Je energietarieven.
Zo zit het.

Verschillende soorten tarieven uitgelegd.

Je hebt dagstroom en nachtstroom, enkeltarief en dubbeltarief. Verwarrend? We leggen het uit. Enkeltarief is eigenlijk heel simpel: je betaalt hetzelfde tarief voor alles wat je verbruikt. Met dubbeltarief zijn er 2 tarieven: dag- en nachtstroom. Ook wel bekend als daltarief en normaaltarief.

Enkel- en dubbeltarief.

Heb jij enkel- en dubbeltarief? Dan geldt voor jou:

  • Tijdens de avond, nacht, weekenden en nationale feestdagen, betaal je het daltarief.
  • Tijdens de overige momenten betaal je het normaaltarief.

Wanneer welk tarief geldt, verschilt per provincie. In het plaatje zie je een kaartje met de tijden. In een aantal gemeenten rondom Leiden schakelt de netbeheerder om 21.00 uur. Voor klanten met dubbeltarief in deze gemeenten rekenen we hetzelfde tarief als in de rest van de provincie.

Wat is voordeliger?

Dubbeltarief is in 2 gevallen voordeliger: Als je minimaal 50 procent van je stroom verbruikt tijdens daluren. En als je stroom teruglevert met zonnepanelen. Wil je overstappen van dubbel- naar enkeltarief of andersom? Neem online contact met ons op en houd alvast je meterstanden bij de hand. Overstappen naar dubbeltarief is gratis en kan alleen als je een slimme meter hebt.

Omdat we vinden dat onze klanten nog meer voordeel verdienen.

Met onze Goedzitters korting zit je als klant van Energiedirect nóg beter. Denk aan kortingen op energiebesparende producten. Waar wacht je nog op?

Ook handig om te weten over de tarieven.

Nog vragen, of op zoek naar meer info over de tarieven? Hier vind je een aantal antwoorden waar we onze klanten vaak mee helpen.

Een variabel tarief kan tussentijds worden gewijzigd. Variabele tarieven bewegen namelijk mee met de energieprijzen in de markt. Je hebt variabele tarieven als je een flexibel contract hebt. Dit contract kun je maandelijks opzeggen of wijzigen. Bij een vast contract horen vaste tarieven. Deze tarieven worden gedurende de looptijd van je contract niet gewijzigd. In Mijn energiedirect staat of je een vast of variabel contract hebt.

  • Contract met variabele tarieven: bij de looptijd staat ‘flex’. Je hebt geen einddatum en kunt maandelijks opzeggen of je contract wijzigen.
  • Contract met vaste tarieven: bij de looptijd staat de duur van het contract: 1, 2 of 3 jaar. Ook zie je de einddatum en de datum wanneer je kunt verlengen staan.

Je vindt hier meer informatie over variabele tarieven.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Als je al klant bent bekijk je je persoonlijke tarieven in Mijn energiedirect. Ben je nog geen klant? Bereken je beste bod en bekijk de tarieven.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Enkeltarief is heel simpel: je betaalt hetzelfde tarief voor alles wat je verbruikt.

Met dubbeltarief zijn er 2 tarieven: dag- en nachtstroom. Ook wel bekend als daltarief en normaal tarief.

  1. Tijdens de avond, nacht, weekenden en nationale feestdagen, betaal je het daltarief.
  2. Tijdens de overige momenten betaal je het normaaltarief.

Wanneer welk tarief geldt, verschilt per provincie.

Noord-Brabant en Limburg
Normaaltarief Van 07.00 uur tot 21.00 uur
Daltarief Van 21.00 uur tot 07.00 uur
Overige provincies*
Normaaltarief Van 07.00 uur tot 23.00 uur
Daltarief Van 23.00 uur tot 07.00 uur

* In een aantal gemeenten rondom Leiden schakelt de netbeheerder om 21.00 uur. Voor de klanten met dubbeltarief in deze gemeenten gebruiken we hetzelfde tarief als in de rest van de provincie. Neem contact op met je netbeheerder voor de exacte schakeltijden op je adres.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Je kunt altijd kiezen voor enkeltarief. Dubbeltarief is alleen mogelijk als je een slimme meter hebt. Dubbeltarief is in 2 gevallen voordeliger.

  • Als je minimaal 50 procent van je stroom verbruikt tijdens daluren.
  • Als je stroom teruglevert met zonnepanelen.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Neem contact met ons op en houd alvast je meterstanden bij de hand. Overstappen naar dubbeltarief is gratis en kan alleen als je een slimme meter hebt.

Heeft dit antwoord je geholpen?

De einddatum vind je op je energiecontract in Mijn energiedirect.nl. Je contract loopt tot en met de datum die je daar ziet staan.

Bekijk je contract

Heeft dit antwoord je geholpen?

De postcoderoosregeling of Regeling Verlaagd Tarief is per 1 april 2021 overgegaan in de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Op www.postcoderoosregeling.nl vind je meer informatie over deze nieuwe regeling. Is je project gestart voor 1 april 2021? Dan kun je nog profiteren van de postcoderoosregeling of Regeling Verlaagd Tarief. Chat met ons, dan helpen we je verder.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Check in Mijn energiedirect of er een verlengaanbod met vaste prijzen klaarstaat. Vergelijk de tarieven en verleng je contract als dat gunstig is. 

Heeft dit antwoord je geholpen?

Bekijk ons beste bod voor jou als je alleen stroom wilt. Wil je alleen gas? Neem dan online contact met ons op.

Heeft dit antwoord je geholpen?