In 2023 geldt het prijsplafond.

Wat betekent dit voor jou?

Wat is het prijsplafond?

Door het prijsplafond betaal je in 2023 een maximale prijs voor je energie tot een bepaald verbruik (het verbruiksplafond). Voor alles wat je meer verbruikt, betaal je het tarief in je energiecontract. Dit zijn de prijsplafondtarieven en verbruiksplafonds:

Gas: € 1,45 per m³ tot 1.200 m³
Stroom: € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh
inclusief btw en energiebelasting

Wat betekent het prijsplafond voor mijn termijnbedrag?
Er staat een nieuw termijnbedragadvies voor je klaar in Mijn energiedirect.nl of de Regelneef app. Hierin hebben we de korting door het prijsplafond verwerkt. Neem je dit advies over, dan weet je zeker dat je termijnbedrag past bij je tarieven en je verbruik.

Hoe werkt het prijsplafond?

Zo werkt het verbruiksplafond.

Hieronder zie je wat je per maand kunt verbruiken tegen de plafondprijs. Dit verbruik is niet gelijk over het jaar verdeeld. Want in de winter verbruik je meer energie dan in de zomer.

Je termijnbedrag in 2023.

Er staat een nieuw termijnbedragadvies voor je klaar in Mijn energiedirect.nl en de Regelneef app. Hierin hebben we de korting door het prijsplafond verwerkt. Neem je ons advies over, dan weet je zeker dat je termijnbedrag past bij je tarieven en je verbruik.

Je contract en je tarieven

Slim besparen loont.

Zelfs met het prijsplafond blijft energie duur. Door energie te besparen, kan je je energierekening verlagen. Maar waar begin je? We maken het overzichtelijk. Met praktische tips die je vandaag nog kunt uitproberen en duurzamere oplossingen waarmee je je energierekening verlaagt. Aan jou de keus!

Ook handig om te weten.

Nog meer vragen over het prijsplafond? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.