klanten met dubbeltarief in deze gemeenten rekenen we hetzelfde tarief als in de rest van de provincie.

Wat is voordeliger?

Dubbeltarief is in 2 gevallen voordeliger: Als je minimaal 50 procent van je stroom verbruikt tijdens daluren. En als je stroom teruglevert met zonnepanelen. Wil je overstappen van dubbel- naar enkeltarief of andersom? Neem online contact met ons op en houd alvast je meterstanden bij de hand. Overstappen naar dubbeltarief is gratis en kan alleen als je een slimme meter hebt.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen.

Goedzitters kortingsdeals.

Met onze Goedzitters kortingsdeals zit je als klant van energiedirect.nl nóg beter. Denk aan kortingen op energiebesparende producten. Waar wacht je nog op?

Ook handig om te weten over de tarieven.

Nog vragen, of op zoek naar meer info over de tarieven? Hier vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.