Alles over de energieprijzen.
Dit kun je doen.

Je energierekening in 2024.

In 2024 verandert je energierekening. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen.

Nieuwe variabele tarieven.

Onze variabele tarieven wijzigen per 1 april 2024. Heb je een variabel contract? Dan ontvang je uiterlijk 1 maart een e-mail met je nieuwe tarieven.

Het prijsplafond.

Het prijsplafond stopt in 2024. Dit betekent dat je vanaf januari de tarieven uit je contract gaat betalen. Je vindt je tarieven in Mijn energiedirect.

Het Noodfonds Energie.

Begin dit jaar ging het Noodfonds Energie open. Het Noodfonds betaalde een deel van de energierekening van de huishoudens die dat het hardst nodig hebben. Per 21 maart 2024 is het Noodfonds gesloten. Je kunt geen aanvraag meer doen.

Belastingen en netbeheerkosten.

In 2024 betaal je meer belasting voor gas en minder belasting voor stroom. Dit geldt voor iedereen met een energiecontract. Het maakt niet uit wat voor contract of welke leverancier je hebt. Ook de netbeheerkosten veranderen. We verwachten dat deze stijgen met ongeveer 8 euro per maand.

 Vragen of meer weten? We hebben alle wijzigingen in 2024 op een rij gezet.

Een vast energiecontract afsluiten. Zo gepiept.

Een vast contract met extra scherpe tarieven voor 100% groene stroom en gas. Voor jou geen hogere tarieven tijdens de dure wintermaanden. Da’s fijn! De deal is er voor iedereen. Of je net klant wordt of al jaren bent. Check snel de deals en mis ze niet.

Veelgestelde vragen over vaste contracten.

Logische vraag. Want je tarieven staan natuurlijk vast. Je verbruik, de energiebelasting en netbeheerkosten kunnen wél veranderen. In 2024 verhoogt de overheid de energiebelasting op gas. En ook de netbeheerkosten stijgen. Hierdoor ga je meer betalen.

Heeft dit antwoord je geholpen?

De energiemarkt blijft onzeker. Het is niet duidelijk wat de tarieven in de toekomst doen. Ook de afloop van het prijsplafond zorgt voor minder zekerheid. Met een vast contract weet je waar je aan toe bent. En hoef je je geen zorgen te maken over stijgende energieprijzen. Dat geeft rust. Aan jou de keus!

Heeft dit antwoord je geholpen?

Binnen 14 dagen kun je nog een ander contract afsluiten.

  • Bel ons op 073-850 18 05 (ma. t/m vr. van 9.00 tot 14.00 uur). Dit telefoonnummer kun je alleen gebruiken voor het annuleren van je contract.
  • We annuleren het contract voor je
  • We maken het nieuwe contract in orde.

Zo geregeld! 

Meer over annuleren.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Hulp bij betalen.

De hoge energieprijzen kunnen het moeilijker maken om je energierekening te betalen. Check in de Vooruitkijker of je termijnbedrag nog matcht met je verbruik en pas zo nodig je termijnbedrag aan. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Bespaarklaar.

Het is slim om je verbruik goed in de gaten te houden en bewust met je energie om te gaan. De verwarming een graadje lager of iets minder lang douchen kan al verschil maken op je energierekening. Bekijk onze slimme energiebesparende tips.

Moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Je termijnbedrag is gebaseerd op onze tarieven en je verwachte jaarverbruik.

Met de Vooruitkijker in de Regelneef app of in Mijn energiedirect check je of je termijnbedrag nog klopt. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Ook handig om te weten over de energieprijzen.

Nog meer vragen over de energieprijzen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Ja, vanaf januari staat er een nieuw termijnbedragadvies voor je klaar. Houd er rekening mee dat je nieuwe advies hoger is. Dit komt omdat alle wijzigingen, zoals de hogere energiebelasting en netbeheerkosten, hierin zijn verwerkt. Check regelmatig of je nog goed zit met je termijnbedrag in Mijn energiedirect en onze Regelneef app. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Heeft dit antwoord je geholpen?

Je nieuwe tarieven gelden voor 3 maanden. Als de tarieven daarna veranderen, krijg je uiterlijk 30 dagen van tevoren een e-mail met je nieuwe tarieven.

Goed om te weten: tarieven mogen bij uitzondering eerder gewijzigd worden.

Heeft dit antwoord je geholpen?