Alles over de energieprijzen.

Wat kun je doen?

Onze variabele tarieven gaan per 1 april omlaag.

Goed nieuws: de energieprijzen op de inkoopmarkt zijn gedaald. Daarom gaan onze variabele tarieven per 1 april 2023 omlaag. 

Heb je een contract met een variabel tarief? Dan ontvang je voor 1 maart een e-mail met je nieuwe tarieven vanaf 1 april. Omdat dit jaar het prijsplafond geldt, betaal je deze tarieven alleen voor je verbruik boven het verbruiksplafond.

We werken deze pagina regelmatig bij. Laatste update: 31-01-2023.

In 2023 geldt het prijsplafond.

Van 1 januari tot en met 31 december 2023 betaal je tot een bepaald verbruik een maximale prijs voor je energie. Dit komt door het prijsplafond. Het prijsplafond helpt je bij het verlagen van je energiekosten. Dit zijn de prijsplafondtarieven en verbruiksplafonds:

Gas: € 1,45 per m³ tot 1.200 m³
Stroom: € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh
inclusief btw en energiebelasting

Hulp bij betalen.

De hoge energieprijzen kunnen het moeilijker maken om je energierekening te betalen. Check in de Vooruitkijker of je termijnbedrag nog matcht met je verbruik en pas zo nodig je termijnbedrag aan. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Bespaarklaar.

Het is slim om je verbruik goed in de gaten te houden en bewust met je energie om te gaan. De verwarming een graadje lager of iets minder lang douchen kan al verschil maken op je energierekening. Bekijk onze slimme energiebesparende tips.

Moet ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Je termijnbedrag is gebaseerd op onze tarieven en je verwachte jaarverbruik. In onze berekening hebben we de korting door het prijsplafond verwerkt. 

Met de Vooruitkijker in de Regelneef app of in Mijn energiedirect.nl check je of je termijnbedrag nog klopt. Zo voorkom je verrassingen op je jaarrekening.

Ook handig om te weten over de energieprijzen.

Nog meer vragen over de energieprijzen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Wil je een seintje wanneer je kunt verlengen met gunstige tarieven?

Zet de bespaarwekker aan! Vul je gegevens in en je krijgt van ons een seintje als de tarieven gunstig zijn, zodat je kunt besparen. Handig!