Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

De prijs die je per kWh betaalt is deels afhankelijk van je energieleverancier. Energiedirect.nl levert standaard groene stroom van 100% windstroom voor een zo scherp mogelijke prijs per kWh. Ook in 2022. Check direct onze stroomprijs en start met besparen.

Ook in 2022 een scherpe prijs per kWh. Wel zo fijn!

prijs kwh

Wat is kWh?

Je hebt kWh vast al eens op je energierekening zien staan. Het is de afkorting van kilowattuur, een eenheid van stroom. kW staat voor kilowatt en de ‘h’ voor het Engelse woord ‘hour’. 1 kWh is 1.000 Watt, een uur lang. Kijk maar eens op de apparaten die je in huis hebt. Daar staat in Watt of Kilowatt op hoeveel energie het verbruikt. Zo reken je zelf uit hoeveel kWh dit apparaat je per uur, per dag of het hele jaar kost. Bekijk je huidige stroomverbruik in Mijn energiedirect.nl of lees meer over energie besparen. Je betaalt je stroom per kWh. Het loont dus om te kiezen voor een energieleverancier met een lage prijs voor stroom.

Groene stroom en gas van energiedirect.nl

De prijs van kWh.

De prijs per kWh stroom is opgebouwd uit leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen & toeslagen. De stroomprijs verschilt per energieleverancier, maar is ook afhankelijk van het soort tarief dat je kiest. Bij energiedirect.nl heb je de keuze tussen één tarief voor al je stroom of aparte tarieven voor dag- en nachtstroom. We noemen dit een enkeltarief en een dubbeltarief. Bij een dubbeltarief betaal je ’s avonds, ’s nachts en in het weekend een lagere prijs per kWh dan overdag. Welke keuze je ook maakt, met onze lage tarieven per kWh zit je altijd goed.

Groene stroom en gas van energiedirect.nl

De kWh-meter.

Wil je graag meer inzicht in je stroomverbruik? Of heb je je voorgenomen om energie te besparen? Dan kan een kWh-meter handig voor je zijn. Je huis staat vol met apparaten die energie verbruiken, maar je hebt vast geen idee hoeveel. Benieuwd wat je televisie of de oplader van je mobieltje verbruikt? Je steekt de kWh-meter in het stopcontact en sluit er het apparaat op aan. De meter start direct met meten en op het display krijg jij het stroomverbruik te zien. Zo spoor jij in huis eenvoudig de apparaten op die veel kWh verbruiken. Plug in en meet!

illustratie windstroom energiedirect.nl

Bereken de kWh prijs eenvoudig bij energiedirect.nl.

Je hebt invloed op de prijs per kWh door te kiezen voor een leverancier met een lage energieprijs. Maar urenlang prijzen vergelijken, daar krijgt vrijwel niemand energie van. Daarom ontvang je bij energiedirect.nl je stroom en gas standaard voor een scherpe prijs. Bij een nieuw contract profiteer je ook nog eens van standaard groene stroom van 100% Europese windenergie. En daar betaal jij niets extra’s voor. Goed voor je portemonnee én voor het milieu. Niet gek.

  • Scherpe prijs per kWh voor nieuwe én trouwe klanten.
  • Groene stroom zonder extra kosten.
  • Wij regelen de overstap!

Liever een video over de opbouw van de kWh prijs?

Ook handig om te weten over de kWh prijs.