Het prijsplafond in 2023.
Dit betekent het voor jou in 2024.

Wat is het prijsplafond?

Door het prijsplafond betaalde je in 2023 een maximale prijs voor je energie tot een bepaald verbruik (het verbruiksplafond). In 2024 is er geen prijsplafond. 

Dit zijn de prijsplafondtarieven en verbruiksplafonds:

Gas: € 1,45 per m³ tot 1.200 m³
Stroom: € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh
inclusief btw en energiebelasting

Waren je tarieven hoger dan die van het prijsplafond? Dan betaalde je voor je verbruik boven het verbruiksplafond het tarief in je energiecontract.

Waren je tarieven lager dan die van het prijsplafond? Dan betaalde je deze tarieven. Het maakte niet uit wat je verbruik was.

Hoe werkte het prijsplafond?

Zo werkte het verbruiksplafond.

Hieronder zie je wat je per maand kon verbruiken tegen de plafondprijs. Dit verbruik is niet gelijk over het jaar verdeeld. Want in de winter verbruik je meer energie dan in de zomer.

Je termijnbedrag in 2023.

Tot je eerstvolgende jaarrekening houden we rekening met de maanden waarin je korting kreeg door het prijsplafond. Dat is verwerkt in je termijnbedragadvies. Dit stopt nadat je je jaarrekening hebt ontvangen. 

Slim besparen loont.

Zelfs met het prijsplafond blijft energie duur. Door energie te besparen, kan je je energierekening verlagen. Maar waar begin je? We maken het overzichtelijk. Met praktische tips die je vandaag nog kunt uitproberen en duurzamere oplossingen waarmee je je energierekening verlaagt. Aan jou de keus!

Ook handig om te weten.

Nog meer vragen over het prijsplafond? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.