Bij energiedirect.nl vind je online antwoord op je vraag. Heb je liever telefonisch contact? Bel ons op 073-850-18-20. We zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 14.00 uur.

Slim om je te verdiepen in je gasverbruik. Je kunt er namelijk veel geld mee besparen. Bij energiedirect.nl bereken je eenvoudig hoeveel je kunt besparen op je energierekening.

Alles wat je wil weten over gasverbruik.

illustratie gasverbruikers

De grootste gasverbruikers.

Vaak bestaat een groot deel van je energierekening uit de kosten voor gas. En de kosten voor gas worden veelal veroorzaakt door het verwarmen van je huis. Ongeveer 80 procent van het gasverbruik gaat naar de verwarming. De overige 20 procent gaat naar warm water, hier valt warm douchen en ook koken en afwassen onder. Weet wel dat de verschillen tussen het gasverbruik per huishoudens groot zijn. Een ding is zeker: hoe slimmer je omgaat met gas hoe voordeliger je energierekening uitpakt.
illustratie gasverbruik gemiddeld gezin

Gemiddeld gasverbruik per gezin.

Hoeveel gas je verbruikt hangt onder andere af van de grootte van je huis, je gezinssamenstelling en hoeveel je stookt. De verschillen tussen huizen en gezinnen zijn groot. Woon je met 2 personen in een appartementencomplex, dan verbruik je waarschijnlijk veel minder gas dan wanneer je met een 6-persoons gezin in een vrijstaande villa woont. Ook ligt het gemiddelde gasverbruik stukken lager bij gezinnen die in een goed geïsoleerd huis wonen. Er zijn ook huishoudens die helemaal geen gas meer verbruiken. Zij wonen dan vaak in een huis dat wordt verwarmt met bijvoorbeeld een pelletkachel of een warmtepomp.
illustratie tips gasverbruik verminderen

Tips om minder gas te verbruiken.

Je gemiddeld gasverbruik per maand kun je met een paar simpele tips verlagen. Want verrassingen zijn leuk, maar een onaangename verrassing op je energierekening, da's minder. Zet je thermostaat 's nachts, en als je niet thuis bent, op 15 graden. Daarmee bespaar je gemiddeld € 12,- per maand. En kook met de deksel op de pan. Het water bereikt dan sneller het kookpunt en dat bespaart gas. Snel verdiend. Wil je grote impact maken? Kijk dan eens of je je huis energiezuiniger kan maken. Met spouwmuurisolatie kun je al snel honderden kuub gas per jaar besparen. En dat is lekker voor je portemonnee én voor het milieu.

Gasverbruik berekenen én besparen.

illustratie gasverbruik berekenen

Je gasverbruik berekenen.

Jaarlijks geef je meterstanden door aan je energieleverancier. En die berekent je totale energieverbruik. Hoeveel je betaalt voor je gasverbruik is afhankelijk van hoeveel gas je verbruikt en wat je ervoor betaalt. Je kunt dit aflezen op de gasmeter die in je meterkast hangt, daar staat een stand in m3 op. Hoewel je je meterstanden over het algemeen maar 1 keer per jaar doorgeeft, kun je voor jezelf het verbruik per dag, week of maand noteren. Zo heb je snel en makkelijk inzicht in je gasverbruik. Hoeveel je betaalt voor gas is afhankelijk van de gasprijs. Deze is per energieleverancier verschillend. Bij energiedirect.nl krijg je altijd stroom en gas voor een scherpe prijs. Benieuwd of de gasprijs bij ons voor jou voordeliger is?

Echt slim je gasverbruik verminderen.

Gas besparen met een goed geïsoleerd huis.

Het grootste deel van je gasverbruik wordt dus bepaald door het warm stoken van je huis. Wil je serieus aan de slag met gasbesparing? Dan moet je er dus voor zorgen dat je verwarming niet te hoog en te vaak loeit. Natuurlijk wil je niet dat dit ten koste gaat van het comfort in je huis. Een slimme, duurzame oplossing kan het isoleren van je huis zijn. Wist je dat spouwmuurisolatie relatief voordelig is en je er direct tot wel 30% op je stookkosten mee bespaart? Da’s pas slim energie besparen! Benieuwd geworden naar de voordelen van spouwmuurisolatie?
illustratie spouwmuurisolatie energiedirect.nl

Ook handig om te weten over gasverbruik.