Alles over de energieprijzen.

Wat kun je doen?

Wat gebeurt er in 2024 met de energiemaatregelen?

Op Prinsjesdag werd bekend wat er in 2024 gebeurt met de energiemaatregelen. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen.

Prijsplafond.

Dit jaar geldt het prijsplafond. Hierdoor betaal je tot een bepaald verbruik een maximale prijs voor je energie. Het prijsplafond stopt in 2024.

Alles over het prijsplafond

Noodfonds Energie.

Goed nieuws voor mensen met een laag inkomen en hoge energiekosten: het Tijdelijk Noodfonds Energie keert deze winter terug. Dit fonds betaalt een deel van de energierekening van de huishoudens die dat het hardst nodig hebben.

Een vast energiecontract afsluiten. Zo gepiept.

Een vast contract met extra scherpe tarieven voor 100% groene stroom en gas. Voor jou geen hogere tarieven tijdens de dure wintermaanden. Da’s fijn! De deal is er voor iedereen. Of je net klant wordt of al jaren bent. Check snel de deals en mis ze niet.

Veelgestelde vragen over vaste contracten.

De gasprijs is onvoorspelbaar. Met variabele tarieven profiteer je van verdere dalingen. Maar de gasprijs kan ook hard stijgen. Met een vast contract heb je tot volgende lente zekerheid. Aan jou de keus!

Binnen 14 dagen kun je nog een ander contract afsluiten.

  • Bel ons op 073-850 18 05 (ma. t/m vr. van 9.00 tot 14.00 uur). Dit telefoonnummer kun je alleen gebruiken voor het annuleren van je contract.
  • We annuleren het contract voor je
  • We maken het nieuwe contract in orde.

Zo geregeld! 

Meer over annuleren.

Hulp bij betalen.

De hoge energieprijzen kunnen het moeilijker maken om je energierekening te betalen. Check in de Vooruitkijker of je termijnbedrag nog matcht met je verbruik en pas zo nodig je termijnbedrag aan. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Bespaarklaar.

Het is slim om je verbruik goed in de gaten te houden en bewust met je energie om te gaan. De verwarming een graadje lager of iets minder lang douchen kan al verschil maken op je energierekening. Bekijk onze slimme energiebesparende tips.

Moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Je termijnbedrag is gebaseerd op onze tarieven en je verwachte jaarverbruik. In onze berekening hebben we de korting door het prijsplafond verwerkt. 

Met de Vooruitkijker in de Regelneef app of in Mijn energiedirect.nl check je of je termijnbedrag nog klopt. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Ook handig om te weten over de energieprijzen.

Nog meer vragen over de energieprijzen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.
De energiebelasting is in 2023 weer omhoog gegaan. Voor zowel stroom als gas geldt dat de Opslag Duurzame Energie volledig naar de Energiebelasting is verschoven. Daarnaast zijn de belastingen gestegen. Voor gas geldt dat de belastingen met ongeveer 4,8 cent per m3 zijn gestegen en voor stroom ongeveer 7,1 cent per kWh, inclusief 21% btw. Daarnaast is de vermindering energiebelasting (heffingskorting) verlaagd met ongeveer € 228 per jaar inclusief 21% btw.
Voor huishoudens met een laag inkomen is de eenmalige energietoeslag van € 1.300 beschikbaar om de hoge rekening te betalen. Dit krijg je via je gemeente, niet via ons. Als je huishouden een inkomen heeft rond het sociaal minimum, kom je mogelijk in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Je krijgt het automatisch als je nu een bijstandsuitkering, IOAW-uitkering of IOAZ-uitkering ontvangt. Je hoeft hiervoor dus niets te doen.